mortonfest

lauantai 14. helmikuuta 2015

Vanha naulakko
Viime kerrasta viisastuneena (5€ metallirunkoiset puutuolit jäi tuumailun vuosi ostamatta) en jäänyt odottelemaan, vaan ostin heti, kun oikea sattui kohdalle osumaan. Tämä hattuhylly kuuluu sarjaan "olen jo jonkin aikaa etsinyt" ja nyt tärppäsi - ja vieläpä tosi halvalla!

Myyjä sattui olemaan hauska savolaispappa ja puhelun yhteydessä kertoi pitkät tarinat naulakosta ja lukuisten muiden tavaroidensa historiasta. Olisi varmaan jutellut pidempäänkin, mutta omat pojat alkoivat (onneksi) hermostua äidin jaarittelupuhelusta ja isoveli koputti korvaan useamman puhelun verran. 

Naulakko on 60-luvulta ja tekijästä ei ole sen kummempaa tietoa. Myyjä harmitteli, kun ei ollut kunnostanut naulakkoa, mutta minä olin tietysti tästä tiedosta vain ilahtunut! Aivan ihana ja just täydellinen meidän makkariin ja etenkin siihen uuteen/vanhaan tulevaan omakotitaloon - kuten asian miehelle ilmaisin. ;)

Inspiksen sain Mami Go Go (klik!) -blogin Mintulta, joka oli viritellyt vanhan naulakkonsa pienen kaksionsa olkkariin. Jostain lehtijutusta tämä jäi kummitelemaan mieleen ja siirtynyt hankintalistalle "pakko saada".

Siinä se nyt sitten on! 


P.S. Onpas tärähtäneitä kuvia. Pakko vissiin hommata se jalusta. 

18 kommenttia:

 1. Se on ihana! Meillä on myös vanha naulakko olohuoneessa, mutta se on mallia tosi vanha. Ollaan nimitetty se navettanaulakoksi. Siinä on puukolla veistetyt puiset nupitkin, ja niiden yläpuolella aina puukolla kaiverretut nimikirjaimet. Koskaan ei tule selviämään että mitä nimikirjaimet tarkoittaa, mutta hauska niitä on ollut miettiä! Minusta on mukavaa kun esineille on historiaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Tykkään ihan hirmuisesti. <3
   Ja voih, teidän navettanaulakko kuulostaa täydelliseltä ja mitä tarinoita sillä voikaan olla. Ajatella! Se näissä vanhoissa tavaroissa onkin parasta - ne tuntemattomat tarinat. :)

   Poista
 2. Tosi soma!! Meillä on lastenhuoneessa käytössä melkeinpä samanmoinen naulakko, ihania ovat ja viiskytluku on niin POP! ;) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Olen aivan hurahtanut 50-60-luvun huonekaluihin. Harmi, että meillä ei ole enempää tilaa.. :/

   Poista
 3. Ihanan näköinen naulakko ja asetelma siinä. Mukavaa ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 4. Upea naulakko! Sulla on kyllä silmää sisustaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naulakko on todellinen kaunotar ja kiitos tosi ihanasta kommentista. <3

   Poista
 5. Hauska ja just teille sopii hyvin :)

  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin minustakin! Kävi makkariin kuin nenä päähän. :)

   Poista
 6. Minä ottaisin tällaisen meille eteiseen, jos vain olisi seinätilaa.. Ehkä siinä seuraavassa talossa. ;) Ihanaa ystispäivän iltaa, toivottavasti sait makoisat päiväunet - pidän peukkuja, että ensi yönä ei poikulit valvota. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kantsii Kristiina aloittaa seuraavaan taloon tavaroiden hankkiminen jo hyvissä ajoin. ;)

   Poista
 7. Tosi kiva naulakko ja sopii teille vallan mainiosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä huippu-kiva! Ja kävi ihan tuuri, että sattui olemaan tuohon tilaan juuri sopivan kokoinen. :)

   Poista