mortonfest

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joululahjavinkkejä Savosta

Tänä jouluna pyrin tekemään joululahjat itse tai hommaamaan ne paikallisilta tuottajilta tai kivijalkapuodeilta. Ei mielestäni ollenkaan hullumpi tapa kannattaa paikallista yrittäjyyttä!
Tässä siis kollaasi savolaisia joululahjavinkkejä:

Ateljee Keltainen Talo Kortteja, julisteita, keittiöpyyhkeitä yms. (Tällä viikolla tehtyyn yli 20€ tilaukseen saa ilmaiseksi mukaan 10kpl pakettikortteja!)

Woodland Puinen korusarja (HUOM! Joulukamppis -25%)

Kirjasitomo Clabbok Persoonallista kirjasidontaa.

Daiga Daiga Duu Ihania koruja, kortteja ja pussukoita.

Nettikauppa Myllyni Tine K, LaBruket, Musta, Iris Hantverk yms.

Mailandia Tekstiilejä yms. pientä ja ihanaa.

Tivoli lelu-/pelikauppa. Tivolista saa mm. yksilöllisesti koottuja pallovalosarjoja.

Sisustus Picaso Designkauppa.

Näiden lisäksi on tietenkin  Kuopion kauppahalli pullollaan paikallisia herkkuja.


Miten sinä olet ajatellut hankkia joululahjat? Teetkö itse, suositko suomalaista vai jopa ihan paikallisia tuotteita ja puoteja? Vai onko suomalaisuudella joululahjojen suhteen mitään merkitystä?


P.S. Tässä vaiheessa täytyy kyllä tunnustaa, että toiveiden puitteissa en voinut toteuttaa 100% haaveitani paikallisista joululahjoista. Tästä huolimatta pukinkontissa on paljon suomalaista ja itse tehtyä - ja itse tehty jos mikä on paikallista! 


Postaus ei ole tehty yhteistyösopimuksella, vaan arvostuksesta paikalliseen yrittäjyyteen. :) 
Kaikki kuvat (daiga daiga duu:ta lukuunottamatta) on lainattu kunkin yrityksen netti-/facebook sivuilta. 

18 kommenttia:

 1. Hieno kollaasi upeita tuotteita! Jotakin ostan, mutta yleensä teen lahjat. Sen verran erilaiset kädentaidot innostavat, että joka vuosi kokeilen jotakin uutta. Terkuin Suska koivuladesignesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Paikallisella tasolla tosiaan löytyy ihania tuotteita.

   Minäkin olisin halunnut tänä jouluna panostaa vielä enemmän itsetehtyihin lahjoihin. Olosuhteiden pakosta jäi tällä kertaa vähemmälle - ehkä ensi vuonna sitten! :)

   Poista
 2. Ihana idea :)). Mä en ole vielä ehtinyt miettimään edes joululahjoja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikallisuutta tosiaan pitäisi miettiä vieläkin enemmän, minunkin. :) Ja ei hätää, ehtiihän sitä vielä jouluostoksille!

   Poista
 3. Hyvä postaus! :) Minä olen kaikilta lahjansaajilta pyytänyt lahjatoiveet, ja niiden puitteissa mennään - varmaan aika kansallisella tasolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kristiina!

   Lahjatoiveiden pyytäminen on kyllä hyvä idea. Itsekin olen osalta pyytänyt, mutta sitten pienet viemiset hankitaan tämän ajatuksen pohjalta. :)

   Poista
 4. Tosi hyviä vinkkejä! Minäkin yritän tänä vuonna suosia paikallisia, tai ainakin suomalaisia valmistajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Suomalaisuutta on tosiaan hyvä kannattaa. Itsekin kyllä olen paikallisten tuotteiden lisäksi panostanut suomalaisiin tuotteisiin. Etenkin Marimekko ja Iittala kuuluu melko olennaisesti meidän pukinkonttiin. :)

   Poista
 5. Joululahjat jää tänä vuonna vähemmälle.. mutta olisihan se huikeeta ostaa se just tuolla mentaliteetilla ja kannattaa suomalaisuutta ja yrittäjyyttä. Tuosta Mailandiasta en olekaan kuullut, mutta voi miten ihania tekstiilejä tyynyissä. Tuo keltainen vei mun sydämen nyt ihan täysin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mailandialla on tosiaan ihania tuotteita! <3 Kannattaa käydä tutustumassa.

   Meilläkään ei hirveästi joululahjoja hankita. Osan teen itse ja pienet paketit pyrin hommaamaan tämän ajatuksen pohjalta. Olisi todellakin mahtavaa, jos voisi panostaa joululahjoihin kukkaroon katsomatta..

   Poista
 6. Ihan mahtavaa Maru! Täällä mennään melkeinpä samoilla aatoksilla tän joulun lahjojen kanssa! Muutenkin pyrin lahjoissa aina ostamaan jotain pikkuputiikkien kotimaista kivaa, kun niitä harvemmin arkioistoksissaan ihmiset itselleen hommaa. Aika paljon luotan tampereen joulun designtorin antimiin mitä tän joulun lahjoihin tulee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä Tampereen suunnalla onkin kaikkea ihanaa paikallista! Harmittaa, etenkin näin joulun aikaan se, että täällä Kuopiossa ei ole desingtorin kaltaista tapahtumaan. On toki kaikenlaisia markkinoita, mutta tuotteissa ei ehkä niin paljon minua miellyttävää tarjontaa.

   Pienten putiikkien tuomiset ovat todellakin yleensä sellaisia, joita ei kukaan muu keksi hankkia. Ovat myös ihania pieniä jouluviemisiä. :)

   Poista
  2. Itse asiassa 8.-21.12 järjestetään Apajassa SaMu Designin Pop up -kauppa, jossa on muistaakseni yli 20 paikallisen muotoilijan/käsityöläisen töitä myytävänä. Kannattaa käydä kurkkaamassa siellä, jos on vielä joululahjat hakusessa kuusen alle!

   http://savonsanomat.menoinfo.fi/kuopio/tapahtumat/samu-design-popup-kauppa/456553

   Poista
 7. Mainioita vinkkejä! Muutaman kuopiolaisen korualan osaajan kylläkin lisäisin vielä listaan. ;) Aiomme tehdä jälleen ainakin osan lahjoista itse. Muutamana vuonna olemme miehen kanssa valmistaneet kynttilöitä. Tänä vuonna teemme kipsisiä kynttilälyhtyjä. Idea on oikeasti monesta blogista bongattu kipsimunapääsiäiskoriste, mutta toimii lumipallona näin talviaikaan! :) Ja eipähän tarvitse koristeita vaihtaa kuin vasta pääsiäisen jälkeen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Korut tosiaan kuuluvat kyllä olennaisena osana kuopiolaiseen designiin, mutta tällä kertaa jätin ne tästä kollaasista pois ja listasin karusti vain omia suosikkeja. :)

   Itse tehdyt joululahjat ovat ihania! <3 Niiden tekeminen valmistaa itseäkin ihanasti kohti joulua. Ja onhan se ihan eri asia antaa lahja, johon on todella nähnyt vaivaa ja ajatusta. Kipsiset kynttilälyhdyt kuulostavat tosi hyvältä idealta - etenkin sen vuoksi, että niitä voi huoletta pitää esillä kevääseen saakka! :)

   Poista
 8. Minä aikaisemmin kerroin kurkkivani päivittäin sinun blogiasi, niin tänäkin aamuna kahvin ja suklaan kera ��. Vinkkaan Pohjois-Savon Kiuruveden maalaismaisemista Siluetti verstaasta! Ihanan rohkeat paluumuuttajat, joilla huikeita idiksiä. Kurkkaappa yrityksen fb sivut, erityisesti lastenhuoneen kuplavolkkari valaisin ja junahylly sykähdyttivät. Hinnat ovat mielestäni edukkaat. Meillä on myös monipuolinen Taidehuoltamo Lennart. Ihanaa joulunalusaikaa Sinulle ja perheelle. Ja kiitos näistä kotiäiskän hengähdyshetkistä ��. Sanna T.

  VastaaPoista
 9. Erittäin hyvä periaate :) Arvostan !

  Meillä ei osteta aikuisille lahjoja. Pakettiin laitetaan jokaiselle jotain mitä muutenkin tarvitsee, ettei lasten tarvitse luulla meidän olleen ihan tuhmana. Mutta jos jotain yllätystä saisin, niin eniten arvostaisin kotimaisuutta ja eettisyyttä.

  VastaaPoista