mortonfest

tiistai 30. syyskuuta 2014

VihreäNeljäntenä vihreä.

Pidän tällä hetkellä kovasti murretusta vihreästä, sammaleen väristä. 
Rauhoittava ja kaunis - tuo metsän sisälle. Sitä voisin hankkia meille hieman lisää.

Korissa oleva paita on kirpparilöytö. Suosikkivärit siinäkin. 

Vihreänä päivänä haastan Siken HOUSEkoti blogista. 
Löytyykö teiltä viisi eri väriä, viidelle eri päivälle? Jokaisena päivänä tulee haastaa joku mukaan värihaasteeseen, joka on muuten aika kiva! :)

maanantai 29. syyskuuta 2014

PunainenKolmas värini on punainen.

Syhinä heitti kivalla haasteella! Haasteen tarkoitus on löytää kodista 5 väriä, esitellä ne eri päivinä ja haastaa jokaisena päivänä joku mukaan. Kiva idea uusista valkokuvauskohteista, joita on toisinaan hankala löytää.

Tässä näkyy hyvin mieltymykseni retroiluun.
Rakastan vahvanvärisiä purkkeja ja purnukoita ja haluan pitää ne esillä. Nyt meidän keittiössä on kuitenkin sellainen tilanne, että sinne ei mahdu enää yhtään kippoa. Harmittaa.

Punaisena päivänä haastan Lauran Sateenkaaria ja serpentiiniä blogista, jonka kodista löytyy taatusti 5 eri väriä! 

Sininen

Yksi väri, yksi päivä. Tänään värini on sininen. Entinen inhokki mutta nykyisin se pääsee  suosikkivärien listoille. Uskoisin, että monelle on käynyt tänä vuonna samoin. 
Niin ja vaikka sinisesta pidänkin, ovat nuo kylppärin siniset kaakelit minullekin liikaa. 

Syhinä heitti kivalla haasteella! Haasteen tarkoitus on löytää kodista 5 väriä, esitellä ne eri päivinä ja haastaa jokaisena päivänä joku mukaan. Kiva idea uusista valkokuvauskohteista, joita on toisinaan hankala löytää.

Sinisenä päivänä haastan naapuriniemen Emilian Valontalo blogista. 
Otatko haasteen vastaan?

perjantai 26. syyskuuta 2014

Työpiste osa 2.


Ketjuliikkeiden tarjonta yllätti positiivisesti ja sain kivannäköistä (ja edullisesti) täytettä työpisteeseen.
Seinälle ajattelin vielä hankkia pari seinähyllyä kirjoja ja kansioita varten. Muuten työpiste alkaa olla kutakuinkin valmis. Mitäs tykkäät?

Musta tarvikelokero (sisälsi glemmarit, nitojan yms.) - Clas Ohlson
Kynät, viivotin ja ruskeat post it -laput - Tiger
Vaneriset "lokerikot" - Ikea
Valaisin - Ikea
Pukkijalat - Ikea


torstai 25. syyskuuta 2014

Arvonnan voittaja


Arvonta on toteutettu yhteistyössä Myllyni -nettikaupan kanssa. 

Arvonnan voitti (arvonta suoritettu; random.org) nimimerkki Hurmioitunut. Onnea tuhannesti! Olen sinuun lähipäivinä yhteyksissä, jotta saan ihanan paketin toimitettua perille. 

Tine K Home käsin tehty keramiikkakulho (arvo 15€)
Iris Hantverk tiski/siivousliina (arvo 7,90€)
Iris Hantverk tiskiharja (arvo 5€)

Jos tällä kertaa ei arvonnassa lykästänyt, niin muista että voit käydä tilaamassa itsellesi nämä(kin) arjen luksustuotteet Myllyni -kaupasta.maanantai 22. syyskuuta 2014

MaanantaiMinun arki kulkee harvoin maanantaista perjantaihin.
Juliste onkin miehelle ja kohta myös minulle, äippälomalaiselle.

Lipasto on muuten tuunattua Ikeaa. 
Päällystin läpinäkyvät muovipleksit raitaisella paperilla.

Minun viikonloppu alkaa huomenna. Perjantaina takaisin töihin. 
Mukavaa uutta viikkoa, meni se sitten töissä tai vapaalla!

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Ajatuksia bloggaamisesta

Tänään on kulunut tasan vuosi siitä, kun julkaisin ensimmäisen tekstin Nuapurissa -blogissa. Moni ei teistä tiedä, että kokeilin bloggaamista jo aiemmin, mutta en silloin päässyt hommaan sisälle ja blogin kirjoittaminen loppui yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin. Nuapurissa -blogi jäi kuitenkin osaksi elämääni ja täytyy todeta, että se on antanut minulle huimasti ilonaiheita! Olen saanut tutustua bloggaamisen kautta upeisiin blogeihin ja kirjoittajiin niiden takana. Ensimmäisien blogipostauksien lukeminen aiheuttaa minussa samankaltaista tunnetta, kuin lukisin vanhaa päiväkirjaa - etenkin ne alkuaikojen karmeat kuvat. Täytyy todeta, että jonkinlaista kehitystä on tapahtunut valokuvauksen saralla, vaikka edelleen kehitettävää löytyy ja paljon! Blogi on myös antanut siivet unelmille ja pian tekin pääsette tutustumaan pieneen sisustusalan yritykseeni, jota olen työstänyt kaiken muun ohella.

Blogi on hakenut vuoden aikana uomaansa ja se on onneksi jaksanut kulkea mukana elämänmuutoksista huolimatta. Bloggaaminen kesti töihin palaamisen ja uuden raskauden alkuväsymyksen. Postaustahti on vaihdellut ja aina rahkeet eivät ole riittäneet uuden luomiseen ja inspiroiviin DIY -juttuihin. Hetkellisesti olen muistutellut itsellenikin, että tämän on tarkoitus olla iloa tuova harrastus eikä pakkopullaa. Lukijat kyllä säilyvät mukana, vaikka päivityksiä tulisi harvemmin ja sisältö ei aina olisi tee-se-itse tyyppistä ja super-inspiroivaa. Sitäpaitsi lukijat huomaavat sen, jos bloggaajan ajatus ei ole ollut täysin mukana postauksessa. Kiitos kuuluu siis kaikille teille uusille ja vanhoille lukijoille, joiden takia tätä on erityisen mukava tehdä!

Esmeralda´s blogin Essi pohti omassa blogissaan sitä, että millainen on hyvä blogi? (Hyvä kirjoitus Essi!) Kuinka pitää lukijat kiinnostuneina? Etenkin minä jäin pohtimaan sitä, että onko aihealue lukijoille liian kapea ja tylsä, jos bloggaaja kirjoittaa ainoastaan yhdestä osa-alueesta (esim. sisustuksesta) ja jättää paljastamatta asioita itsestään? Mikä on sopivasti? Mitä lukijat haluavat tietää kirjoittajasta ja mitä kirjoittaja on valmis paljastamaan? 

Olen itse joutunut pohtimaan tätä asiaa melko paljon, etenkin oman työni kannalta ja päätynyt siihen, että en ihan hirveästi kerro itsestäni. Arkisia kuulumisia blogista kuitenkin löytyy, mutta syvällisemmät pohdinnat olen jättänyt muihin foorumeihin. Tässäkin asiassa olen joustanut - alun nimimerkki Marjukka on vaihtunut omaan, oikeaan nimeeni ja kasvoni olen paljastanut jo useaan otteeseen. Mies ei halua blogissa esiintyä ja pojan suhteen olen ottanut saman linjan, osittain myös miehen toiveesta. En halua joutua tilanteeseen, jossa yksityiselämääni käytetään minua vastaan ja etenkin työelämässä se on mahdollista. Vanhat lukijat sen varmaankin jo tietävät mutta uusille tiedoksi, että työskentelen lastensuojelutyön parissa.


Toistaiseksi blogin sisältö on pysynyt melko tarkasti rajattuna sisustusaiheisiin postauksiin, mutta Instagramissa väläyttelen hieman enemmän lifestyleä. Tällä hetkellä runsaampi lifestylen tuominen Nuapurissa blogiin tuntuu päälleliimatulta, mutta en koskaan sano ei koskaan. :)

Tykkään lukea blogeja, joissa kirjoittaja antaa jotain itsestään. Sen ei välttämättä tarvitse tarkoittaa sitä, että kertoo asioita henkilökohtaisella tasolla. Joillain on taito tuoda persoonansa esiin muutaman lauseen kirjoituksella. Olenkin huomannut, että tykkään eniten blogeista, joissa kirjoittaja tuntuu miellyttävältä tyypiltä! Ihminen blogin takana on siis se kaikkein tärkein, vaikka aihealue olisi hyvin pinnallinen. Kiinnostavissa blogeissa näkyy myös elämän jälkiä - liika kliinisyys ja jatkuvat mainostyhteistyöt karkoittavat minut pois lukijoiden joukosta. 

Esitänkin teille saman kysymyksen, kuin Essi omassa blogissaan;
 Millainen on mielestäsi hyvä blogi? Pysyvätkö yhden aihealueen blogit kiinnostavina?


Muistahan käydä osallistumassa synttäriarvontaan!tiistai 16. syyskuuta 2014

Synttäriarvonta // Myllyni


Rautalammilla, Pohjois-Savossa sijaitsee hurmaava sisustuskauppa Myllyni. Bongasin sisustuskaupan erään blogin kautta ja yllätyin täysin, sillä en tiennyt tälläisen kaupan olemassaolosta vaikka lapsuudenkotini on kivenheiton päästä Myllyni -puodista. Sinne oli pakko päästä!

Myllyni on täynnä pohjoismaista selkeyttä, luonnomateriaaleja ja mennen ajan tuomaa patinaa. Sulassa sovussa näiden kanssa on aasialaisia sisustuselementtejä, jotka putiikin perustaja Päivi on valinnut toimimaan samassa linjassa pohjoismaisen puhtauden rinnalla. 

Myllyni kauppaan pääset tästä linkistä ja Päivi avaa oman kivijalkapuotinsa sovitusti. Kannattaa siis ottaa rohkeasti yhteyttä, jos haluaa käydä piipahtamassa ihastuttavassa puodissa aukioloaikojen ulkopuolella. Tällä hetkellä kivijalkapuoti on avoinna vain kerran viikossa. Suosittelen ehdottomasti piipahtamaan - ihana paikka ja aivan mielettömän ystävällinen palvelu sekä välitön tunnelma! Jos kivijalkapuoti on liian kaukana, voi aina klikkailla itsensä nettikauppaan ja nopean toimituksen vuoksi pääset nauttimaan ostoksista jo tällä viikolla. 

Olen ottanut näissä blogiyhteistöissä periaatteen, että pyrin nostamaan lukijoiden tietoisuuteen tuotteita tai kauppoja, joilla on kytkös Savoon tai savolaisuuteen. Pysyy jonkinlainen roti näissä arvonnoissa ja yhteistöissä. :) Perustin Nuapurissa blogin melkolailla tasan vuosi sitten ja on hienoa huomata, että mukaan on löytänyt näinkin suuri joukko aktiivisia ja vallan ihania lukijoita! Kiitos teistä jokaiselle. ♥  

Yhteistyössä Myllyni -puodin kanssa järjestän pienen synttäriarvonnan, johon voit osallistua seuraavin ehdoin:

1. Yhden arvan lunastat liittymällä lukijaksi bloggerin kautta (blogin oikeassa reunassa olevasta sivupalkista), tai tykkäämällä Myllyni Facebook -sivusta. 

2. Kaksi arpaa saat tekemällä molemmat.

3. Mutta muista, että arvat lunastat vasta silloin, kun olet kirjoittanut kommenttikenttään mikä/mitkä tuotteet ovat suosikkejasi Myllyni -nettikaupasta? Kerro myös, että monellako arvalla olet mukana. 
Muista laittaa myös s-postiosoite, jos et ole bloggerissa kirjautuneena.


Arvonnan palkintona:

Tine K Home käsin tehty keramiikkakulho (arvo 15€)
Iris Hantverk tiski/siivousliina (arvo 7,90€)
Iris Hantverk tiskiharja (arvo 5€)


Arvonta päättyy 23.9.2014 klo 24.00. 

Onnea arvontaan!

tiistai 9. syyskuuta 2014

Mikä on kodikasta? // Styleroom

kuva: styleroom.fi

Styleroom haastatteli minua ja kysyi, että mikä on mielestäni kodikasta? Mielenkiintoinen aihe, johon voi ottaa useamman näkökulman. Minun ja muutaman muun innokkaan sisustajan vastaukset löydät tästä linkistä.

Millainen koti on mielestäsi kodikas?


P.S. Pian Nuapurissa -blogi on osa Indiedaysin inspiration possea. Jihuu!

perjantai 5. syyskuuta 2014

Mum´s SUOMU // olohuoneen mattoPosti toi pari päivää sitten tullessaan odotetun paketin - Mum`s:in SUOMU maton, joka on Susanna Venton suunnittelema ja Intiassa käsityönä valmistettu ihanuus.

Bongasin maton Avotakka -lehdestä ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Olin jo jonkin aikaa etsinyt olohuoneeseen sopivaa, ajatonta mattoa ja SUOMUn nähdessäni ei tarvinnut kauaa miettiä, vaan pistin maton lähes siltä seisomalta tilaukseen. Toinen vaihtoehto olisi ollut Annon Jalpaikka, joka sekin on Venton käsialaa (on muuten huikea sisustustoimittaja tuo Vento!)

Syksyn hiipiessä olohuone kaipasi jo hieman pehmeyttä ja matto toi tervetullutta lämpöä meidän olohuoneeseen. Periaatteessa matto olisi voinut olla hieman suurempikin, mutta päädyin peruskokoon budjettisyistä ja myös sen vuoksi, että en halua maton valtaavan kovin suurta lattiapinta-alaa. 

Onko teillä suunnitteilla mattohankintoja?

Ihanaa ja aurinkoista viikkistä! Täällä sairastellaan flunssaa ja todella toivon, että tämä ei yltyisi tämän pahemmaksi. Plääh.keskiviikko 3. syyskuuta 2014

OluttupaOlenko kertonut teille kesän 2013 häävalmisteluista? 
Pidimme häät vanhempien kotona, entisellä matkailutilalla. Navetan vintille on rakennettu juhlatila ja vietimme siellä ihanat maalaishäät. Viimeisen viikon siivosin vinttiä kuin viimeistä päivää. Tyypilliseen tapaan isän piti saada päähänpisto ja muutama päivä ennen häitä hän alkoi siivoamaan (ja vähän myös remontoimaan) navetassa sijaitsevaa varastoa oluttuvaksi. Siivousurakan jälkeen sisustin oluttuvan maalaistalon vintiltä löytyineillä vanhoilla tavaroilla. Oluttuvasta tuli tunnelmallinen piilopirtti, jossa vietämme silloin tällöin ihania kesäiltoja sukulaisten ja hyvän ruoan parissa. 

Oluttuvassa kulminoituukin minun kesän olennaiset - maaseutu, sukulaiset, hyvä ruoka ja täydellinen tunnelma.

Aiheesta ja vähän sen vierestä // SISUSTUSTYYLI

Anoppi toi tullessaan herkän kolmikon. 
Yllättävää huomata itsekin, että silmää miellyttää nämä pastellin sävyt, vaikka yleensä kiinnitän huomiota vahvempiin väreihin ja rouheisiin pintoihin. 

Kai olen hieman jälkijunassa näissä sisustustrendeissä, sillä kevät ja hempeät värit menivät jo aikaa sitten. Sisustustrendeistä puheen ollen, en ole kovinkaan aktiivinen trendien kuluttaja ja kartan tietynlaista kertakäyttökulttuuria. Toki seuraan sisustustrendejä, mutta en tahdo että kotini on suoraan sisustuslehdestä - vuoden jokaisena päivänä. Alkuvuodesta kärsin tavaraähkystä ja keväällä oli aivan pakko karsia turhia pois. Olemmekin miehen kanssa pyrkineet periaatteeseen "tavara sisään, toinen ulos" ja se on osoittautunut varsin toimivaksi ratkaisuksi. 

Hankintoja pyrin tekemään järkevästi. Väliaikaisratkaisuihin olen kyllästynyt ja tällä hetkellä tuntuu, että kotimme alkaa olla sellainen kuin haluamme. Opiskeluaikaisista (kahden kodin) kalusteista olemme pikkuhiljaa päässeet eroon ja tilalle ovat tulleet juuri meidän yhteiseen kotiin tarkoitetut tavarat. Toki pieniä ja "turhia" ostoksia tulee tehtyä edelleen, mutta ei siinä määrin kuin aikaisemmin. Oman sisustustyylin löytyminen helpottaa huomattavasti myös ostamistamista ja vääriä hankintoja tulee tehtyä enää hyvin harvoin - jos silloinkaan. 

Meidän tilanteemme on siitä hyvä, että miehen kanssa meidän tyylit kohtaavat varsin hyvin. Enää minun ei juurikaan tarvitse pyytää mieheltä siunausta maalivalintoihin, sillä hän luottaa arviointikykyyni. Yhdessä vaiheessa miehessä herätti huolta se, että kodistamme on tulossa mustavalkoinen mutta huoli on osoittautunut varsin turhaksi. Jos asuisin yksin, niin kotini olisi todennäköisesti värien puolesta hieman laimeampi. Onneksi näin ei ole, sillä rohkeat valinnat ovat osoittautuneet juuri mieluisimmaksi.

Maailmassa on niin paljon kaikkea kaunista ja ihania sisustustyylejä on useita. Toisenlainen sisustustyyli ei tarkoita sitä ettenkö voisi pitää siitä. Pakko vain valita, että mihin suuntaan itse lähtee ja kuinka aikoo sitä toteuttaa. Vanhaa mummonmökkiä ja modernia kivitaloa ei vain voi saada yhtäaikaa. Tämän dilemman kanssa olen itse joutunut painimaan, mutta onneksi juuri tämä on myös sisustamisen hienous ja voin vielä joskus saada molemmat - eri aikaan tosin. :)

Oletko sinä jo löytänyt kotiinne täydellisen sisustustyylin? Millaisia koteja ihailet, mutta poikkeavat aivan täysin omasta tyylistäsi?


maanantai 1. syyskuuta 2014

Arkea nuapurissa

Metsolassa blogin Ride heitti arkihaasteella, johon päätin tarttua. Kiitos Ride! Tykkään itse kurkistella muiden boggareiden arkeen, joten miksipä en väläyttäisi pientä palasta myös meidän elämästä. Tällä kertaa normaalista poiketen, tarjolla on myös hieman enemmän tekstiä. :)

Tässä haasteen idis:

Mitkä on ne seikat, josta tunnistat arjen alkaneen? Ne, seikat joista huomaat, että lomat on lusittu ja arki on palautunut "normaaliin uomiin"? Kerro se viidellä kuvalla. Jatkohaasta kolme blogia mukaan! 


Meidän perheessä alkoi muutama viikko sitten täysin uudenlainen arki. Olemme miehen kanssa molemmat töissä ja poika aloitti päivähoidon. 
Lapsen kannalta on helppoa, että teen suurimmaksi osaksi iltavuoroa ja mies tekee päivätyötä. Hoitopäivät ovat siis melko lyhyitä. Tämä tosin tarkoittaa sitä, että koko perheen yhteinen aika on vähentynyt kesän jälkeen melkoisesti. Aamupäivät olen pojan kanssa ja illat töissä. Ei mikään herkullinen yhdistelmä, sillä usein unensaanti venähtää puolilleöihin ja aamulla poika herää klo 06.00. Tähän kun lisää raskauden tuomat lisävaivat, niin lepoa arvostaa arjen keskellä melkoisesti!

Arkihulinassa prioriteettilistan kärjestä putoaa useimmiten siivoaminen. Lelut lojuvat ja saavat myös jäädä lojumaan. Ennen nukkumaanmenoa teemme jonkinlaisen järjestelyoperaation, mutta vähintään tiskikoneen tyhjennys jää seuraavaan aamuun - tänään ei jaksa!


Poika osallistuu tietysti perheen askareisiin - omalla viehättävällä tavallaan. 


Jos muu koti on siisti, niin viimeistään eteinen paljastaa totuuden. Kuravaatteita, välikausipukuja, takkeja, lenkkareita, kumppareita, rattaat ja puolivalmiit reput, joista ei tiedä ovatko ne tulossa vai menossa. 


Petaamaton sänky, joka jo valmiina odottaa päiväuniseuraa - jos vain suinkin ehtii ja malttaa.


Viimeyö meni valvoessa. Poika on sairastunut flunssaan ja heräili noin 30 minuutin välein itkemään. Tänään jää hoitopäivä väliin ja minä lähden iltavuoroon heti, kun mies palaa töistä. Puolitoistavuotiaan kipeän lapsen viihdyttäminen ei ole mikään helpoin nakki. 
Tänään on pakko olla syyskuu ja maanantai. 


Haastan seuraavat hurmaavat:Kaikesta huolimatta ihanaa arkea ja syyskuukin on oikeastaan aika jees!