mortonfest

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Kun lukija lähtee


Moi!

Olen ollut lomalla. Äitiyslomalla jo marraskuusta asti, mutta miehen kesäloma on myös loma minulle. Ensimmäiset lomapäivät ollaan oltu reissussa. Minä käväisin Helsingissä ja sen jälkeen ollaan vietelty aikaa täällä maalla. Blogissa on ollut hiljasta ja lukijat lähtee.

Olen aiemminkin miettinyt sitä, että miksi joku lukija poistuu jättämättä siitä jälkeäkään? Se harmittaa. Eikö sisältö ollutkaan sitä mitä hän odotti? Mitä hän odotti? Kirjoitinko typerästi? Loukkasinko? Enkö ollut tarpeeksi aktiivinen? Olisi antanut palautetta ennen lähtöä, se olisi ollut tärkeää.

Eniten ehkä harmittaa se, että tämä asia harmittaa. Ei sillä tavalla, että menettäisin yöuneni, mutta jollain tasolla sitä kokee tulleensa hylätyksi. Kuulostaako yhtään tutulta, vai olenko tämän asian kanssa yksin?

Palautteen anto on tärkeää. Aina. Tuskin bloggaisin, jos tekisin tätä vain itselleni. En kuitenkaan kirjoita miellyttääkseni muita. Jos piipahdat täällä, jätä ihmeessä viestiä. Ihan vaikka vain, että; "Moro! Kivaa kesää." Tai vaikka että; "Moi! Toivoisin enemmän juttuja paikallisuudesta."


Ihania ja arinkoisia kesälomapäiviä! Tai jos ei lomapäiviä, niin aurinkoisia päiviä ihan noin yleensä.
80 kommenttia:

 1. Moi Maru! Mukavaa päivää ja terkut koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ja ihanaa päivää sinne kans. <3

   Poista
 2. Maru, täällä ollaan! :) Ihania uusia Riemu tuotteita, pidän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tykkäät! <3 <3

   Poista
 3. Olen ajatellut ihan samaa, vaikka itselläni on vielä suhteellisen vähän (rekisteröityneitä) lukijoita. Olisi hauska kuulla mikä jonkun mielestä toimii ja mikä ei. Samanlaista palautetta sitä toivoisi saavansa ihan mistä tahansa. Voisi kehittyä ja parantaa, kuitenkaan varsinaisesti muuttumatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, ehdottomasti. Palaute tulee aina tarpeeseen, vaikka toki sitä kirjoittaa omalla tyylillään ja niistä asioista joista pitää. Aina on kiva kuulla, että mikä toimii ja mikä ei.

   Poista
 4. Olen miettinyt ihan samoja asioita... Blogini ei ole tarpeeksi mielenkiintoinen, kirjoitustapani ei miellytä tai kuvani eivät ole hyviä! Vuorovaikutus on tärkeää ja kun on monta postausta peräkkäin ilman ainuttakaan kommenttia niin mietin käykö täällä kukaan? Miksi kirjoitan jos ketään ei käy? Minulla oli odotuksia vuorovaikutuksesta lukijoiden kanssa, mutta ei blogillani sitä ole. Kohta pidän lomaa ja sinä aikana mietin jatkanko vai en ja jos jatkan niin miten! Hyvä kirjoitus taas sinulta :)
  Ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on ihana blogi! Tykkään hurjasti sun kauniista kovista ja ihanista kuvista. Toivon todella, että jatkaisit blogisi parissa. Se on totta, että jos kommentteja ei tule, niin alkaa miettimään sitä että käykö blogissa tosiaan ketään. Tilastoissahan se näkyy, mutta miksi kukaan ei jättänyt kommenttia?

   Poista
 5. Samat asiat käyneet minullakin mielessä, tässä kun sairastelun lomassa ei ole oikein ollut fiilistä kirjoitella.... Tuskinpa sitä blogin lukijat haluavat lukea valitusta kivuista :) Minä täällä kuitenkin pysyn, joten lomaile rauhassa vaan! Ja he ketkä ovat lähteneet, menettävät itse paljon, sinun blogisi kun on täyttä rautaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Jossu! Kiitos ♥. Minä jään tänne odottelemaan sun postauksia. Silloin pitää kirjoittaa, kun hyvältä tuntuu.

   Poista
 6. Samaa asiaa olen minäkin pohtinut. Ja hiukan kyllä aina riipaisee, jos huomaa lukijamäärän vähentyneen. Onneksi ne samat uskolliset lukijat ja kommentoijat sentään pysyvät mukana vuodesta toiseen. Itse olen ainakin havainnut sen, että jos järjestän arvonnan, niin silloin saa uusia lukijoita, mutta kaikki eivät sitten seuraa blogia, ainakaan niin että kommentoisivat ja jotkut jopa poistuvat lukijoista heti arvonnan jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvonnat on siitä harmillisia, että useat liittyvät lukijaksi vain arvonnan takia, vaikka sehän ei ole lainkaan tarkoitus. Itse olen löytänyt monia kiinnostavia blogeja juuri arvonnan kautta. Lukijamäärän vähentyminen harmittaa, mutta onneksi näissä minulle tulleissa kommenteista on kiva lukea syitä, että miksi joku poistuu lukijalistalta. Kantsii lukaista läpi! :) Ihana kun tulit, kommentin kera. :)

   Poista
 7. Tuttuja ajatuksia täälläkin. Varsinkin paljon mietin tuota kun blogissani oli hiljaisempaa. Olisi vaan niin kiva tietää syyn miksi joku lähtee. Voisinko vaikka kehittyä jossakin, ja tätä palautetta toivoisi jo niiltä olevilta lukijoilta. Välillä itsellä tullut luettua blogeja jättämättä kommentteja. Nyt oon taas yrittänyt tuossa asiassa parantaa tapani. Mukavaa viikonloppua! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Yritän aina kommentoida edes jotain, jos jonkun blogissa piipahdan. Puumerkki on aina kiva jättää - etenkin kun tietää, että se tuntuu kivalta blogikirjoittajan mielestä. :) Ihanaa uutta vikkoa Marru! Minua muuten aika usein luullaan "Marruksi". Maru, yhdellä ärrällä. :)

   Poista
 8. Täällä ilmoittautuu yksi sinun blogia rakastava. Kovasti olen odotellut taas kuulumisia, mutta joskus on loma paikallaan. Minua harmittaa eniten se, että palvelimen vaihto sai kommentit tyssäämään. Ja olenkin miettinyt juuri sitä, että miten kirjoittaa. Jatkossa ehkä räväkämmin! Kaikkia ei voi tosiaan mielyttää! Leppoisaa lomaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Karoliina, kiitos! <3 Kaikki ei voi tosiaankaan miellyttää ja harvoin blogitekstiä kirjoittaessa ajattelen, että loukkaantuuko joku. Tosin, ei nämä mun tekstit yleensä kovin kantaaottavia ole.. Tuo sun palvelimen vahdosta aiheutuva kommenttien vähyys on kyllä harmi homma. Bloggeriin kirjautuneet on myös aktiivisia kommentoijia, mitä ei ehkä muissa palvelimissa lukijat ole.

   Poista
 9. Moro ja kivaa kesää, ensimmäinen kommentti tänne vaikka jo jonkin aikaa olen seuraillut :) Kyllä minä luulen että lukijan häipyessä lähes jokaisen bloggailijan mielessä käväisee että miksi, syytähän on tietysti mahdoton tietää jos lähtijä ei sitä kerro mutta itse olen ainakin klikkaillut naamani pois lukijalistasta jos alan seurata blogia esim. facebookissa, en tykkää "tuplaseurailuista", enkä usko olevani ollenkaan ainoa joka näin toimii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että piipahdit kommentin kera. On ollut kiva kuulla syitä, että miksi joku poistuu lukijalistalta. Syy siis ei aina ole se, että jutut kävis tylsäksi. Tuplaseurailu siis yksi näistä hyvistä syistä, joita on kiva kuulla näin kirjoittajan näkökulmasta. :) Tulehan uudelleen!

   Poista
 10. jos mä lähden niin yleensä siitä syystä, että bloggerissa on tietty maksimimäärä mitä seurata, ja joskus lukulistalta joutuu poistamaan vain ne jotka ei ihan oo sitä omaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa. Sellainenkin juttu on olemassa. Ja kylläpähän sitä itsekin on lähtenyt seuraamasta blogeja, joista ei enää pidä. Jutut ovat olleet esimerkiksi liian negatiivissävytteisiä tai kirjoitustyyli kärkevä.

   Poista
 11. Ei välttämättä lukija ole lähtenyt, vaan voi ihan vaan "tippua" pois. Itselläni yksin lukija kertoi, että ollut kauan likijani ja yht äkkiä oli pudonnut pois..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hei näistä olen kuullut minäkin. Erikoista.

   Poista
 12. Kohta 6 vuoden bloggaajakokemuksella sanoisin, että musta tuntuu olevan tämänpäivän ilmiö, että tykätään seurata blogeja just esim. facebookin ja instagramin välityksellä. Tai ainakin itselläni niissä 'seuraajat' ovat lisääntyneet esim. viime vuoden aikana räjähdysmäisesti verrattuna blogissa rekisteröityihin lukijoihin. Eivät kaikki osaa/ jaksa perustaa itselleen google-tiliä, jos eivät itse kirjoita blogia tai koe tarvitsevansa sitä mihinkään muuhun jne. Syitä on siis varmasti monia, mutta ekanahan sitä jokainen tietty tulee miettineeksi, onko itse tarjoamassa sisällössä jotakin, jonka voisi tehdä toisin.. Sulle sanoisin, että jatka vaan valitsemallasi tiellä! Mä ainakin tykkään, kun blogisi on elämänmakuinen ja samalla tyylikäs, eikä oo mitään väkisin väännettyjä postauksia joka päivälle...

  Ihanaa kesäpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin on lukijamäärät lisääntyneet juuri näissä palvelimissa ja kiilanneet kirkkaasti bloggerin lukijalistan ohi. Pitäisikin ehkä seurata kokonaistilastointia, eikä vain tuijotella mitä bloggerin lukijalista näyttää.

   Ja kiitos Sally ihanasta palautteesta. Tuli super-hyvä mieli. <3

   Poista
 13. Täällä ilmoittautuu blogisi ahkera lukija, moi! Luen jokaisen postauksesi innolla ja melkein joka päivä käyn katsomassa, että onko uusia postauksia tullut. :) Mekin asutaan samassa kaupungissa kuin te (tosin maaseudulla), joten siksikin blogisi kiinnostaa. Lisäksi kirjoitat niin mukavalla tavalla sopivan lyhyesti ja ytimekkäästi, mutta parasta blogissasi kuitenkin on pienen budjetin diy-vinkit/ohjeet. Niitä lisää kiitos! :) Niin, ja rekisteröitynyt lukija en ole (en vain ole vielä keksinyt syytä, miksi alkaisin rekisteröidyksi lukijaksi)..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, unohdin sanoa vielä yhden jutun. Myönnetään, blogitekstejä tulee kommentoitua aivan liian harvoin - niin sinun kuin muidenkin. Mutta täällä ollaan silti! :)

   Poista
  2. Voi ihanaa, että ilmoitit itsestäsi! Tälläistä palautetta on aina kiva saada. <3 DIY-juttuja on tulossa pian lisää, joten pysyhän kuulolla. :) Niin, ja piipahda jatkossakin kommentin kera.

   Poista
 14. Moi! Tykkään blogistasi paljon :) sun innoittamana ostin kirppikseltä naulakon, joka tulee makkarin seinälle. Sulla on silmää sekä kauniisiin yksittäisiin asioihin että kokonaisuuksiin. Jatka samaan malliin :)

  t: tataii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tataii! <3 Makkarin naulakko on kyllä ollut yksi kauneimmista ja käytännöllisimmisä jutuista, jonka oon kotiini viritellyt. Voin siis edelleen lämpimästi suositella. :)

   Poista
 15. Aika harvoin tulee kyllä jätettyä kommenttia itselläkään, vaikka samalla mietin että mikseivät ihmiset kommentoi jos kuitenkin lukevat ja käyvät... Näkyyhän se kävijämäärä kuitenkin blogin tilastoissa. Ajatellaanko sitten, että ei itsellä muka ole mitään annettavaa kirjoittajalle? Pitäisi varmaan kirjoitella enemmän suoria kysymyksiä ja jotenkin sitä kautta rohkaista ihmisiä kommentoimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan, että heti kun kirjoitan vähän syvällisempää, kommentteja tulee huimasti. Pinnallisiin sisustusjuttuihin ihmiset ei kommentoi. Käyvät katsomassa kuvat ja inspiroituvat. Noh, niin sitä toisinaan toimii itsekin. Kommentteja tosiaan on aina kiva saada ja myös antaa - etenkin kun tietää, että se tuntuu kivalta blogitekstin kirjoittajasta.

   Poista
 16. Moi moi! Itsekkin tätä miettinyt, vaikkei mitään suurta katoa *kop kop olekkaan toistaiseksi vielä tapahtunut. Tuntuu hassulta että postauksien määrä vaikuttaisi, ainakaan omaan blogien seuraamiseen sillä ei ole väliä kirjoittaako bloggari kerran kuussa vai päivittäin. En pidä siitä että arvonnan aikana kirjaudutaan lukijaksi, mutta arvonnan päätyttyä klikataan itsensä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksittäisistä lukijoita puhutaan täälläkin, mutta siltikin se mietityttää. Ja sama täällä - jos jutut on täyttää rautaa, niin seurailen minäkin blogeja, joilta tulee uusi päivitys vain silloin tällöin. Oikeastaan silloin pysyy mielenkiinto paremmin yllä, kun joka päivälle ei ole jotain väkisin väännettyä. Ja hei Sanna - sun blogi on ihana! :)

   Poista
 17. Mukava on lukea tekstejäsi. Hyvää kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ihanaa kesää myös sinulle.

   Poista
 18. Itse olen blogien suurkuluttaja ja välillä kommentoin, välillä en. Lukulistani vaihtelee suuresti sen mukaan mikä minua itseäni kulloinkin sattuu kiinnostamaan: joskus urheilu- ja toisinaan sisustusblogit. Tai joku muu. Eikä asiaan liity suuremmin dramatiikkaa, ehkä enemmänkin ajattelemattomuutta. Lukijana seurailen omaa fiilistäni.

  Aurinkoista kesäfiilistä kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sitä itse ottaa asian liian henkilökohtaisesti. Kiva kuulla, että listalta postutaan myös ilman suurempaa dramatiikkaa. Tosin lukijat ovat samaa tahtia lisääntyneet facebookissa ja instassa, joten ehkä määrät kompensoituu sillä. Pitäisikin vähän vähemmän tuijotella määriä ja keskittyä vain olennaiseen. :D Ihanaa kesää myös sinne!

   Poista
 19. Moi! Sulla on kiva blogi, ihana koti ja kivoja Riemu-systeemeitä! Laura Tampereelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiitti! Ihanaa kesää Laura! Tampere on ihana kesäkaupunki. <3

   Poista
 20. Vastaukset
  1. Voi kiitos! Samoin sinne. Lomailu on kyllä ihanaa puuhaa. <3

   Poista
 21. Bloggailu on sen verran mukava ja rakas harrastus, että kyllä sitä tulee aina mietittyä, jos joku poistuu lukijoista tai ei enää kommentoikaa, vaikka aiemmin oli kenties kommentoinut useastikin. Ja usein sitä tulee mietittyä tuolloin, että onko blogini enää kiinnostava tai kirjoitinko jotain typerää.

  Iloista kesää<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kiteytit viestiin myös mun ajatuksia. Kuten monesta kommentista, jota tähän postaukseen olen saanut huomaa sen, että monet poistuvat listoilta ilman suurempaa dramatiikkaa. Toisinaan sitä on vain herkillä ja muutenkin välillä tulee blogin suhteen niitä laskusuhdanteita, että onko tässä mitään järkeä. Seuraavana päivänä sitä on taas ihan into piukeana hommissa! :D

   Ihanaa kesää ja kesäLOMAA myös sulle Viivi! <3

   Poista
 22. Minusta täällä on ainakin mukava poiketa ja poikkean ja kirjoitan jatkossakin. On kiva saada kyllä kommentti tai kaksi, yllättävästi ne lämmittää, vaikka itse kirjoitan pääsääntöisesti itselle. Moi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Pääsääntöisesti täälläkin itselle kirjoitetaan, mutta tuskin tätä tekisi, jos kukaan ei koskaan kävisi ja kommentoisi. Ihana kun aina käyt piipahtamassa ja kirjoitat. Ja Miia, sulla on kans ihana blogi! :)

   Poista
 23. Moikka :) Melko harvoin tulee tosiaan kommentoitua blogeihin mitään, mutta tekstisi pisti kyllä ajattelemaan. Blogiasi en ole kovin pitkään seuraillut mutta tykkään kyllä valtavan paljon! Kiitos mukavista lukuhetkistä ja aurinkoista kesää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kuulla! Poikkea ihmeessä jatkossakin kommentin kera, tai vaikka ilman sitä kommenttia. Niitä on aina kiva lueskella ja tulee konkreettisesti ilmi se, että siellä ruudun toisella puolella on myös joku. Vastavuoroisuus on blogimaailmassa juuri sitä parasta antia. :)

   Poista
 24. Itellä tulee kommentoitua harvoin, koska puhelin ja välillä vaan niin jäätävä väsymys näitten kahen pirpanan kans. <3 Eli siis innolla luen uusimmat jutut ja tykkään sunki blogista tosi paljo mutta vähänkää asiallista tekstiä on välillä niin työläs tuottaa että jää usein kommentoimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhelimella kommentointi on tosi ärsyttävää. Ihana, kun nyt piipahdit kommentin kera - kiva kuulla, että lueskelet. Toivottavasti saat teksteistä voimaa ja iloa väsymyksen hetkiin. Tiedän tunteen. <3

   Poista
 25. Tykkään seurata, sulla on niin hyvä tyyli! Viikonlopun jatkoja Suska koivuladesignesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Suska! Sulla on kans ihana blogi ja voih, etenkin sun puutarha. <3

   Poista
 26. Moi Maru! Kivaa kesää ja lomaa <3 p.s tiedän ja ymmärrän mistä puhut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kesää myös sinne. Mä luulen, että tämä aihe mietityttää välillä useita bloggareita. Onneksi olen saanut tänne lohduttavia vastauksia. Kantsii lukaista. :)

   Poista
 27. Itselläni se syy, miksi poistun lukemasta jotain blogia, on se että mielenkiintoni vaihtuu. Joskun luen lähestulkoon vain sisustukseen liittyviä blogeja, joskus lapsiperhe-elämästä kertovia blogeja jne. Nyt kun kirjoitin sen tähän, kuulostaa typerältä, mutta niin vain näköjään olen toiminut! :D on toki myös sellaisia blogeja joiden sisältö muuttuu niin paljon bloggarin saamien tuotteiden esittelyyn että hermot menee ja siirryn parempiin blogeihin. Oma blogini on pikkuruinen ja sellausena se pysyykin ainakin niin kauan että saan paremmat kuvausvälineet ja opin kuvaamaan paremmin, sekä kirjoittamaan useammin. Mutta lukijoiden määrä on koko ajan siltikin minulla tiedossa, ja ne muutamakin on hirveän tärkeitä, uudet lukijat on niin mahdottomasti ilahduttaneet! :) sinun blogosi on ihana, koska kuvat ja tekstit ovat niin elämänmakuisia! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan typerä syy, vaan tosi hyvä! Tuntuu näin bloggarinkin näkökulmasta lohduttavalta. Kyllähän sitä itsekin lukee sellaisia blogeja, jotka sopii omaan elämäntilanteeseen. Ja kyllä, minuakin ärsyttää blogit, jotka ovat täynnä tuotteiden mainoksia. Jotekin sellaisista blogeista häviää sielukkuun, joka ainakin itseä eniten kiinnostaa. Niin, ja uuden lukijat ilahduttaa aina - aivan kuten saadut kommentit. Kiitos tosi paljon kehuista. Lämmitti, todella. <3

   Poista
 28. Minulla on vain muutama lukija lähtenyt koko blogin olemassaolon aikana, tai sitten en vain ole huomannut, kun uusia on tullut samaanaikaan tilalle. Luulen, että suurin juttu on mielenkiinnon vaihtuminen, itseäni kiinnostivat aiemmin suunnilleen kaikki raksablogit, nyt kun asutaan jo omassa talossa, niin luen enää ihan muutamaa. Osa Bloggerin käyttäjistä myös lopettaa koko palvelun käytön. En ole ollut ollenkaan pahoillani siitä, että lukijat lähtevät/vaihtuvat. Blogikin on muuttunut vuosien mittaan, niin en ihmettele, että kaikki eivät siitä niin tykkää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisten mieltymykset muuttuu, aivan kuten omatkin. Se on jotenkin helpottavaa kuulla, että lähdön suhteen ei liity mitään suurempaa dramatiikkaa. Itse olen ehkä ajatellut asiaa liian syvällisesti. Muutamista tyypeistä täällä minunkin blogissa puhutaan. Aika moni siirtyy seuraamaan blogia myös esim. facebookkiin, joten miksi tuplaseurailla? Ihanaa kesää sulle pömpeli! :)

   Poista
 29. Myönnän olevani todella passiivinen blogilukija. Käyn useammassa blogissa melkeinpä päivittäin katsomassa uusimmat jutut, mutta "virallisesti" en ole yhdenkään lukija/seuraaja ja kommentoin hyvin harvoin. Olen kai aiemmin jotenkin ajatellut, että sivun lataamisesta jäävä merkintä kävijämäärään riittäis osoittamaan, että kiinnostusta on. Pitäisi kai harjoitella vähän aktiivisemmaksi ihan jo reiluudenkin nimissä, bloggaaja kun antaa lukijoille aina jotain itsestään ja ajatuksistaan. :)
  Tykkään lukea blogiasi, koska se on jotenkin ihanan raikas! Sekä visuaalisesti että sisällöltään. Blogisi on sopivan rento, mutta silti asiallinen ja laadukas. Blogi ei myöskään ole missään vaiheessa muuttunut tylsäksi, kuten monelle blogille tuntuu helposti käyvän. Tykkään tästä blogista itseasiassa myös siksi, että ei-niin-hyvin nukkuvan lapsen äitinä ja aamuväsyneenä ihmisenä on aina yhtä käsittämätöntä lukea, kuinka joku remontoi rivaria päiväuniaikaan tai ripustaa pyykkejä seitsemältä aamulla. :D
  -Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti ihanasta palautteesta! <3 Kiva kuulla, että tarjoan teille lukijoille laadukasta sisältöä ja etenkin se on huippua, että kyllästymistä ei ole tapahtunut. Toivottavasti viihdyt matkassa jatkossakin! :) Hahaha, ja repesin täysin tuolle sun viimeiselle lauseelle. Ehkä juuri tämä puuhastelu pitää minut järjissään. Univelkaa on täälläkin ja tuntuu, että nukkuminen väsyttää entisestään. Ja hei, lepää rauhassa (voiko noin sanoa?) ja kyllä aamuheräämiset täälläkin tuntuu. Mun mies tekee lyhyitä työpäiviä ja on nyt koko kesän lomalla. Onni on olla opettajan vaimo ja saada tarpeellista puuhasteluaikaa. :)

   Poista
 30. No voi..kurjaa että harmitus päällä. Mullakin on lukijoita, jotka eivät kommentoi koskaan. Tosin en kyllä edes tiedä käyvätkö lukemassakaan. Ääh, oon kyllä huono bloginpitäjä kun postaan niin harvoin ja melkein välillä un7hdan koko homman :)
  Joskus tipautin jonkun blogin pois lukemistostani ja silloin oli syynä se, että bloggari osoittautuikin melko kärkeväksi mielipiteissään ja vastakommenteissaan enkä sitten halunnut olla sellaisia seuraamassa. Ja yhden s3llaisen poistin, jossa joka ainoa postaus oli jotain uuden ostamista.

  Mä nyt kuitenkin laitan ihan vilpittömiä kehuja sulle, tykkään sun jutuista, tyylistä, kirppu- ja tuunaushengestä ja jotenkin sellaisesta maalaisjärkisyydestä :) jostain syystä tunnut kivan tutulta, vaikkei koskaan olla tavattu, ollaan ihan eri ikäisiä ja erilaisessa elämäntilanteessakin. Ehkä se vaan johtuu siitä, että sisäsuomalaiset on sukulaiskansaa :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoista syistä olen minäkin poistunut lukijalistalta ja en kyllä kertonut syytä kirjoittajalle. Tein siis juuri niin, josta itse täällä marmatan. :D Ja kyllä, mainospostaukset/uuden tuotteen ostamisblogit ärsyttää minuakin. Siis, jos niitä on AINA.

   Ja hei kiitos Eija. Todella. <3 Tuntui tosi ihanalta lukea sun kommenttia ja se on jännä, miten täällä blogimaailmassa tosiaan tuntee tietynlaista sielunkumppanuutta, vaikka ei välttämättä ole tavannut koko tyyppiä. Samaa voin sanoa sinusta. Ihanaa Kesää!

   Poista
 31. Samaa tulee mietittyä. Toisaalta ymmärrän hyvin - olenhan itsekin poistunut blogeista sanomatta mitään. Huomannut, että tule luettua, eikä kommentoitua ja ärsyyntynyt siitä, että on sellaisia ylihypättäviä listalla. Mielipiteet on ehkä muuttuneet, tai kiinnostuksen kohteet. Jotkut osoittautuneet liian materialistisiksi, kun itse olen muuttunut. Olen myös huomannut, että joitain juttuja seuraan mieluummin instan kautta. Tai esimerkiksi vaikka käsitöitä Ravelrysta. Myös kiire tekee osansa - kaikessa ei ehdi pysymään kärryillä. Ja kaiken tämän jälkeen itseäni harmittaa jos en ole pystynyt antamaan lukijoille sitä mitä he haluavat nähdä ja lukea. On se vaikeaa kilpailla kaikkien muiden vapaa-ajan menojen kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli tarpeellinen postaus, sillä ehkä omakin ymmärryt lisääntyi sen suhteen, että miksi ihmiset listalta poistuu. Ei mulle tullut mieleenkään, että joku voi kirjautua ulos lukijalistalta esim. sen takia, että seuraa blogia myös vaikka facebookin kautta. Mut hei, tiedät varmaan, että välillä on huono bloggaripäivä ja kaikki tuntuu kurjalta. :D Ihana, kun piipahdat aina kommentoimaan. :)

   Poista
 32. Hei,
  minulla on tietty lista blogeja jotka käyn lukemassa aina kun irtonaista aikaa ilmaantuu ja tämä on yksi niistä. Pakko tunnustaa, että kommentointi on jäänyt vähälle, kun ei aina oikein keksi mitään viisasta kirjoitettavaa, mutta fanitan!
  Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, ihana kuulla! Kiitos! Ilmoittele itsestäsi jatkossakin - vaikka ei olisikaan mitään järkevää sanottavaa. :)

   Poista
 33. Hei!
  Kävin täällä(kin).
  Luen varsin aktiivisesti about 10:tä blogia, mutta en kommentoi tekstejä oikeastaan ikinä. Ajattelen olevani "ulkopuolinen lukija", koska en itse bloggaa.
  Anteeksi.
  Sinun blogistasi on viime kuukausina tullut uusi lempparini; kiitos siitä! <3
  Jatka vaan samaan malliin! :)
  *Inkeri*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti Inkeri! Ja hei, te lukijat ootte tämän bloggaamisen suola! Olitte itse bloggareita tai ette. En oikein tiedä, että miksi kommentoijissa usein on vain muita bloggaajia. Jännä ilmiö. Mut hei, muista jättää puumerkkejä jatkossakin! :)

   Poista
 34. Terveiset Kouvolasta toiselta lomalaiselta :) Blogiasi olen lukenut jo jonkin aikaa, luulisin että viime syksystä lähtien :) Ps. Kuopio on ihana kaupunki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Kouvolaan! Tulehan kesällä käymään Kuopiossa - sillon tämä on parhaimmillaan (aivan kuten kaikki muutkin Suomen kaupungit). :D

   Kiva, että olet viihtynyt matkassa niin pitkään! Toivottavasti jatkossakin. :)

   Poista
 35. Hei!

  Yllätyin tästä tekstistä, sillä en ole vähään aikaan päässyt lukemaan uusimpia postauksiasi. Nyt pitääkin siis kommentoida jos joskus, sillä täällä ilmoittautuu yksi vasta blogisi löytänyt uusi lukija joka on tällä hetkellä luultavimmin jossain blogisi lukemisen puoli välissä, minä kun kiinnostuin näistä kaikista kivoista jutuista todella ja olenkin sitten lueskellut vanhempia postauksia järjestyksessä aina aikajärjestyksessä taaksepäin sen puitteissa jonka 2-v. pikku-ukko antaa äidille aikaa. :)
  "Pidemmittä puheitta" sillä tuossa se taisi jo tullakin, että kiitos kivasta, inspiroivasta ja aidosti mielenkiintoisesta blogista! Sitä on ilo lukea.
  ps. värimaailma sisutukseen liittyvissä kuvissa on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on bloggaajilla huonoja päiviä (tai siis ainakin minulla). Jotenkin tuntui tarpeelliselta ja tärkeältä "avautua" tästä ja hauska huomata, että en ole ollut asian kanssa ainut. Hauska kuulla että olet lueskellut blogia aikajärjestyksessä - tulet siis varmaan huomaamaan jonkinlaista kehittymistä esim. kuvaamisen suhteen. :D Itsestä tuntuu niin kovin vaikealta palata vanhoihin postaukseen. Tulee vähän samanlainen fiilis, kuin lukisi omaa vanhaa päiväkirjaa. :)

   Ja hei, siellähän on samanikäinen poitsu kuin täällä - pienet pojat on parhaita! Kiitos hurjasti huippu-kivasta palautteesta. Tuntuu ihanalta kuulla, että mitä siellä ruudun toisella puolella blogista ajatellaan - etenkin, kun palaute on tälläistä. <3

   Poista
  2. Juu ja haluan vielä selventää että kun sanoin että yllätyin tekstistä, niin yllätyin koska vasta itse löysin kivan blogin ja jotkut sit taas lähtee hipsimään jos blogi hetkeksi hiljenee (jos ymmärsin oikein). Postaus itsessäänhän oli asiatavaraa. :))
   Hyvää kesänjatkoa!

   Poista
 36. Vastaukset
  1. Ihanaa, että en ole ajatusteni kanssa yksin. Siksi oikeastaan tämän postauksenkin tein, jotta saisin vähän vertaistukea. :D

   Poista
 37. Yep, tunnistan samoja mietteitä ja aina miettii miksi joku poistuu! Uskon kuitenkin näiden olevan lukijoita, jotka ovat tulleet vaan arvontojen perään tms. Kyllä ne vakkarit on ja pysyy :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin tahdon ajatella! Ei se määrä, vaan laatu. ;) <3

   Poista
 38. Bloggerissa on kyllä se "paha tapa", että kun postaat vähemmän, lukijoita yllättäen häviää ja kun taas postaat samaan tahtiin tiiviimin, niin kappas! Lukijoita yllättäen tuleekin lisää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hektisessä maailmassa ei jaksa harvat blogipostauksetkaan kiinnostaa. Onneksi on istagram. ;D

   Poista
  2. Ja tää on nyt kolmas (!!!!!) kerta, kun klikkaan itseni blogisi lukijaksi! Huoh, jokohan mystinen katoaminen loppuisi.

   Syötöjen aikana sosiaalinen media ja Netflix on kova sana! :)

   Poista
 39. Jos kaikkia alkaisi kommentoida, niin eihän näitä blogeja ehtisi edes enää lukea :)

  VastaaPoista