mortonfest

maanantai 19. toukokuuta 2014

Terassipöytä // DIYPiti ostaa terassille ruokailuryhmä, mutta joskus todellisuus iskee päin pläsiä - raha. En halunnut ostaa sellaista terassiryhmää, joka on vain väliaikainen, vaan panostaa laatuun ja kestävyyteen. Siihen ei tänä vuonna ollut mahdollisuutta, mutta eipä enää haittaa.

Muistin, että meillä on varastossa vanhan tv-tason, jonka aikoinaan itse teimme, mustat lankut. Lyhensin lankkuja puolisenmetriä, mutta sahaus meni vähän pieleen. Pitää odottaa, että mies tulee kotiin ja siistii meikeläisen sahausjäljet. :)

Valkoiset pukkijalat meillä oli työhuoneen pöydän alla, joten otin ne sieltä terassille lainaan. Pöytä tuli kustantamaan huikeat 16€ (Ikean pukkijalat), mutta vielä pitäisi löytää sopivat tuolit, jotka ovatkin sitten terassiryhmän suurin menoerä. Joka tapauksessa halvalla päästään ja mikä parasta, tyylistä ei tarvitse tinkiä. 

Mutta sitten niihin tuoleihin. Näitä olen ajatellut:

Ikea. Vasman nojatuoli.

Mitäs tuumaat tästä tuolista? Oisko hyvät?


22 kommenttia:

 1. Kiva tuo pöytä! Ja paljon hienompi kuin joku kaupan valmis terassikalustepaketti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Olen tosissaan itsekin tyytyväinen. Ei olisi kaupasta löytynyt yhtä kivaa. :)

   Poista
 2. Kaunista, pinnatuolit on ihanat, minäkin haluan :D Miten raskit sijoittaa tuolit ulos?
  Niin ja kiva pöytä, vois itsekin miettiä tuollaista, mutta vähän pienempää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätää, pinnatuolit olivat vain lainassa ulkona. Oikea paikka on sisätiloissa, ruokapöydän ympärillä. :)

   Tämä on kyllä super helppo tehdä ja lopputuloskaan ei ole hullumpi. Kantsii kokeilla! :)

   Poista
 3. Haaveilen juhannukseksi pitkää puutarhapöytää, jonka ympärille mahtuisi kaikki juhannusvieraat. Olen kyttäillyt huuto.nettiä, tuloksetta. Ajatus usean sadan euron sijoituksesta hirvittää jo lähtökohtaisesti. Nyt, tämän postauksen avatessani, tajusin heti, miten sen pöydän toteutan. Kolme pukinjalkaa, pari pitkää lautaa rautakaupasta ja purkki petsilakkaa, se on siinä! Kiitos! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että hyödyit tästä postauksesta! :) En malta odottaa, että millaisen juhannuspöydän saat aikaan. :)

   Poista
 4. Hieno pöytä ja ihanat tuolit!! Tuo keltainen väri on kiva piristys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen pinnatuoli on kiva, mutta näiden oikea osoite on sisätiloissa. Pitää hankkia ulos vähän paremmin säätä kestävät. :)

   Poista
 5. Tuo pöytä on ihana (sulta ei kyllä ideat ja näppäryys lopu kesken)! Ja pinnatuolit sen kavereina! Myös tuo Ikean tuoli näyttää tosi kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti! :) Pinnatuolit on kivat ja ei tuo Ikeakaan olisi ollut hullumpi.. Sieltä tosin tarttui mukaan aivan jotkut muut tuolit, kuin nämä. ;)

   Poista
 6. Tosi hieno pöytä! Nuo tulit ei varmaan ole hyvät...meinaan siis tuota mallia. Meillä mökillä oli ensin tuollaiset ja ne meinasi aina kaatua eteenpäin, johtuen tuosta jalasta. Voi olla, että nuo on paremmin suunniteltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Pinnatuolit vain käväisivät ulkona. Oikea paikka on sisätiloissa, ruokapöydän ympärillä. Tänään kävin hankkimassa säänkestävät terassituolit ja kippausvarmat. :)

   Poista
  2. ...juuri teranssituolista kerroinkin...onneksi ostitte erinlaiset..:)

   Poista
 7. Tosi hieno pöytä - olet taitava :)
  Kivasti käyvät kaikki terassille.
  Mukavaa viikkoa.

  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sanna! Ihanaa viikkoa myös sinulle. :)

   Poista
 8. Todella onnistunut pöytä! Kierrätys on aina hieno juttu! Meilläkin on nuo samat iksun pukkijalat terassipöydässä, päällä iso musta filmivanerilevy. Tosin olin talvella lainannut jalat työpöydän alle ja nyt täytyi sitten hankkia toiset samanmoiset pihalle! :)

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Piia!
   Onko vaneri miten kestänyt ulkoilmaa, vai onko hyvin suojaisessa paikassa? Minunkin pitäisi hankkia nyt työpöydän alle pukkijalat - nämä ovat nimittäin myös lainassa sen alta. :)

   Poista
 9. Heippa :). Hieno pöytä! Itsekin tein tässä kevään aikana lankkupöydän lasiporstuallemme ja juuri nuo pukkijalat alla, hyvä ja kepeä ratkaisu :). Aurinkoa :)

  VastaaPoista
 10. Moi! Kuinka kiinnititte pukkijalat lankkujen alle? Ruuvasitteko, laitoitteko "stoppeja"? Olisi kiva tietää, kuinka ratkaisitte tämän asian. Kiitti!

  - Nea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Nämä pöytälevyt olivat väliaikaisratkaisu, sillä sahasin vahingossa toisen levyistä vinoon. Nämä eivät siis tule jäämään lopulliseen versioon, jonka virittelemme pystyyn sitten ensi kesänä. :) Itse ruuvaisin (ja tulen ruuvaamaan) pukkijalat pöytälevyyn kiinni. Jaloissahan on ruuveille sopivat koloset jo valmiina, eli se on tosi helppo homma! Onpahan ainakin napakka ja pukkijalat saa vielä halutessaan irti.

   Poista