mortonfest

sunnuntai 31. elokuuta 2014

Minun Kuopioni // Kuopio Juhlii!

Olin eilen esiintymässä Kuopio Juhlii -tapahtumassa, Muikkuravintola Sampossa Pecha Kucha illassa, jonka tarkoituksena oli esitellä mahdollisimman monta erilasta kuopiokuvaa. Pecha Kucha ilta oli osa ANTI -festivaalia, joka esittelee aika- ja paikkasidonnaisidonnaista nykytaidetta. 
Meitä puhujia oli yhteensä 8 ja jokaisella oli aikaa esitellä 20 kuvaa ja kertoa niistä jotakin. 

Otin omaksi näkökulmakseni inspiraation:

Sisustaminen ja etenkin sisustusbloggaaminen mielletään hyvin harvoin taiteeksi tai sen osa-alueeksi. Siihen on toki syynsä, sillä sisustaminen pyörii melko paljon materian ja ostamisen ympärillä.

Taidetta ja sisustamista yhdistää ainakin yksi tekiä - inspiraatio ja sen havainnoiminen ympäristöstä.

Halusin Kuopiokuviini yhteinäisen teeman, joka jollain tavalla liittyisi sisustamiseen, sillä olin esittelemässä minun Kuopiotani juuri sisustusbloggaajana. Jokainen kuva on minulle jonkinlainen inspiraation lähde.

Kuvissa saattaa olla muoto, värit tai tunnelma, joka innoittaa minua sisustajan näkökulmasta. Usein myös esteettisesti epämielyttävät asiat voivat toimia inspiraation lähteenä ja täten ”rumastakin” voi löytää jotain kaunista – esimerkiksi kuvasta, jossa roskien seassa oli yksi pahvinen sydänmuki.

Kaikki ottamani kuvat ovat otettu n. 200 metrin säteeltä Kuopion torilta – paikoista, joista meistä jokainen on varmasti kävellyt ohitse. Halusinkin tuoda esiin paikkoja, joita harvemmin pysähdytään katsomaan, mutta jotka kuitenkin ovat monelle tiedostamatta tuttuja. Suurin osa kuvista on otettu elokuisena sunnuntaina ja mielestäni niissä näkyy kaupungin seisahtunut tunnelma.

Minun Kuopioni on inspiroiva, luova ja rehellinen  – kunhan tälle kaikella antaa  itse  mahdollisuuden.


4 kommenttia:

 1. Onpas hauskat kuvat! Tykkään muutenkin tuollaisesta kotikaupungin kuvaamisesta tuorein silmin, tulee vähän toisenlaista näkökulmaa asioihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! :) Juuri sitä kuviin hainkin - hienoa, että se välittyy myös muille. :)

   Poista
 2. Olipa kiva katsoa tuttuja maisemia vähän erilaisesta näkökulmasta!

  VastaaPoista
 3. Mahtavia ja yllättäviä yksityiskohtia Kuopiosta :) Olen itsekin kuvaillut täällä (asun siis myös Kuopiossa) paljon ja pienet yksityiskohdat ovat minun mieleen! Kuvasi ovat pirtsakoita ja inspiroivia! Olipas kiva löytää blogisi! Käyn kurkkaamassa toistekin :)

  VastaaPoista