mortonfest

torstai 6. maaliskuuta 2014

Kuopion helmiä // kirpparit

Kirpparikierrokselle kannattaa lähteä jonkun sellaisen tyypin kanssa, joka rakastaa vanhoja purkkeja, purnukoita, astioita, huonekaluja, kankaita ja kaikkea muuta vanhaa ja söpöä. Onni on, että minulla sattuu olemaan tälläinen ystävä - Saara. Ja hei, tuolla se Saara on, Alexin Kodinpörssin edessä! Kirpparin edessä oleva rollaattori oli myös myynnissä. Saaran kanssa ihmettelimme ensin, että kenen se oli, kun ei liikkeessä ollut meidän lisäksi muita, kuin nuori miesmyyjä.
Kiersimme viisi eri kirpparia, joista neljä (kuvissa) sijaitsevat Kuopion keskustassa. Viides (kirpparilla.fi) on parin kilometrin päässä keskustasta ja on kooltaan huomattavasti suurempi kuin nämä neljä keskustakirppistä.

CityPörssi
CityPörssi on itsepalvelukirppis, jossa tavara liikkuu nopeasti. Itse myyn täällä omia kamppeita ja käyn myös usein ostoksilla. CityPörssissä on tavaraa laidasta laitaan, mutta ei juurikaan huonekaluja. Alakerrassa, kirpparin perällä on pieni huone huonekaluille, mutta itse en ole löytänyt sieltä koskaan mitään kiinnostavaa. Täältä kannattaa etsiä vaatteita, kenkiä, astioita ja muita käyttötavaroita. 

Alexin kodinpörssi
Alexin Kodinpörssi sijaitsee hieman syrjemmässä, mutta on kuitenkin melko lähellä toria. Täältä voit tehdä kivoja huonekalulöytöjä ja astioita on paljon! Vaatteita ei myydä lainkaan. Silmään pisti erityisesti vanha ja upea arkku, mutta se jäi tällä kertaa ostamatta. Alexin kodinpörssissä on myös tietokoneita yms. elektroniikkaa.

Kirphaali
Kirphaali. Astioita, astioita. Tosi paljon arabiaa. Vähän myös huonekaluja (lähinnä tuoleja) ja muuta perinteistä kirpparikamaa. Ei vaatteita.

Rihma


Rihma on kirppari, jossa on edeltäjänsä tavoin tarjolla paljon astioita (arabia, iittala). Myös vaatteita oli paljon, mutta tarjonta oli keskittynyt hieman iäkkäämmälle väestölle. Rihmassa oli myös pieniä huonekaluja (tuoleja yms.) Tavaraa on paljon - aikamoinen aarreaitta.
Kirpparilla.fi on iso itsepalvelukirpputori. Tarjolla tavaraa laidasta laitaan. Täältä voi löytää hyviä käyttötavaroita, vaatteita lapsille ja itselle, piensisustustarvikkeita yms.

Lapsiperheellisen kannattaa poiketa:
Kirpputori Pikku Vanha. Lastenvaatteita, leluja ja tarvikkeita. Myös äitiysvaatteita. Sijaitsee lähellä tuomiokirkkoa.
Kirpputori Pikku-Kirppu. Tosi siisti lastenvaatekirpputori samassa rakennuksessa kuin Kirpparilla.fi. Tarjolla myös tarvikkeita ja äitiysvaatteita.


Kirpparikierrokselta tarttui mukaan muutama kiva juttu. Huomenna näätte! 


Käytkö kirppareilla ja onko sinulla kirpparisuosikkia omassa kotikaupungissa? Vinkkejä otetaan vastaan! :)

15 kommenttia:

 1. Kiitti vinkeistä! Jossain vaiheessa pitäis reissata Kuopioon tapaamaan miehen sukulaisia ja tietysti sisävesiristeilytkin pitää kokea siinä samalla. Mut muutaman kirppiksenkin vois siis kiertää ;)
  Mä käyn yleensä Hämeenlinnassa kirppistelemässä. Siellä esim. Hämeentien kirppis, Suurkirpputori, Herman's Second Hand sekä UNELMA kirpputori kannattaa tsekata. Riihimäellä taas keskustassa sijaitseva Femmatori kuuluu suosikkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdottomasti kannattaa!

   Asuin Hämeenlinnassa about vuoden ja silloin tuli käytyä tuolla Suurkirppiksellä. Pitääpä laittaa muutkin mieleen, jos sinne tulee suunnattua. :)

   Poista
 2. Ihana ihana Kuopiomme<3 Nyt tekee heti mieli kirpparille, kiitos vaan. Ja se Savon Sanomien toimittaja lähestyi jo, että kiitos siitäkin;) Hauskaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Jään innolla odottamaan juttua! :)

   Kirppareilla kiertely kiireettömästi (ja mieluusti ilman muksuja) on ihanan terapeuttista. <3

   Poista
 3. Kiitos vinkeistä :) Kesällä toivon pääseväni taas roadtripille, josko Kuopioonkin päädyttäisiin.

  Marjut laittoikin jo Hämeenlinnan kirppareista vinkkejä, itse suosin Hämeenlinnassa: Herman's Second Hand Shoppia sekä Kantolan Kammaria - aina löytyy jotain. Kulmakirppis Tiiriössä on kans ihan hyvä, siellä tulee käytyä harvemmin.

  Riihimäellä Femmatori. Riksun Fellowship Store jos huonekaluja halajaa, kannattaa myyjiltä kysellä pääseekö varastoon kurkkimaan, niillä on iso varasto.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, tänne vaan! :) Kiitti myös sun vinkeistä! Olispa ihanaa tehdä kirppari -roadtrip . ;)

   Poista
 4. Aah, kiertelisin kirpputoreilla viikottain jos olisi aikaa (ja rahaa) ;) Minä olen kovan etsinnän kautta löytänyt ne omat suosikit. On ihana myös löytää uusia tuttavuuksia jos käy esim. reissulla jossain toisessa kaupungissa. En jotenkin enää saa normaaleista kaupoista samaa fiilistä kuin kirpputoreista. Niistä kun saattaa löytyä vaikka mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. :) Kirppariostoksista tulee niin hyvälle mielelle - ihana antaa vanhalle tavaralle tai vaatteelle uusi elämä.

   Poista
 5. Wanha Reppu Suokadulla on ihana divari - huonekaluja, astioita ja monenmoista ihanuutta, usein hienoja löytöjä! Olen hankkinut sieltä kaikkein ihanimman sohvapöytäni, vanhan 20-30-luvun matka-arkun - ja huikeat konjakkilasit, ja ja ja... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis meidän piti mennä sinne, mutta aika loppui kesken! Ei vaan muistettu sen nimeä.. Sinne pitää kyllä päästä. En ole nimittäin koskaan käynyt. Kiitti vinkistä siis! :)

   Poista
 6. Voi tuli ikävä Kuopion kirppareita! Niissä tuli ahkerasti käytyä. Täällä Seinäjoella on Ullakko- kirppis ja lakeuden shoppis missä kannattaa ehdottomasti käydä. Itse löydän monesti aarteita myös fidasta tai spr: ltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Seinäjoen vinkeistä. :)

   Täällä on kyllä hyvä kirpparitarjonta ja parhaimmat on tosi lähekkäin. :)

   Poista
 7. Hei nämä on pidettävä mielessä kun seuraavan kerran kuopiossa käyn. Yleensä on kyllä suht pikaiset visiitit, mutta jos ja kun aikaa on seuraavan kerran niin näihin voisin ehdottomasti poiketa :) Ah vanhoja purnukoita, kippoja ja kuppeja <3

  VastaaPoista
 8. Kiitos Kuopion kirppisvinkeistä :) Täältä Jyväskylästäkin löytyy tuo Kirpparilla.fi Seppälänkankaalta ja sen lisäksi tykkään käydä Kirrissa Silinterissä sekä Vaajakoskella Vaajapörssissä. Etelä-Suomen suunnilta ehdoton ykkönen mulle on Klaukkalassa oleva Viirin Kirppis :) Lohjaltakin löytyy hyviä paikkoja; Lohjan Suurkirpputori, Karisma ja Kirppuset. Nummelan keskustassa, Prisman kupeessa on kans ihan kiva kirppis, jonka nimeä en tähän hätään muista :)

  Kaikki edellämainitut ovat kaikkea mahdollista myyviä itsepalvelukirpputoreja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että näistä oli vinkkiä myös sulle! Pitäisi ehdottomasti enemmän kierrellä reissuillaan kirppiksiä - tekisi taatusti hyviä kirpparilöytöjä. Kiitti sulle myös näistä vinkeistä! :)

   Poista