mortonfest

maanantai 25. toukokuuta 2015

Vaarilla on saari ja minulla some-riippuvuusOikeastaan saari on minun isän ja äidin, molempien. Eikä meillä ole vaaria, vaan pappa. Saari on täydellinen rauhoittumisen tyyssija, jossa ei toimi netti eikä puhelin. Viikonloppu ilman somea oli täydellistä, vaikka huomasin tottumuksesta ottavani puhelimen käteen melko usein. Pisti miettimään tätä somekoukkua, josta aion talven jäljiltä päästä eroon. 

Somessa on paljon hyviä puolia. Omasta mielestäni huomattavasti enemmän hyviä kuin huonoja. Alkoi kuitenkin ahdistamaan se, että kuinka paljon oikeasti vietän aikaa somessa. Sometan imettäessä, odottaessa, tv:tä katsellessa, aamulla ekana ja illalla vikana. Aika noloa myöntää, mutta totta se on. Hävettää.

Somettoman viikkiksen aikana:
 • Perehdyin järkkärin asetuksiin ja koen oppineeni kuvauksesta rutkasti lisää. 
 • Syötin vauvaa ja katsoin häntä, enkä puhelinta. Joka kerta.
 • Illalla, grilliherkkujen äärellä keskityin omaan lautaseen, enkä jonkun muun lauantai-illan herkkuhetkeen. Seurasta puhumattakaan.
 • Nukuin paremmin.
 • Nukuin päiväunet.
 • Katsoin lasteni touhuja enemmän, keskittyneesti.
Hyviä juttuja kaikki. Paljon parempia, kuin yksikään somen tarjoama hyvä puoli. Tässäpä onkin pureskeltavaa joksikin aikaa ja kesän tullessa some jää edellisvuosien tapaan elämässä taka-alalle. Viime viikolla karsin facebookista rutkasti vanhoja päivityksiä sekä kuvia. Sen jälkeen tuli hurjan kevyt olo. Hiljaa hyvä tulee ja ei hätää, en minä täältä kokonaan mihinkään katoa. Kiinnitän vain vähän enemmän huomiota kokonaisaikaan, jota ruudun edessä vietän.Miehellä on enää 6 päivää töitä ja sen jälkeen ollaan koko kesä, koko perhe kotosalla.
Kylläpä kannatti mennä naimisiin opettajan kanssa. Mites siellä? Jääkö kesällä somettaminen vähemmälle? Myönnätkö olevasi somekoukussa?


14 kommenttia:

 1. Kyllä voin minäkin myöntää olevani somekoukussa, mutta onneksi en ole ainoa! :'-D Ja kyllähän se kesällä selkeästi vähenee :-) Ihana rauhoittumisen paikka teillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Some koukuttaa pahasti. Kaikella taitaa olla ne hyvät ja huonot puolet. Toisaalta, jos se ei häiritse ketään, niin miksipä ei koukuttua. :) Itseäni alkoi häiritsemään - onneksi on kesä! :)

   Poista
 2. Kyllä se taitaa vähän jäädä vähemmälle, tosin on sitä tehnyt kyllä viime aikoina muutenkin - työt taitaa olla syynä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työt on hyvä syy someilun vähentämiseen. :)

   Poista
 3. Some on paha koukuttaja! Mutta tuo sinun uusi mekko on kyllä todella kaunis!

  VastaaPoista
 4. Hienoja ajatuksia ja samoja fiilareita täällä! Koko päivän muutenkin koneella ja sit viel illat! Juuri puhuin samaisesta aiheesta ystävällinen Köpiksen reissullamme! Muutosta tulossa täälläkin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä muutos tekee terää - kiva, että muuallakin on oltu samojen asioiden äärellä. Huomaa kyllä heti, jos on istunut koneella enemmän. Päänsärky ilmoittaa ainakin minulle, että nyt pitää vähentää. :)

   Poista
 5. Koukussa ollaan ja samoin välillä pistää oikein ärsyttämään, kun siihen puhelimeen tulee tartuttua turhan usein. Kesällä toivottavasti tulee oltua niin paljon liikkeessä ja hyvässä seurassa, että se somekin rajoittuu vähemmälle ajalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä - sitä minäkin toivon! Kesä, tule jo! :D

   Poista
 6. Asiaa ei todellakaan huomaa kuin vasta silloin kun se katoaa kokonaan. ♥ Olen huomannut sen lähiaikoina monta kertaa...

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti jää kesällä vähemmälle. Pelkään kyllä, että kun on paljon aikaa niin siihen tablettiin tulee tartuttua vielä enemmän, sen kun saa kätevästi kuskattua lomille ja jopa parvekkeen auringonpaisteeseen... Yritän kyllä keskittyä ihmisiin silloin kun ihmisten kanssa olen, ettei tule liian levotonta fiilistä pääkoppaan. :) Tuollainen netitön saari olis täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tuokin on totta. Etenkin, kun on lomalla ja aikaa lorvimiseen. Minulla, äippälomalaisella kun nämä päivät on melko samanlaisia. Paitsi että välillä mies on kotona ja välillä ei. Ja hyvin kuvailit tuota levontonta fiilistä - siitä on ehdottomasti päästävä eroon! :)

   Poista