mortonfest

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Pakollisia remonttihommia

Olisin halunnut päivitellä jouluviikolla kaikenlaisia joulujuttuja. Pakon edessä niin ei nyt tule olemaan. Harmi homma. Vieläkään emme tiedä, että kuinka kauan kuivatus/remontti kestää. Joulun pyhät toki myös viivästyttää kotiin pääsyä, mutta onneksi meillä on ihan ok väliaikaisasunto. Hilpeyttä täällä "uudessa kodissa" herättää etenkin omistajien astiavalinnat - mies joi aamulla kahvinsa Cool Dude-mukista.


Tuossa nurkkauksessa, tason alla, oli kaiken pahan alku ja juuri. 10-vuotta vanha tiskikone!

Raitatapetti saa veilä toistaiseksi jäädä, vaikka se on tyyliltään meille ihan liian romanttinen.
Meidän koti näyttää tällä hetkellä tältä. Parketti on revitty irti, sohvan takana oleva tapetti on otettu pois ja osa seinästä joudutaan myös uusimaan. Kosteus oli päässyt vaurioittamaan myös väliseinää. Suunnitelmissa tosin oli, että olisimme maalanneet ennen joulua juuri tuon sohvan takana olevan seinän, joten pääsemme sen suhteen vähän helpommalla, kun meidän ei tarvitse irroittaa tapettia itse.

Sohvan takana oleva seinä oli tapetoitu "90-luvun keltaisella" ja pinta oli käytössä tummunut. Yök.

Seinä saa uuden tummanharmaan värin. Vertailin eri värejä pitkään ja pidin muutamaa värimallia jääkaapin ovessa, jotta sävyt tulisivat esiin mahdollisimman monessa eri valossa. En missään nimessä halua, että seinä sinertäisi tai harmaa taittaisi vihreään tai violettiin. Luulen, että olen löytänyt hyvän sävyn, mutta lopputuloksenhan näkee todellisuudessa vasta sitten, kun maali on seinässä. Vaikeaa hommaa..

Värikartta on kotona, joten en osaa tarkkaa värikoodia kertoa, mutta jotakin tälläistä seinän väri tulee tulevaisuudessa olemaan: 


Parketin valinta tulee olemaan sitten hieman haastavampaa. Olisin halunnut lattiasta melko valkoisen, mutta kellertävä lattialaatta keittiön nurkkauksessa ja eteisessä hieman muuttaa suunnitelmia. Parketti pitää siis valita laattaan sopivaksi. 

Eteisessä ja keittiön nurkkauksessa oleva laatta näyttää tältä. Kuvassa laatta on ehkä aavistuksen kellertävämpi, kuin mitä todellisuudessa. Tässäpä näkyy myös vanhat kaapinovet, jotka päällystin valkoisiksi.:


Uuden parketin sävyn tulisi taittaa hieman keltaiseen, en kuitenkaan missään nimessä halua keltaista lattiaa! Tässä joitakin vaihtoehtoja:
Kuva: upofloor.fi
Kuva: verhomatto.fi
Kuva: rakentaja.fi
Kuva: netrauta.fi


Kuulostaako järkevältä, vai meneekö ihan metsään?

8 kommenttia:

 1. Toinen vaihtoehto on se, että maalaat laatat, sen jälkeen voit valita millisen lattia haluat, jokin harmaaseen vivahtava lattiahan voisi olla kaunis.
  Käy kurkkaamassa Mustikkamäen Tiinan (blogi) lattiamaalausta ja sen vaiheita. Muuallakin on varmasti näitä tehty...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti vinkistä! Pitää ehdottomasti perehtyä tuohon blogiin. Kävinkin jo kurkkaamassa ja kysymässä vinkkejä. ;) Vielä hieman ongelmallista on se, että olkkarista näkyy lasiovien läpi makuuhuoneen vanha lattia. Ääh. Pitäis laittaa kaikki uusiks! :)

   Poista
 2. Nää on tosi kurjia nämä vesi ja kosteusvahingot! Mutta hyvää niissä on se, että saa jotakin uutta tilalle :)

  Meillä on juurikin selvitty kesällä huomatusta vesivahingosta, joka oli myös keittiössä. Uusittiin samassa rytäkössä koko keittiö. Ja asuttiin kolmen pienen lapsen kassa koko remppa-aika kotona. Ei oo ikävä noita aikoja.

  Tsemppiä remppaan ja mun suosikki noista lattiavaihtoehodoista on tuo toiseksi alin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiseksi alimmainen on kyllä tosi kiva. Niin ja miten ihmeessä pystyitte asumaan remontin keskellä? Hurjia ootte! :D

   Kiitos, eiköhän tästä selvitä. Onneksi kohta on Joulu. <3

   Poista
 3. Ihania vaihtoehtoja teillä jo onkin :) Kivaa varmasti uudistaa kodin ilmettä, mutta voi kurjuus tuo vesivahinko. Meillä vuoti katto kolme vuotta sitten ja jouduimme uusimaan kaikki, pellistä ilmastointiin ja puurunkoihin asti! Havahduin vain eräs talvipäivä siihen että hups, miten keittiön ja olohuoneen seinää pitkin tuntuu valuvan jotain märkää!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tässä vesivahingossa on se hyvä puoli, että saadaan uutta tilalle.

   Se on kyllä karmea tunne, kun vettä valuu sinne minne sitä ei todellakaan toivoisi. Aika kädetön olo siinä on. Teillä on ollut siellä vähän suurempi remontti. Parketin vaihto kuulostaa hyvin pieneltä teidän remppaan verrattuna. :)

   Poista
 4. Kurjaa kun ette saa joulua olla kotona :/ Pitää varmaan alkaa syynäämään omaa tiskikonetta, joka taitaa myös olla jo toisella vuosikymmenellä…

  Nuista lattioista sen verran, että monet parketit tahtoo mennä aika ikävän värisiksi ajan kanssa. Riippuen varmasti alkuperäisestä väristä.
  Nuista kuvista toiseksi alimmainen on tosi hyvän näköinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän taloyhtiön hallitus toivoi, että kaikki vaihtavat alkuperäiset tiskikoneensa uusiin. Tämä oli jo kolmas vesivahinko vuoden sisään, joka on johtunut tiskikoneesta. Voi siis suositella vaihtamista.

   Pitää yrittää valita sellainen parketti, joka kellertäisi mahdollisimman vähän. Kellerrys tosiaan tahtoo vain ajan saatossa voimistua. Niin oli käynyt vanhalle parketille. Luulenpa, että päädytään mahdollisimman lähelle tuota toisiksi alimmaista mallia. :)

   Poista