mortonfest

maanantai 23. helmikuuta 2015

Unelmien rintamamiestalo

kuvat: pinterest

Ollaan viime aikoina keskusteltu paljon omakotitalosta, joka on itse asiassa tämän huushollin molempien aikuisten haave. Ongelmia tosin tuottaa vain se päätös, että tähdättäisiinkö uuteen vai vanhaan? Molemmat viehättää ja päivittäin vaihdan rakkauden kohdetta. 

Tänään, rintamamiestalopäivänä, päädyin pinterestiin keräilemään ideakuvia tulevasta kodista. Tämä kollaasin avulla yritin myös miehelle selventää, että mitä minä tarkoitan vanhalla talolla - hän kun on ollut aika vastarinnassa tämän rintamamiestalo asian suhteen. Jokin näissä kuvissa kolahti meikeläiseen: rakenteet, kontrastit, värit ja veikeys. Haaveilen modernista mummolatunnelmasta. Kodista, jossa on väriä ja asennetta! 

Kollaasin nähdessään isäntäkin totesi että; "Aika kiva. Tuolla voisin asua!"
Jes, voitolla yöhön!

Kauniita unia ja unelmia. 


28 kommenttia:

 1. Voiko olla enempää Marua, kun toi keltanen takka?! ;) Ihania kuvia, mutta vähän lähempää voisitte sen talon ostaa, eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Pakko saada! :D Siellä on vaan niin pirun kallista, että taidetaan pysytellä täällä "maaseudulla". :)

   Poista
 2. Molemmissa on puolensa. Vanhoissa tunnelma, historia, ja "se jokin". Uudessa (siis itse rakennetussa) vapaus vaikuttaa pohjaratkaisuun ja tehdä siitä toimiva juuri omiin tarpeisiin. Vanhojen talojen tilat on usein vähän epäkäytännölliset lapsiperheelle. Pienet vessat ja eteiset, ei kodinhoitotilaa ellei sellaisen loihdi rempalla johonkin jne. Vanhassa on aina jotakin pientä laitettavaa, "ikuinen remontti", uuden kanssa pääsee ainakin ekat vuodet vähän helpommalla, toki kunhan on ensin saanut sen puserrettua valmiiksi asti (ei mikään ihan pieni juttu sekään...) :-D

  Oli uusi tai vanha, niin omakotitalo on ihan mahtava asumismuoto puuhakkaalle ihmiselle! En vaihtaisi pois enää mistään hinnasta! Tsemppiä talonhankitaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä - siksi päätös onkin niin vaikea tehdä! Molemmissa kun on se oma viehätys. Puuhaa nimittäin kaipaan ja omakotitalossa sitä löytyisi - loppuelämäksi. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. No eikö olekin! Vaarallinen tuo pinterest. ;)

   Poista
 4. Mä kanssa illan ratoksi surffailin asuntosivuilla ja kyllä niissä rintamamiestaloissa vaan on sitä jotain. Etenkin vanhat keittiöt vetoaa muhun. 😊 Ja tietty piha, ai että kun jo ens syksynä sais haravoida omaa pihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Aivan ihania! Jos mulla olis rintikka, niin laittaisin sinne ehdottomasti vanhat keittiönkaapit - ainakin osittain. :)

   Haravoinnista minäkin haaveilen. Se jos jokin on merkki siitä, että on tullut aikuiseksi. :D

   Poista
 5. Itse valitsisin juuri samoja sävyjä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nä onkin ihan lempparivärejä - ainakin just nyt! :)

   Poista
 6. Meille tulee uuden ja vanhan sekoitus, käytännössä uusi, mutta vanhan "mallin" mukaan ja plussaa, että pihassa on omppupuita ja marjapensaita, mitä harvemmin uusilla tonteilla on. Ei ollut kodinhoitohuonetta, mutta se tehdään samoin kuin suihku yläkertaan ja vessatkin muutetaan tilavemmiksi, eli aika moneen asiaan voi kuitenkin vaikuttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, omenapuita ja marjapensaita. <3
   Niin ja jos me tehdään uusi, niin ehdottomasti sinne tulee ripaus jotakin vanhaa. Kentis se pönttöuuni. :)

   Poista
 7. Ekaa kertaa blogissasi. Minä olen muuttanut maalaisromanttisuudesta hiljalleen kuviesi kaltaiseen suuntaan. Pinterestissä olen kerännyt samoja kuvia kollaaseihini:) Meillä on rintsikan tyyliin rakennettu talo. Vanha ja vino ja epäkäytännöllinenkin. Silti niin kodikas:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, tervetuloa! :) Ja selkeästi meillä on sama maku, hienoa! Ehkä juuri näissä vanhoissa viehettääkin se sellainen söpö vinksahtaneisuus. <3

   Poista
 8. Samanmoisia haaveita täälläkin <3 Voisi rakentaa uuden, mutta vanhan tyylisen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että siellä on muitakin haaveilijoita. <3 Jos meille tulisi uusi, niin jotakin vanhaa sinne olisi saatava. Tosin tykkään myös aika modernista.. Hankalaa, kun kivoja vaihtoehtoja on niin paljon! :)

   Poista
 9. Rintsikat ovat ihania! Itse vastustin vanhan talon ostamista, mutta sitten kun sopiva osui kohdalle, niin se oli rakkautta ensisilmäyksellä :) Meidän talo on tosin käytännössä rakennettu kokonaan uudestaan, joten vältyimme suurilta remonteilta. Se kyllä helpotti ostopäätöstä. Onneksi vanha saunarakennus on säästetty ja pääsen sen kimppuun keväällä :)

  Suosittelen haaveilemaan oikein kovasti, oma haaveeni kun toteutui! ;)

  www.noorasvard.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin ihana rintsikka! Ainakin blogin ja instagramin perusteella. :) Kokonaan se todennäköisesti pitäisikin remontoida. Mutta kun saisi säästettyä mukaan juuri sopivasti vanhan talon henkeä ja vaikka pieniä palasia hirsiseinää, niin ai että olisin onnellinen! <3

   Poista
 10. Siellä se pönttöuuni pönöttää. :) Ja ah lautalattiaa! Vaikka vanha talo houkuttaisikin, on siinä aina omat riskinsä. Pitää vain olla tarkkana ja tehdä kunnon remontit, niin voi sitten olla varma, että rakenteet ovat kunnossa. Mutta se vanhan talon tunnelma, sitä ei uuteen voi rakentaa. Mulle kelpaisi hyvin säilynyt hirsirunkoinen talovanhus. Vielä kun saisi sellaisen tiivistettyä niin, ettei tuuli käy lattialla ja nurkissa. :D
  p.s. taitaa tuo kuvan laatta olla 15x15.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirsirunkoisesta minäkin haaveilen.. <3 Ja todennäköisesti vanhassa pitäisi käydä kaikki kunnolla läpi ja aloittaa homma kokonaan alusta. Kun vain saisi sitten säilytettyä mukavasti vanhaa; pätkä hirsiseinää ja vanhaa lattiaa. Pönttöuunista puhumattakaan! :) Uudet on ihania, kuten vanhatkin. Siksi päätöksen tekeminen onkin niin vaikeaa. :)
   Sinä se olet tarkkasilmäinen! Saattaa hyvinkin olla 15x15 ;D

   Poista
 11. Ihana kokoelma kuvia ja hyvä värimaailma! On aika paljon meikäläisen tyylinenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - kuvat on ihanan inspiroivia. Väreistä puhumattakaan. :)

   Poista
 12. Huh, mullekin tuollainen asunto!!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olis kyllä täydellinen koti - epäkäytännöllisyydestä viis! ;D

   Poista
 13. Niiralasta pitäisi pian tulla Rintamamiestalo myyntiim ;) hyvä kuntoinen, löytyy pönttöuunit yms ;) niin ja en ole itse myymässä vaan tuttavani :D

  VastaaPoista
 14. Ihanat fiiliskuvat <3 Näyttää ihan teiltä !

  Mä innolla seuraan milloin pääsette kaupoille ja remonttihommiin ;)

  VastaaPoista