mortonfest

perjantai 5. syyskuuta 2014

Mum´s SUOMU // olohuoneen mattoPosti toi pari päivää sitten tullessaan odotetun paketin - Mum`s:in SUOMU maton, joka on Susanna Venton suunnittelema ja Intiassa käsityönä valmistettu ihanuus.

Bongasin maton Avotakka -lehdestä ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Olin jo jonkin aikaa etsinyt olohuoneeseen sopivaa, ajatonta mattoa ja SUOMUn nähdessäni ei tarvinnut kauaa miettiä, vaan pistin maton lähes siltä seisomalta tilaukseen. Toinen vaihtoehto olisi ollut Annon Jalpaikka, joka sekin on Venton käsialaa (on muuten huikea sisustustoimittaja tuo Vento!)

Syksyn hiipiessä olohuone kaipasi jo hieman pehmeyttä ja matto toi tervetullutta lämpöä meidän olohuoneeseen. Periaatteessa matto olisi voinut olla hieman suurempikin, mutta päädyin peruskokoon budjettisyistä ja myös sen vuoksi, että en halua maton valtaavan kovin suurta lattiapinta-alaa. 

Onko teillä suunnitteilla mattohankintoja?

Ihanaa ja aurinkoista viikkistä! Täällä sairastellaan flunssaa ja todella toivon, että tämä ei yltyisi tämän pahemmaksi. Plääh.10 kommenttia:

 1. ihana, huokaus. Nimimerkillä: Ikuinen mattokriisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mattokriiseilen hyvin säännöllisesti. :)

   Poista
 2. Tosi kaunis matto! Täällä edellisen kommentoijan kaima huokailee samaa: en vieläkään ole löytänyt sitä täydellistä olkkarin mattoa, vaikka jo parikin Annon mattoa on ollut kyseisellä paikalla. Seuraava ei siis ehkä ole Anno, vaikka Jalpaikka hienolta vaikuttaakin.. Seuraava hankinta on kuitenkin tv-huoneen matto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on ollut olohuoneessa jo yksi Anno, mutta se siirtyi pojan huoneeseen. Mattovalinnat ovat tosi vaikeita - ehkä hankalin sisustukseen liittyvä hankinta. Hinta on kuitenkin yleensä melko korkea, joten pieleen ei viitsisi valita. :)

   Poista
 3. On kyllä kaunis matto ja passaa niin kivasti tuohon sohvan ja tyynyjen kanssa. Meikäläinen on matonostokiellossa, eiksoo kauheeta. Meille ei vaan mahdu mihinkään enää yhtäkään mattoa ja nykyiset ovat vielä ihan kunnossa. Kävin kesällä pesemässä mattoja matonpesupaikalla ja sen jälkeen ne tuntuivat ihan uusilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kamalalta! ;) Mut hei, teidän mattotilanne kuulostaa kuitenkin ihan hyvältä.. Pesu tekee tosiaan ihmeitä kohteessa kuin kohteessa. Meidän vessa muuttui kuin uudeksi, kun jynssäsin kalkkeutuneen lattian puhtaaksi. Todellakin vaivan väärti! :)

   Poista
 4. On hieno ja omalla hankintalistalla on olohuoneen matto. Haasteena vain 3 m leveys, Jalpakasta löytyisi. Mutta tässä talossa mattoasioitakaan eikä oikein muitakaan sisustusasioita tehdä ominpäin ;)

  VastaaPoista
 5. Tämä on kyllä kaunis! Samoin kuin Jalpaikka. Sekä Koko iäksi -matto. Tämä matto oli yhtenä vaihtoehtona itsellä ja juuri viime viikonloppuna esittelin sitä livenä miehelle, mutta "ei pitänyt siitä harmaasta väristä". Jahasjahas, varmaan vain piti keksiä joku syy etten heti napannut mukaan;) Onneksi yleensä lämpiää näille ideoille kun hetken jaksaa sinnikkäästi yrittää. Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
 6. Upea matto, sopii hyvin teille :)

  VastaaPoista