mortonfest

torstai 27. marraskuuta 2014

Valaisin pahvista // MOoCB*


kuvat: MOoCB*
Tein aikaisemmin postauksen pahvisista lumihiutaleista ja mainitsin samalla kuopiolaisen yrityksen nimeltä MOoCB*. Yrityksen nimi juontaa juurensa sanoista Mostly Out of CardBoard, eli tuotteet on tehty pääosin pahvista, laserleikkausta hyödyntäen. Tosin yrittäjiä Henriä ja Iitaa kuunnellessa tulin siihen lopputulokseen, että he tekevät laserleikkauksella oikeastaan kaikkea - vain mielikuvitus (ja laserleikkurin mahdollisuudet) on rajana! Pääosin tuotteita tehdään tällä hetkellä yrityksille (leimasimet, käyntikortit, pahvistandit yms.), mutta tuotteita on mukavasti saatavilla myös kuluttajakäyttöön (muun muassa: hääkyltit yms. somisteet, kutsut, kiitoskortit, joulukortit, pahvihiutaleet, varjoraamit, valaisimet ja woodland -korusarja.) 

Pääsin valitsemaan kotiimme yhden kolmesta pahvivalaisimesta. Droplet olisi ollut ihana kahtena kappaleena esimerkiksi yöpöytien päällä. Icosan Henri on suunnitellut opiskelijatyönään ja kertoi, että valaisimen voi toteuttaa myös maalattuna siten, että valitsee ulkopuolelle esim. mustan värin ja sisäpuolelle kuparisen. Melko houkuttelevalta kuulosti sekin, mutta päätin luottaa ensimmäiseen intuitioon ja valitsin kotiimme kauniin Medusa -valaisimen, joka pääsi roikkumaan olohuoneeseen. 

Niin ja mitä tulee pahviin materiaalina, niin meikeläisen ennakkokäsitykset karisivat täysin vierailun aikana. Pahvi on kestävää ja sitäkin löytyy moneen eri tarpeeseen. Ohut, tiivis pahvi on kuin vaneria - sillä erotuksella, että se ei katkea taivuttaessa. 


Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa MOoCB*:in netti-/facebooksivuihin ja liittyä seuraajaksi myös instagramissa. Ihan mielettömiä ideoita ja loppuun saakka harkittuja/testattuja toteutuksia! Yrityksen takana olevat Henri ja Iita ovat rohkeita ja tosi innovatiivisia nuoria yrittäjiä - tälläistä lisää, kiitos! :)

Klik!:
Instagram: moocb

Jos et pääse paikan päälle Kuopion liikkeeseen (Puistokatu 14-16) ja olet kiinnostunut tilaamaan joitakin MOoCB*:in tuotteista, niin laita ihmeessä sähköpostia osoitteeseen info@moocb.fi

14 kommenttia:

 1. En oo ikinä livenä nähnyt pahvivalaisinta, mutta pelkkää hyvää olen kuullut. Ihan ehdottomasti, jos ja KUN seuraavan kerran pääsen Kuopioon ostosreissulle, kurvaan tuonne :) Täältä itä-rajalta kun vaan tuntuu olevan joka puolelle niin ärsyttävän pitkä matka :/

  ps. Ottasin tuon mustan pahvipeuran välittömästi seinälleni :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kantsii käydä! Niin ja tuo pahvipeura on ihana! :)

   Poista
 2. Kivoja valaisimia ja aivan ihania nuo eläinkorut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaisimet on tosi hienoja! Minun oli pakko napata mukaan yksi tuollainen eläinkoru - olisin voinut ostaa useammankin. :)

   Poista
 3. Hauska lamppu! Enpäs ole ennen törmännyt :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tykkään myös tosi paljon! Hienoa että sinulle löytyi uusi tuttavuus. :)

   Poista
 4. Upeita nuo valaisimet ja ihan mieletön idea tehdä pahvista juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Ekologista ja edullista! Viimeiseen asti hiottuja juttuja on täynnä tämä liike ja yritys ylipäätään. :)

   Poista
 5. Ompas hauska lamppu!! :) ..........Ja tuo peura ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lamppu on tosi kiva - peurasta puhumattakaan! Harmi, kun meillä ei ole sille oikein sopivaa tilaa..

   Poista
 6. Tää on veikeä! :D Ja tuo kolmiulotteinen sarvipää - ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peura tosiaan on ihastuttava! Lamppukin on meidän mieleen. <3

   Poista
 7. Tosi hauskan näköinen valaisin. Sopii teille hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tykätään tästä hurjasti! :)

   Poista