mortonfest

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Huaveita

Hei vua! Saen Villa Ilona -lokin pitäjältä huasteen, jossa pitäes kirjottoo päevitys omalla murtella. Toevottavasti männöö nyt sanat oekein, sen verran vaekeeta on kirjottoo. Niin ja en minä näen pahasti puhuessa viännä. Tiijoks vua.

Minä oon tässä viimeaekoina huaveillu jos jonkinlaesesta muutoksesta meijjän kottiin. Ensteks makkuhuoneen vanaha parketti pitäes mualata ja seiniinnii ois kiva suaha jottain muutosta. Uuesta tapetista huaveilen, mutta isäntä on sitä mieltä, että ee vielä. Pahempi tuumailija tuo on ku minä, vaekka ei oo ees savolaene. No jokatappauksessa lupa laattia mualaukseen on ennen ku mänen töihi. Sehä on muute aeka pian!

Jostaen syystä minulla on hirvee hinku suaha meille mintu värine lipasto. Vitriinikuappikin kelepois, mutta en oo löötännä sopivoo. Ee sais olla kaahee uus. Sanotaanko, että kuuskytluvulta tai vanhempi. Ossoo ne niistä hirveitä hintoja pyytee. Kuha löötäs kiva, nii voes sitten mualata.

kuva: http://pikkupirtinlotta.blogspot.fi
Kuva: iltalehti
Nii ja niistä seenistä. Tässä oes tapetteja joesta minä tyykkeen. Näetä makkuuhuoneeseen uattelin. Iteasiassa jokkaeseen meijjän makkuuhuoneeseen pitäes vaehtoo tapetit ja lattiat mualata. En vua ossoo piättee, haluanko värejä vae jottae simppelimpöö. Tällä hetkellä minu suosikki on tuo ferm livingi ruutu-tapetti. Ei oo liikoo rumeluuria. Tässäpä sitä o tuumoomista. Voe että se mintun värinen kuappi näättäs hyvältä tuota ruututapettia vaste!

kuva: taloon.fi, marimekko
Kuva: sisustusmarket.fi, ferm living
kuva: ellos, ferm living
kuva: ellos,  ferm living
Kuva: Eijffinger Pip
kuva: hebyt.sk, borås, lilleby 2663

Mittee oot mieltä näestä suunnitelmista? Tykkeetkö vae männöökö iha mehtää? Tokkopa tuolla niin väliä - suaha ne vaehettua! :)

Tähä huasteeseen voe vastata tae olla vastoomatta. Sen kummemmi minä en mäne kettää huastammaa. 

Kivvoo pikkulaavvantaita!

25 kommenttia:

 1. Voi ihana, mikä piristys, tätä oli vaan niin huippu lukea :-):-)

  Mukavaa päivää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että tästä sai selkoa. Savon murre on kyllä mainio. :)

   Poista
 2. Tykkeen :) Minullakin olohuoneeseen hakusessa tapetti, Ikean uusissa tapeteissa oli kyllä yksi hyvin varteenotettava vaihtoehto...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikean tapetteja en ole vielä käynyt kurkkimassa. Pittääpä käävä! :)

   Poista
 3. Apuva, miten ihana murre♥ Tosin hidasta tällaisen ei-savolaisen lukea:D Tosi kivoja remppasuunnitelmia! Tuo ruututapetti on kaunis, ajaton ja tyylikäs (ja vois kuvitella, että siihen ei helposti kyllästyisi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hidasta savolaisellekin. Tosi hankalaa!

   Nyt pitää vaan saada myös mies tykkäämään tuosta ruututapetista. :)

   Poista
 4. Voihan tokkiinsa...tätä kestikin lukea ja siltikin varmasti osa asioista jäi ymmärtämättä...:D

  VastaaPoista
 5. Onpas vain murre, ehkä kuuluu niihin vaikeimpiin ymmärtää aina lukiessa. Laitilan murre on myös ihan hepreaa :) meni vähän kauemmin lukea :) ihania suunnitelmia sulla (teillä :)) Kauniita tapetteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murteet on todella vaikeaa luettavaa. :) Pääsisipä pian toteuttamaan näitä suunnitelmia. Niin ja tosiaan pitäisi miehen kanssa päästä yhteisymmärrykseen. :)

   Poista
 6. Kivvoi huaveita! Ja tapetit kolahtaa.. itseasiassa paria nuista oon miettinyt meidän ruokailutilaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, hauskaa! Tapetit on kyllä ihania kaikki.. Onneksi tässä on kolme makkaria odottamassa remonttia, joten voi valita useamman. :)

   Poista
 7. Hih, kylläpä hymyilytti lukiessa. Sun haaveet kuulostaa aikas ihanilta. Mullakin iski tuo ruututapetti, tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että ilahduit. :)

   Ruutu on kyllä tällä hetkellä minunkin ykkönen.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kaikki murteen on niiiin ihania. Pitää pitää yllä! :)

   Poista
 9. Voi miten hauska postaus, kiitos kun tartuit haasteeseen:)
  Ja hyviltähän nuo haaveilut kuulostaa. Minttuinen kaappi vaikkapa tuota ensimmäistä mustavalkoista tapettia vasten, ei paha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä oli tosi hauska! :D

   Totta, sopis senkin kanssa täydellisesti. Mistä sen kaapin löytäis?

   Poista
 10. Lähetän sulle haasteen, toivottavasti otat vastaan. :)
  http://akkavaltaa.blogspot.fi/2014/02/haaste-kappas.html

  VastaaPoista
 11. Mahtava postaus:D Ja tuota Marimekon tapettia pittää kyllä vielä joskus saada johonkin pikkuiselle seinänpätkälle, sitä on tullut sen verran monasti ihailtua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti! :D No kyllä sitä on pakko johonkin saada. Hinta aika pitkälti määrittelee, että ei voi kauhean suurta pinta-alaa tällä peittää. :)

   Poista
 12. Meilleepä olj tuo pippin keltane lintupaperi etellisessä asunnossa, vuan sinnepä se jäe! Nyt sitä tiällä uuvvessa murehin ja mietin, että minnekkähän sitä tiälläin saes liisteröetyä. Eepä taea olla hyvvee paekkoo :(
  Vuan onpaha nuo muuttiin ihan hienoja, niin pistä vaekka kaekki! Mutta elä sammaan huoneeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe, onpa harmi! Kyllä sille pippille pittää joku kunnolline paekka olla. Ee sitä voe mihi sattuu roeskasta. Kyllä sinä vielä siellä paeka löövvät. Tokkopa tuolla on nii kiire.

   Piätöksiä tehtii ja laetetaan tuo ruututapetti makkuuhuoneeseen. Muita pittää sitte tuumaella, että mihi niitä laetetaan. Ee myö sammaa huoneesee laeteta, vaekka oishan sekkii aeka jännee. ;D

   Ja voe tokkiisa miten ilahuin sinu kommentista! :D

   Poista
 13. Ihanan "kuuloista" tekstiä! :) Tuo Fermin tapetti on ihana.

  VastaaPoista