mortonfest

maanantai 10. marraskuuta 2014

Kuopion helmiä // Ravintola OS
Pitkästä aikaa saan jatkettua Kuopion helmiä -juttusarjaa joka on jostain syystä viettänyt hiljaiseloa. En oikeastaan tiedä, että miksi. Onneksi tämä hiljaiselo päättyy nyt parhaalla mahdollisella tavalla, sillä pääsen esittelemään teille Ravintola OS:in, joka kuuluu ehdottomasti Kuopion ravintoloiden kermaan. 

Kävimme viimeksi syömässä OS:issa, kun odotin esikoista. Silloinkin olin viimeisillään raskaana ja en päässyt nauttimaan viinipaketin antimista. Sama tilanne oli siis tälläkin kertaa ja jouduin kieli pitkällään katsomaan miehen viinin lipittelyä, kun oman lasin täytteenä oli vain kivennäisvettä. Ei tämä alkoholittomuus muuten tee tiukkaa, mutta täytyy myöntää että perjantaina se harmitti melko paljon. Ei ole hyvän ruoan ja viinin voittanutta. Toisaalta jo pelkkä tunne siitä, että saa olla ihan kahdestaan liikenteessä on melko "humalluttava". Täydellistä oli se, että sai nauttia upeasta ruoasta kaikessa rauhassa.

Ravintola OS muutti vajaa pari vuotta sitten paikkaa Tulliportinkadulta Ajurinkadulle, samaan rakennukseen Finnkinon kanssa. Uudet tilat ovat kyllä ehdottomasti edukseen. Sisustuksessa näkyy nykypäivän trendit: raaka puu ja betoni - rouhea tehdasmainen tunnelma mutta ei kuitenkaan kylmä, vaan joukossa on juuri sopivasti glamouria ja lämpöä. Tykkään! Ehdottomasti plussaa myös ruokasaliin avoimesta keittiöstä (kun ei jaksa jutustella avecin kanssa, niin voi tyytyväisenä ihastella kokkien ammattitaitoa).

Mutta sitten siihen tärkeimpään - itse ruokaan!
Brasserie on tullut kuopiolaisille tutuksi ranskalaistyyppisestä "fine diningista", mutta tänä syksynä sen rinnalle on tullut POP UP -kokeilu myös muiden maiden ruokakulttuureista. Viime kuussa ravintola OS aloitti makuretkien tarjoilun Aasiasta. POP UP -konsepti vaihtaa teemaa parin kuukauden välein, eli vielä on hyvin aikaa käydä maistelemassa OS:in Aasian herkkuja. Kiva idea lähteä kokeilemaan pienessä kaupungissa jotakin uutta ja raikasta, jotta asiakaskunta saa uusia ja vähän erilaisia makunautintoja.

Me saimme nauttia lyhyestä makuretkestä, joka oli kauden yllätysmenu täynnä herkkuja tästä ihan läheltä ja vähän kauempaakin. Tosi kauniita annoksia ja herkullisia elämyksiä! Pääsemme todella harvoin syömään näin hyvin ja tälläisissä paikoissa sitä odottaa saavansa suuhunsa jotakin sellaista, jota ei ole koskaan aikaisemmin maistanut. Ja kyllä, tämä odotus täyttyi useampaankin otteeseen: sydänsimpukat, lime-kurkkusorbet ja punajuurieskimo. Erityisen maininnan arvoisia olivat myös kokin tervehdys (palsternakkasipsien sisällä oleva tattipyre) ja possu. Minä tykkäsin todella paljon myös valkosipulikeitosta. Näköjään tähän olisi voinut luetella jokaisen annoksen. Ja hei, hyvän ruoan ja miljöön lisäksi saimme erinomaista ja aitoa palvelua. 

Käykääpäs kurkkaamassa ravintola OS:in nettisivut ja ruokalistat! 

Miehenkin kanssa keksimme puhuttavaa koko illaksi ja olimme tosi yllättyneitä siitä, että jaksettiin valvoa klo 23.00 saakka! Perjantai-ilta oli täynnä luksusta, jonka avulla jaksaa taas ensi kertaan. 
Siitä puheenollen, tulen palaamaan tähän iltaan melko piakkoin..

Mukavaa uutta viikkoa ja muistakaa välillä kaiken arjen kiireen keskellä myös nautiskella! 
Näyttäisi oleva melko tärkeää. :)

10 kommenttia:

 1. Njam njam, mitä herkkukuvia! :) Olenkin pohdiskellut, että millainen paikka tämä OS on, ja nyt tiedän. Vaikuttaa erinomaiselta! Kiitos, Maru, esittelystä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kannattaa ehdottomasti mennä tänne ruokailemaan ja hemmottelemaan itseään. Tai sitten vinkkaat asiasta miehelle.. ;)

   Poista
 2. Oih, näyttääpä ihanalta paikalta ★

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös näytäkin ja sitä se todellakin on! :)

   Poista
 3. Nyt on päästävä Kuopioon pian! Näyttää siltä, että vei kielen mennessään! Nam!
  - Senja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tänne näin ja äkkiä! :) Oli kyllä todellakin herkullista ruokaa. :P

   Poista
 4. Näyttää kyllä tosi herkulliselta. Vaikuttaa kivalta ja viihtyisältä paikalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitä se oli! :) Paikka on tosi viihtyisä ja henkilökunta super-ystävällistä ja asiallisen rentoa. :)

   Poista
 5. oioioi

  Täytyykin käydä katsastamassa "uudet" tilat, kun seuraavan kerran sinne tullaan. Käytiin joskus aikoja sitten syömässä tuolla ja oli herkkua. (Onneksi oon nyt just syönyt illallisen, muuten iskisi kohta nälkäkiukku noita kuvia katsoessa ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdottomasti OS:iin, jos tiet vievät Kuopioon! :) Ruokakuvien katsominen nälkäisenä on aikamoista kidutusta. Siksi kokkiohjelmien kaverina pitää olla vähintäänkin herkkuleipiä. :)

   Poista