mortonfest

tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kaikkeen tottuu
Muistan, kun reilu kaksi vuotta sitten ostimme tämän kodin ja nukuimme täällä ensimmäisen yön. Kannoimme patjat pienestä vuokrakaksiosta omaan uuteen kotiin ja yövyimme tyhjässä asunnossa ja fiilistelimme sitä, että kuinka paljon meillä on tilaa. Olimme silloin vielä kahdestaan ja neliömäärän tuplaantuminen tuntui huikealta! 

Syntyi poika, remontoimme, syntyi toinen poika ja yht`äkkiä huomaa, että tila loppuu kesken. Tai oikeastaan jos järjellä ajattelee, niin mahdumme tänne oikein loistavasti. Lisätila ei vain olisi pahitteeksi; hieman suurempi keittiö ja tilavammat huoneet. Työhuonellekin olisi tilausta. Mies haaveilee omasta "mieshuoneesta" ja minä nikkarointitilasta. Se tila mitä on, täytyy varmasti.

Uusi viehättää aina. Päätin olla tyytyväinen siihen mitä on ja nauttia niistä asioista, joihin alunperin tässä kodissa ihastuin. Korkeuteen, mukaviin naapureihin, sijaintiin ja kivaan pihaan. Vaikka rakenteiltaan ja huoneratkaisultaan tämä on melkolailla perus rivarikoti, voi persoonallisuutta pyrkiä hakemaan vaikka niillä pintamatskuilla. Se, että teimme päätöksen asua tässä vielä hetki on lopulta ollut ihan helpottava ratkaisu. Ainakin toistaiseksi. Sanoinkin miehelle, että tulen yhtä onnelliseksi näiden karmeiden laattalattioiden maalaamisesta kuin uudesta kodista.

Kyse taitaa ennemmin olla tekemisen puutteesta, kuin uuden ihannoinnista. Sormet syyhyää jo tämän lattianmaalaus projektin tiimoilta ja ajatushautomo on päättänyt kokeilla maalauksen suhteen jotakin spesiaalia. Pahin muutoshakuisuus taantui olohuoneen järjestystä vaihtamalla.

Rivariasuminen ei ole loppuelämän ratkaisu puuhakkaalle ihmiselle.
Mutta kuitenkin toistaiseksi, tässä on juuri nyt hyvä.13 kommenttia:

 1. Tiedän tunteen, kun haluaa muutosta ja juuri se uutuuden viehätys! Välillä niitä tulee ja ihan kiva haaveillakin, mutta parasta on nauttia juuri siitä mitä on :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Haaveilu ei ole koskaan pahitteeksi - kunhan muistaa pitää jalat maassa, vaikka pää olisikin pilvissä. ;)

   Poista
 2. Kaikkeen tottuu, paitsi rumiin kaakeleihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD No niihin ei kyllä ikinä totu.

   Poista
 3. Minutkin valtaa usein tunne, että olisi kiva saada taas uusi talo :D Onneksi haaveilu on ilmaista!

  VastaaPoista
 4. Näyttää muuten todella hyvältä sohva uudessa sijainnissaan! Kivasti vuorottelevat värit matosta sohvan ja tyynyjen kautta seinään. Tykkään tollaisesta laajojen kontrastien muodostamasta selkeydestä ja taisimpa tästä saada idean myös oman vierashuoneen seinänmaalausprojektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja kyllä, ehdottomasti samaa mieltä sun kanssa! Ihanaa, jos sait tästä vinkkiä oman kodin sisustukseen. :)

   Poista
 5. Tiedän tunteen. Mä elän tuon ikiliikkujan pelle pelottoman kanssa, joka suunnittelee jo seuraavaa projektia ennenkun edellinen on valmis:) Osan haluista voisi pitää haaveina, ettei joka hullutukseen tarvitsisi lähteä (puhun nyt omasta puolestani / meidän puolesta). Monesti se on kuitenkin sitä mielitekoa ja vaihtelun halua vaan.

  Repesin täysin tuolle Ilonan kommentille :D

  Onnea maalauspuuhiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin vaikea erottaa, että mitä oikeasti haluaa ja mikä on pelkästään vain sitä vaihtelunhalua. Vaihtamalla ei välttämättä aina parane (ainakaan isossa mittakaavassa). Pitäisi aina malttaa vähän. T:hätähousu. Onneksi meillä mies vähän toppuuttelee.

   Poista
  2. Meillä on ihan sama kuvio :D Mä toimin hätähousuna aina ja kaikissa tilanteissa. Janne painaa jarrua. Onneksi se lopputulos ehtii siinä ihmettelyajassa muovautumaan aina paremmaksi. Se kyllä on ihan hyvä, että olen huomannut vähän myös oppineeni harkitsemaan tuon tuumailijan myötä. Tässä asiassa voi sanoa, että vastakohdat täydentää toisiaan, vaikken aina tuohon letkautukseen usko. Mutta tuohon toiseen letkautukseen uskon - vaihtamalla harvoin paranee. Paitsi ehkä omia käsityksiään :)

   Poista
 6. Onnea päätöksestä, kaikki sitten ajallaan! Ja se muuttokin olisi ollut kamala ponnistus... :)

  VastaaPoista
 7. Yleensä kun tekee päätöksen, että tämä on hyvä näin, se haaveen toteutuminen onkin sitten jo seuraavan nurkan takana! Varo vaan, pian jo pakkaatte ja suunnittelette muuttoa unelmienne kotiin! ;D

  -piia

  VastaaPoista