mortonfest

torstai 19. helmikuuta 2015

Jotain voisin kertoa

instagram @berryleena
Uusia lukijoita on kertynyt Nuapurissa -blogiin tasaisesti ja se jos jokin ilahduttaa kovasti! Oikeastaan enemmän vielä ilahduttaa kommentit, joita jätätte vierailustanne. Kiitos jokaisesta. Pitkään seuranneet ehkä tietävät jo jotain minusta, mutta ajattelinpa hieman aukaista itsestäni (ja blogista) myös uusille lukijoille ja miksei pidempään seuranneillekin. 

Aloitin blogin kirjoittamisen 2013 syksyllä ja kirjoitin jonkin aikaa nimimerkillä Marjukka. En myöskään julkaissut kuvaa itsestäni, sillä halusin pysytellä työnkin vuoksi anonyyminä. Myöhemmin nimimerkillä kirjoittaminen alkoi tuntua typerältä, kun oikea nimeni ja blogi yhdistettiin lehdessä. En nykyäänkään kerro hirveästi yksityiselämästä, melko pinnallisia kuulumisia lukuunottamatta. Aika vähän blogissa näkyy myös kuvia minusta - instagramissa sitten enemmän. Tässä kuitenkin olen, terve!

Leipätyöni olen tehnyt lastensuojelun parissa ja nauttinut työstäni kovasti. Blogi on tuonut tervetullutta pinnallista vastapainoa työlle ja lapsiperheen elämälle. Jotta näinä ruuhkavuosina ei jäisi lainkaan luppoaikaa, perustin sisustamisesta innostuneena oman pienen yrityksen sisustusRIEMUn. Sisustustöitä on ollut tähän asti juuri sopivasti ja ajatuksena onkin tehdä oman yrityksen töitä oman jaksamisen ja intressien mukaan.


Muutimme Kuopion Saaristokaupungissa sijaitsevaan rivitaloasuntoon joulukuussa 2012 ja äitiyslomien aikaan ja vähän sen jälkeenkin olen sisustanut ja pintaremontoinut kotimme nykyiseen kuntoon. Ensimmäinen poikamme syntyi maaliskuussa 2013 ja toinen jouluna 2014. Täytyy sanoa, että nautin hirmuisesti kahden pienen pojan kanssa elämisestä ja eipä tuo kolmaskaan mitenkään kovin isokokoinen ole - ihana hänkin.

Päivät täyttyvät tällä hetkellä poikien kanssa touhuamisesta ja huushollin ylläpidosta. Sisustaminen tekee kotona olemisesta mielekkäämpää ja pienet projektit ovat osoittautuneet tämän kotiäidin henkireiäksi - minun omaksi jutuksi. Nyt kun rivari on lähes kokonaa pintaremontoitu, niin huomaan harhailevani lähes päivittäin oikotiellä etsien vanhaa omakotitaloa. Haluaisin aloittaa kaiken alusta. Tehdä asiat kunnolla ja harkiten. Löytää koko kodille yhteisen linjan nyt, kun tiedän mitä haluan. Tähän asti sisustaminen on ollut jonkinlaista haparointia ja oman blogin kautta olen saanut jäsenneltyä oman tyylin - joka taitaa olla mukava sekamelska vähän kaikkea. Niin, ja siinä vanhassa talossa olisi taatusti minulle elämänmittaista puuhasteltavaa.


Rakastan marimekkoa, graafisia kuvioita, retroa, mustavalkoista, skandinaavisen selkeäitä linjoja, kirkkaita perusvärejä, pientä hulluttelua ja pelkäämätöntä kokeilua.

Persoonana olen kutakuinkin aika helposti lähestyttävä, puhelias ja mies todennäköisesti sanoisi tempperamenttiseksi. Tempperamenttisuus ei välttämättä tarkoita räjähdysalttiutta, vaan sellaista tietynlaista topakkuutta tarttua toimeen. Olen ennemmin tekijä kuin tuumailija - niin hyvässä kuin pahassa. Tietynlainen keskeneräisyys häiritsee, mutta joissain asioissa olen myös todella suurpiirteinen. Olen sovittelija ja luovija. Inhoan konflikteja ja en jää märehtimään asioita pitkäksi aikaa. En osaa mököttää tai olla pitkävihainen. Luotan ehkä hieman naiivisti siihen, että kaikki asiat voi selvittää puhumalla. Rentoudun urheilemalla ja nautin kirppareilla kiertelystä. Kesällä paras paikka on maaseutu. Luulin pitäväni hiihtämisestä, mutta näin aikuisena totesin, että olen oikestaan aina inhonnut sitä.


Olisi kiva kuulla jotain myös sinusta!


26 kommenttia:

 1. Juuri tämän tekstin lukeneena en voi olla kommentoimatta. Tekstissä on paljon tunnistettavia piirteitä mutta monia ihania ominaisuuksia jäi luettelematta. Mietin mitä kaikki adjektiiveja sinusta voisikaan vielä käyttää, mutta on oma asiasi kuinka paljon haluat lukijoille paljastaa. Ja toisaalta, näen sinut varmasti erilailla kuin itse näet itsesi. Tätä kehua en pysty pidättelemään: olet äärimmäisen topakka ja samalla lupsakka! Kiehtova yhdistelmä jämäkkyyttä & aikaasaavuutta ja toisaalta lempeyttä & hellyyttä. Olen etuoikeutettu tuntiessani Sinut! -Leila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Leila. <3 <3 Arvaa vaan, että herkistikö nämä sun sanat. <3

   Poista
 2. Voi Maru olipa ihana lukea oman esittelyn jälkeen tämä sinun esittelysi ;) Ja toden totta, niin kuin sanoit - meiltä löytyy näköjään paljon samoja intressejä.. Ja sinulla olikin tämä paljon kattavampi esittely, ja nyt kun luin tämän - voisin sanoa, että meiltä löytyy myös paljon muuta yhteistä.. Tietyl tapaa tuo luonteesi kuvaus kuulostaa hyvin tutulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan aika hauskaa, että meillä oli samana päivänä postaukset itsestä. :)
   Tultaisiin siis taatusti hyvin juttuun! Jotenkin sitä kummasti löytää täältä blogimaailmasta "tutuntuntuset" ihmiset, vaikka kasvotusten ei olisi tavannutkaan. Blogeja lukiessa joihinkin vain tuntuu "tutustuvan" vähän paremmin kuin toisiin, vaikka sinäänsä mitään ei juuri itsestään kertoisikaan. :)

   Poista
 3. Moikka Maru :) Olipa kiva lueskella tätä postausta!!

  En tiennykkään sun uudesta Riemusta, kävin kurkkimassa nettisivuja ja näyttää kyllä todella kivalta ja inspiroivalta siellä! TekemisenRIEMUA ja tsempit sulle! ;) Ihanaa kun muitankin topakoita tekemistä haalivia mammaihmisä löytyy, ei ole ihan niin hullu olo itsellä tässä sopassa jota keittelee ruuhkavuosien arkihulinoissaan! :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti!

   Pitäisi päivitellä sinne RIEMUn sivuille taas uusia kuvia ja siten vähän päivitellä. Hiljaa hyvä tulee! Kyllä sitä vain kaipaa tähän perhe-hässäkkään jotain omiakin projekteja. Pitää mielen virkeänä!:)

   Poista
 4. Kylläpä löysin luonnekuvailustasi paljon itseäni! Ilmankos blogi on tuntunut kodikkaalta ja helposti lähestyttävältä, "omanlaiselta" vaikka elämäntilanteemme on ihan erilainen. Minäkin olen kuullut olevani helposti lähestyttävä ja tunnen olevani peruspositiivinen ja hymyilevä ihminen. Paikka paikoin voin kyllä tulistua nollasta sataan sekunneissa, mutta en ole myöskään pitkävihainen. Asioita viedään eteenpäin tekemällä niiden eteen jotain, ja mieluummin teen jotain kuin pyörittelen peukaloitani.Se "mennään eikä meinata" asenne on tuonut mukanaan iloisia yllätyksiä, vaikka mikään rempseä rämäpää en koe olevani. Pikemminkin harkitusti ja varmasti eteenpäin, kohti unelmia. Näillä mennään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että siellä on saman kaltainen tyyppi! Ja sama täällä - hymyä riittää useimmiten minullakin ja muutenkin voin täysin allekirjoittaa sanasi myös omalla kohdalla. Tultaisiin taatusti "tosielämässä" hyvin toimeen!

   Poista
 5. Kuulostat juuri siltä, että me voitaisi olla live-elämässä hyviä ystäviä :-) Eli aika samalla aaltopituudella olemme, luulisin. Osaan hyvin kuvitella, että kulkisimme yhdessä kirpparilla ja höpötys ei lakkaisi hetkeksikään :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiätkö, mulle on jäänyt samanlainen fiilis! Jotenkin kuvat ja lyhyet blogitekstit kertovat niin paljon tyypistä. Joistakin tulee sellainen lämmin ja miellyttävä olo - sinä olet ehdottomasti yksi niistä. :) Niin, ja tiedä vaikka joskus päästäisiinkiin yhtä aikaa kirpparille hypistelemään ja hihittelemään. ;D

   Poista
 6. Olipa kiva postaus! Näitä on aina välillä kiva lukea sisustusjuttujen välissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kiva kuulla, että vaihtelu virkistää. Itsekin kyllä tykkään välillä kurkata hieman eri tavalla kirjoittajan arkeen ja nähdä välillä, että kukas sitä blogia siellä ruudun toisella puolella kirjoittaakaan. :)

   Poista
 7. Olipas kiva esittely, hauska tutustua vähän paremmin! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Petra! <3 Joo, miustakin on aina kiva lueskella muiden sisustus bloggareiden esittelyjä. Me kun emme yleensä hirveästi kerro itsestämme. :)

   Poista
 8. Kiva lukea sinusta enemmän ja hauska oppia 'tuntemaan' paremmin ihmistä blogin takana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! On aina tosi mielenkiintoista kuulla kirjoittajasta hieman jotain muuta, kuin sisustusmaku -juttuja. ;)

   Poista
 9. Kiitos tästä "avautumisesta" :) hassua että juuri tuollaiseksi olen sinut kuvitellutkin vaikka ei koskaan ollakaan tavattu. Kuvistasi välittyy lämpö ja nimenomaan se helposti lähestyttävä ihminen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi! Olipas ihana kommentti! Tosi mukavaa että persoonallisuus välittyy blogista, vaikka varsinaisesti täällä ei itseään avakkaan. Se on kyllä jännä ilmiö, että joidenkin tyyli tuntuu jotenkin tutulta, lämpimältä ja helposti lähestyttävältä. Tieyllä tavalla tutustuu blogin kirjoittajaan ja ehkä hieman kiintyykin. Ja samaa voin sanoa sinusta! Sulla on aivan ihana tyyli tehdä Lämmintä iloa. <3

   Poista
 10. Kiva esittely ja mukavaa oli kuulla sinusta enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan se aina tosi mielenkiintoista kuulla bloggaajasta jotakin hieman pintaa syvempää. :)

   Poista
 11. Olipa kiva postaus! Mukava vähän kuulla, kuka siellä näppiksen ääressä häärii. :)
  Hauska olisi nähdä, millaiseksi vanha talo muuttuisi käsissäsi. Projektiahan näissä riittää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti - ihana kuulla, että tykkäsit! :) Ja kyllä, se on aina super-mielenkiintoista päästä "urkkimaan" bloggarin "sielunelämään." :D
   Ja kyllä, minustakin olisi tosi kiva nähdä, että mitä talolle tapahtuisi kun minä pääsisin sellaiseen huseeraamaan. Mies on tosin vielä eri mieltä asiasta, joten täällä on kova aivopesu meneillään. ;) Juuri se loputon projektin määrä houkuttaa - pysyisinpähän tyytyväisenä, kun aina olisi jotakin tusailtavaa. Ja sinulla juuri onkin sellainen unelma! <3 Ihanaa! :)

   Poista
 12. Olipa kivaa kuulla sinusta blogin takana :) Välillä tulee oltua aika "piilossa" ja pinnallinen pelkästään sisustukseen liittyvien postausten kanssa, mutta välillä tykkään itsekin heitellä sekaan pieniä palasia elämästänikin - sellainen kiva tasapaino. Ja ne vanhat talot - näiden kanssa ei tosiaan tekeminen lopu nimimerkillä: laajennus alkaa P I A N :D Ja ai että sitä tässä odotellaan!

  Huipusti onnea myös oman yrityksen kanssa! Täällä ollaan pähkäilty jo piiiitkän tovin oman pienen sisustusaiheisen jutun kanssa, mutta saa nähdä, ottaako tuulta alleen. Jotain tekemistä kun pitäis saada tähän laajennusrempan, uuden vauvan, esikoisen koulunkäynnin ja äippäloman sekaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, teillä alkaa tosiaan se laajennus! Jäänpä sitä innolla odottamaan - mutta en ehkä ihan niin innolla kuin sinä. ;)

   Joo, yritys kulkee tosiaankin tässä sivussa ja katsellaan, että mitä siitä kehkeytyy. Ei ressiä, vaan mukanvaa pikku puuhastelua. :)

   Poista
 13. Ihana ja hauska kirjoitus :)
  Olisipa kiva nähdä sinut tarttumassa myös vanhan talon ohjaksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin, sen minäkin haluaisin nähdä! ;D

   Poista