mortonfest

torstai 16. heinäkuuta 2015

DIY hooks

Yritin etsiskellä kivoja design -ripustimia tulevaan kylppäriin. Ripustimet ja koukut on aika kovissa hinnoissa etenkin, kun niitä pitäisi olla kylpyhuoneessa 7kpl. Pinterestin ihmeellinen maailma antoi inspiraation näihin ripustimiin. Ostin rautakaupasta halkaisijaltaan 3cm kokoista pyörörimaa ja kaksipuoleisia ruuveja. Ripustimet on pituudeltaan n. 8cm. Sahauksen jälkeen päät hiottiin siistiksi. 

Ensin ajattelimme, että ruuvit kiinnitettäisiin rimaan lyöntimuttereiden avulla, mutta se systeemi ei oikein toiminut. Mies porasi rimaan ruuvin kokoiset reiät ja pyörittelin ruuvit paikoilleen. Lisäsin reikiin myös erikeepperiä, jotta ruuvi tarttuisi tiukasti reikään kiinni. Lopputulos on varsin jämäkkä.

Ripustimet kiinnitetään seinään pyörittämällä. Ensin täytyy toki porata reikä ja sinne laittaa sopivan kokoinen proppu. Tarkoitus on tehdä näitä useammassa värissä, jahka pääsemme sirkkelin ääreen, joka tekee käsisahaa siistimpää jälkeä. 

Koukut kuivuivat näppärästi riisipaketin kyljessä. :)

Kylppäriremontti alkaa jo ensi viikolla, joten pian on taas isomman luokan remppakerrottavaa. Viikonloppuna pääsen myös maalaamaan eteisen kaakelilattiaa ja maanantaina suuntaan asuntomessuille. Aika kiva!


Vastailen aiempien postauksien kommentteihin ja kysymyksiin sitten ajatuksen kanssa. :)

Ihanaa loppuviikkoa! Pus.


14 kommenttia:

 1. Onpas hienot koukut! Ja varmasti hauskan näköiset seinällä eri värisinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Jossu! Uskon kanssa, että näistä tulee kiva taidepläjäys uuteen kylppäriin. :)

   Poista
 2. Näpsäkät koukut! Minäkin olen tässä metsästellyt sopivia koukkuja moneenkin eri paikkaan. Niitä on kyllä tosi paljon erilaisia, mut silti on muka niin vaikeaa löytää just ne sopivat :-D Joskus olen tehnyt tuollaisia seinälle oven nupikoista vaihtamalla niihin vaan tuon teidänkin käyttämän ruuvin sen nupin oman ruuvin tilalle. Toimii sekin (ja vaihtoehdot lisääntyy huimasti)! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä idis Lyde - kiitti vinkistä! :) Täydellisten koukkujen löytäminen on tosissaan ollut haastavaa.

   Poista
 3. Oi että, onpa kivat koukut! Voin vaan kuvitella miten ihanalta kaikki 7 näyttää ja useammasa värisä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Ilona! Mä luulen kans, että nää näyttää ihanilta eri väreissä. <3

   Poista
 4. Ihanat koukut. Sopis myös mun tulevaan kylppäriin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruut! Eiku vaan väsäilemään. ;)

   Poista
 5. Hauska idea!!
  Kiva nähdä mitä sinä bongaat asuntomessuilta.

  VastaaPoista
 6. Vau!!

  Tämähän voisi ratkaista mun koukkuongelman myös. Tiedän millaisen haluan, mutten tietysti löydä sellaista mistään :D En oo oees tullut ajatelleeksi, että on olemassa kaksipuoleisia ruuveja.

  VastaaPoista