mortonfest

tiistai 7. tammikuuta 2014

Harkittuja hankintoja

Meidän on päästävä eroon kaikesta turhasta. Tietenkään tämä ei tarkoita sitä, että luopuisin ihan kaikesta vähemmän tarpeellisesta. Haluan, että tavarat joita meidän kotiin tulee olisi jatkossa sellaisia, että niitä on harkittu ja niille on valmiiksi mietittynä jokin paikka ja funktio. Joo, joo. Ihan varmasti meillä tullaan näkemään jatkossakin vähemmän tärkeitä kippoja ja kappoja, mutta haluan kuluttamisen olevan järkevämpää. Tähän mennessä huonekalut yms. tavarat ovat keräilyerä vanhoista kodeistamme ja eivät välttämättä ihan passaa tähän nykyiseen - ensimmäiseen oikeaan kotiin. Tavaroita pitää olla sen verran, että säilytystila riittää. Kotona odottaa siis melkoinen raivausurakka. 

Jotta turhuuksia ei tulisi ostettua, on hyvä vähän suunnitella tulevia ostoksia.

Aika monessa blogissa olen törmännyt vuoden hankintalistoihin ja aionpa tässä esitellä omani. 


1. Olkkarin nojatuoli odottaa päällystystä. Marimekon kanteleen kutsu on kertakaikkisen ihastuttava kangas, joka on tällä hetkellä kuosivaihtoehtojen ykkönen. (Kuva: marimekko).

2. Minun ja miehen yhteinen toive: telakkakaiutin (Denon Cocoon Home DSD500). (Kuva: verkkokauppa.com).

3. Olen pitkään haaveillut vanhasta lipastosta/kaapista, mutta vielä eteen ei ole sattunut sopivaa. Tämä kaunotar asusteli upeassa huvilassa Högsårassa. Voi, se oli ihana häämatka. 

4. Mattoja pitäisi uusia useampikin, mutta kiireellisin on eteisen matto. (Kuva: ellos).

5. Meillä on terassi, mutta ei terassikalusteita. Viime keväänä kalusteet eivät sopineet häiden takia budjettiin, mutta ensi keväänä sellaiset on saatava! Haluan ehdottomasti pöydän, jossa on ristikkäiset jalat. 

6. Toven juhla -sarjan muki on ehdoton pakkohankinta. Olen kolunnut useampana päivänä Kuopion kauppoja, jotta saisin tämän silmälasillisen yksilön. Vielä ei ole onnistanut. Plääh. (Kuva: iltalehti).


Oletko sinä ehtinyt miettiä tämän vuoden hankintoja? Ostatko spontaanisti vai harkitsetko pitkään?

Ihanaa viikkoa! Me päästään perjantaina kotiin. <3


10 kommenttia:

 1. Paljon kaikkea kivaa! Kanteleen kutsu kangas on todella hieno. Itselläkin hankintoja luvassa tälle vuodelle. Pitäis varmaan joku samantyylinen hankintalista kehitellä.. kiva sit katsoa jälkeenpäin toteutuiko ne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi! Tämän listan tekeminen kyllä jäsentää asioita kivasti ja ehkäpä niitä heräteostoja tulee vähemmän, kun tietää mitä oikeasti haluaa/tarvitsee. :)

   Poista
 2. Minä olen huomannut, että olen muuttanut ostotapojani parin vuoden aikana aika kovasti. Edes kirpparilta ei tule enään nykyään ostettua sitä "ihan kivaa" tai ehkä se joskus johonkin käy"-ostosta. Minulla ei oikein ole mielessä mitään muuta hankittavaa kuin Ikean bestå-kaappi yläkerran aulaan, uudet kapat keittiöön ja uusin Peppi muki. Kanteleen kutsu on kyllä niin kaunis kuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se niin on, että vanhemmiten sitä oppii arvostamaan laatua eikä sitä tavaroiden paljoutta. Sitä paitsi on ekologistakin. :)

   Poista
 3. Tätäpä pohdin minäkin blogissani. Hankintoja hankintoja. Täytyy vaan ensin päästä eroon vanhasta, jotta voi miettiä uutta. Ykkösenä hankitalistalla on verhotangot, verhot, sitten matot ja tuolinpäällyskangas. Jostain vain eka kaivettava se ostointo :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se into sieltä taas löydy.. Uskon, että tuollaisen rupeaman jälkeen haluaa vaan nauttia hetken työnsä tuloksista. :)

   Poista
 4. Onko Kanteleen kutsua taas saatavilla metritavarana? Se on hieno kangas, mutta muistelisin välillä sitä turhaan etsineeni pakalta.

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Kuopiosta sitä sai verhoilukankaana.. Enpä tajunnut kysyä, että saako sitä vielä lisää. Toivottavasti ei ollut viimeinen pätkä.

   Poista
 5. Tuota vanhaa kaappia kannattaa "kytätä" tuolta tori.fi:stä. Joutuu kyllä joka päivä käymään, mutta joskus tärppää.
  Nimim. itsellä sieltä löydetty kaappi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin sieltä aina silloin tällöin yrittänyt etsiä. Tahtoo vaan usein olla melko hyvissä hinnoissa.. Etsinnät jatkukoon! :)

   Poista