mortonfest

keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Aiheesta ja vähän sen vierestä // SISUSTUSTYYLI

Anoppi toi tullessaan herkän kolmikon. 
Yllättävää huomata itsekin, että silmää miellyttää nämä pastellin sävyt, vaikka yleensä kiinnitän huomiota vahvempiin väreihin ja rouheisiin pintoihin. 

Kai olen hieman jälkijunassa näissä sisustustrendeissä, sillä kevät ja hempeät värit menivät jo aikaa sitten. Sisustustrendeistä puheen ollen, en ole kovinkaan aktiivinen trendien kuluttaja ja kartan tietynlaista kertakäyttökulttuuria. Toki seuraan sisustustrendejä, mutta en tahdo että kotini on suoraan sisustuslehdestä - vuoden jokaisena päivänä. Alkuvuodesta kärsin tavaraähkystä ja keväällä oli aivan pakko karsia turhia pois. Olemmekin miehen kanssa pyrkineet periaatteeseen "tavara sisään, toinen ulos" ja se on osoittautunut varsin toimivaksi ratkaisuksi. 

Hankintoja pyrin tekemään järkevästi. Väliaikaisratkaisuihin olen kyllästynyt ja tällä hetkellä tuntuu, että kotimme alkaa olla sellainen kuin haluamme. Opiskeluaikaisista (kahden kodin) kalusteista olemme pikkuhiljaa päässeet eroon ja tilalle ovat tulleet juuri meidän yhteiseen kotiin tarkoitetut tavarat. Toki pieniä ja "turhia" ostoksia tulee tehtyä edelleen, mutta ei siinä määrin kuin aikaisemmin. Oman sisustustyylin löytyminen helpottaa huomattavasti myös ostamistamista ja vääriä hankintoja tulee tehtyä enää hyvin harvoin - jos silloinkaan. 

Meidän tilanteemme on siitä hyvä, että miehen kanssa meidän tyylit kohtaavat varsin hyvin. Enää minun ei juurikaan tarvitse pyytää mieheltä siunausta maalivalintoihin, sillä hän luottaa arviointikykyyni. Yhdessä vaiheessa miehessä herätti huolta se, että kodistamme on tulossa mustavalkoinen mutta huoli on osoittautunut varsin turhaksi. Jos asuisin yksin, niin kotini olisi todennäköisesti värien puolesta hieman laimeampi. Onneksi näin ei ole, sillä rohkeat valinnat ovat osoittautuneet juuri mieluisimmaksi.

Maailmassa on niin paljon kaikkea kaunista ja ihania sisustustyylejä on useita. Toisenlainen sisustustyyli ei tarkoita sitä ettenkö voisi pitää siitä. Pakko vain valita, että mihin suuntaan itse lähtee ja kuinka aikoo sitä toteuttaa. Vanhaa mummonmökkiä ja modernia kivitaloa ei vain voi saada yhtäaikaa. Tämän dilemman kanssa olen itse joutunut painimaan, mutta onneksi juuri tämä on myös sisustamisen hienous ja voin vielä joskus saada molemmat - eri aikaan tosin. :)

Oletko sinä jo löytänyt kotiinne täydellisen sisustustyylin? Millaisia koteja ihailet, mutta poikkeavat aivan täysin omasta tyylistäsi?


12 kommenttia:

 1. Minäkin teen nykyään harvoin hutiostoksia, tulee varsinkin kalleimpia hankintoja mietittyä jonkin aikaa, että siinä ajassa huomaa jo, että kyllästyttääkö vai onko edelleen pakko saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta! Itsekin mietin yleensä melko pitkään ennen kuin hankin jotakin arvokkaampaa.

   Poista
 2. Mulla on vähän sama ongelma, että haluaisin sen mummonmökin ja modernin talon molemmat! Nyt asia on ratkaistu niin, että ensin tuli koti toista tyyliä, ja seuraavaksi sitten sitä toista :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Juuri näin minäkin ajattelin. Tosin, tällä hetkellä minulla ei ole noista kumpaakaan - ehkä joskus sitten! :)

   Poista
 3. Tuo on niin totta. Samaa asiaa itsekin monesti meitin, että kuinka erityyliset kodit voivatkaan olla viehättäviä. Ja se ettei kaikkea tarvi olla omassa kodissa on hyvä oivallus. Itsekin haluaisin kaikki mahdolliset kodit mummonmökistä virtaviivaiseen kivitaloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri näin! Ihania koteja on niin paljon ja upeita tyylejä mahdollisesti vieläkin enemmän. :)

   Poista
 4. Ihailen kodin ja eletyn elämän näköisiä koteja, sellaisia omalla varmalla tyylillä laitettuja, jotka eivät lähtökohtaisestikaan ole kuin suoraan sisustuslehdistä tai Ikean katalogista. Tykkään, että on poikkeus, joka vahvistaa säännön. Tai pieni kaaos, joka luo balanssin. Oma sisustustyyli ei kait koskaan tule olemaan omasta mielestä "täydellinen", koska se elää koko ajan. Sehän tästä niin kiehtovaa tekeekin :D Ja ainahan toki voi ostaa kaksi erilaista kotia, kuten eräät hullut tekevät ;) (add some sarcasm here)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih! Tosiaan teillähän on kaksi ihanaa ja erilaista kotia. Sisustajan unelma! <3

   Minusta tuntuu myös siltä, että täydellisyyttä ei koskaan tavoita - eikä onneksi tarvitsekaan. Elämä tuskin koskaan on täydellistä, joten miksi kodinkaan täytyisi? Tykkään myös lukea eniten blogeja, jotka ovat juurikin mainitsemiasi elämän näköisiä (hienosti sanottu).

   Poista
 5. Mä olen miettinyt aiemmin että "mulla ei ole mitään tyyliä", mutta nyt viimeaikoina olen hokannut että kyllähän mulla on; mun ihan oma! :) Ja kerran yhtä kuvaa katsellessa mulle kanssa valkeni, että ihanaa ettei meidän koti ole jotain "tiettyä tyyliä" (siis näitä ns. määriteltyjä), sillä silloin kyllä persoonallisuus häviää. Mäkin pidän hyvin monenlaisistia kodeista ja sisustuksista, mutta kuten tässä on nyt sanottu niin ihan kaikkea ei voi saada. Aika paljon kuitenkin kun sisustaa sillä "omalla" tyylillä, kaikenlaista suloisesti sekaisin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti kirjoitettu! Meidänkin kodissa kulkee ehkä jonkinlainen yhteinäinen linja, joka on vain meidän kodin linja. Ihanasti sanottu, tuo "suloisesti sekaisin" - minusta sellaiset kodin ovat kaikista mielenkiintoisimpia. On paljon kiinnostavaa, johon silmä voi tarttua. Uutta ja vanhaa sekaisin, sekä sopivasti myös itse tehtyä. :)

   Poista
 6. En ole löytänyt täysin omaa tyyliäni. Itse ihailen koteja (löytyy myös paljon lukulistalta) jotka ovat täynnä värejä ja tavaraa, kippoja, julisteita, purkkeja, vanhaa "roinaa", kun taas omassa kodissa päälinjana on selkeys ja musta-valko-harmaa väritys. Ylipäätään tykkään seurailla nimenomaan hyvin monien erilaisten kotien sisustamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Monenlaiset kodit viehättää ja se onkin ihanaa. On kuin katsoisi toisten tekemiä taideteoksia! :)

   Poista