mortonfest

perjantai 3. heinäkuuta 2015

Kaakelimaalin kestävyys ja ruudukko

Keittiön lattiakaakeleiden maalaus toteutettiin eilen loppuun ja tulokseen ei voi olla kuin tyytyväinen! 

Tältä keittiö näytti ennen muutosta:


Keittiön lattia ensimmäisen vaiheen jälkeen:


Lopputulos:


Ruudukon maalaaminen kaakelilattiaan:

Ensin lattia puhdistettiin perusteellisesti ja maalattiin vaaleanharmaaksi kauttaaltaan. Postauksen ruudukkomaalaamisen ensimmäisestä vaiheesta löydät täältä. 

Maali annettiin kuivua 14vrk. jonka jälkeen ruudukko voitiin toteuttaa vaaleanharmaan värisävyn päälle. Ruudukko kannattaa maalata tummemmalla sävyllä, sillä se peittää vaaleaa paremmin.

Reunat suosittelen rajaamaan rajausteipillä, sillä maalarinteipin alle pääsee aina hieman maalia ja lopputulos voi helposti jäädä epäsiistiksi. Itse olen ostanut rajausteippiä Motonetistä, mutta luulisin, että sitä löytyy myös rautakaupoista. Kun kaakelit on asennettu vinottain (kuten meillä), on ruudukkomaalaaminen super-helppo toteuttaa. Seuraa vain kaakeleiden reunoja, joten lopputuloksesta ei voi tulla kuin siisti ja suora.

Maalasin jokaisen ruudukon yksitellen telaamalla. Lattian reunoihin (listojen viereen) käytin myös pensseliä. Teipit kannattaa irroitta heti maalaamisen jälkeen, sillä maali saattaa revetä kuivuessaan. Aika kova homma on teipata reunat toista maalauskertaan varten aina uudelleen, mutta ehdottomasti vaivan väärti! Näin pienessä pinta-alassa työn jaksoi vielä tehdä, mutta isommassa lattiapinnassa olisi kysynyt pidempiä hermoja.


Kaakelimaalin kestävyys:

Monet ovat kyselleet kaakelimaalin kestävyydestä. Itsellä ei ole vielä kovin pitkää kokemusta, mutta muutaman viikon käyttökokemuksen perusteella voin vilpittömästi todeta olevani itsekin yllättynyt kestävyydestä. Maali kovettuu 14vrk ja ennen tämän ajan täyttymistä pintaan tuli jälki pudonneesta haarukasta. 14vrk kuivumisen jälkeen pudotin työtasolta lattiaan kattilan, eikä maalipinnalle käynyt kuinkaan. Meillä oli myös tällä viikolla koiravieras, jonka kynsistä ei jäänyt lattiaan jälkeäkään, vaikka ruokakuppi sijaitsi maalatun kaakelin päällä.

Hyvällä fiiliksellä lähden maalaamaan eteisen lattiaa, sillä luotto maalin kestävyyteen on kova!

Keittiön lattiaan valikoitui värikartan sävyt vaaleanharmaa ja tummanharmaa.

Ronseal vai V33?:

Useita kysymyksiä heräsi myös Ronsealin ja V33 eroista. Maahantuoja laittoi minulle infoa kyseisistä maaleista ja ajattelin jakaa ne myös teidän kanssa. Tässä suora lainaus maahantuojan teksistä, joka oli mielestäni selkeästi jäsennelty:


"Kummatkin tuotteet soveltuvat märkätiloihin, kummassakin koostumuksessa on home-estoaineita yms. märkätiloihin vaativia lisäaineita: Ronseal on seinämaali, jolloin sillä voi maalata vain seinäpintoja, tuote ei siis sovellu lattiapinnoille.

V33 maaleja on sekä seinäkaakeleille että lattiakaakeleille. V33 maali on ainoa maali joka siis soveltuu lattiakaakeleiden maalaamiseen, myös märkätiloissa. Näin ollen V33 on kestävämpi.
(Itselläni on ko. maali ollut omassa kylpyhuoneessani jo vuoden 2014 kesästä, pinta on edelleen täysin ehjä. Tuote on ollut jo Euroopassa markkinoilla useamman vuoden ja sen kestävyys on todettu erittäin hyväksi.)

V33 maalit ovat kaikki vesiohenteisia, joten tuotteet ovat miellyttävä käyttää sisätiloissa ja kuivumisaika on nopeaa.

Ronseal tuote on liuotinohenteinen maali, joten se kuivuu hitaasti liuottimien takia. Maali on kuitenkin laadukas ja soveltuu hyvin kaikille seinäkaakeleille sisätiloissa, myös märkätilat."

Kuluttajien osalta vertailua varmasti löytyy, mutta molemmat maalit ovat oikein käytettynä pitävyydeltään erinomaisia. Jos sinulla herää kysyttävää maaleista, laita viestiä niin vastailen ja kysyn tarvittaessa suoraan maahantuojalta. 

. . . . . . . . . . .

Kuvan muodossa vielä ennen ja jälkeen tsekkaus siihen, että miten huikean raikastuksen keittiö on pikkurahalla kokenut:

Pääsin testaamaan myös työtasoille (vrt. kuva 1 ja 2) ja kaapinoviin tarkoitettua maalia - niistä kuitenkin lisää vähän myöhemmin.


34 kommenttia:

 1. Tosi kaunis lopputulos! Onnittelut siitä. Ja aurinkoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lopputulos yllätti ihan itsenikin. :D Ihanaa viikkoa sinulle Rouva B! :)

   Poista
 2. Mahdottoman hyvin käy tuo lattia teille! Tykkään tykkään tykkään! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiitti Viivi! Onneksi tuli nähtyä vähän vaivaa ruudukon eteen. :)

   Poista
 3. Kylläpä on upea lattia! Ihanaa seurata sun menoasi - siinä vasta nainen, joka ei kaihda haasteita, jolla mikään projekti ei tunnu jäävän kesken, ja jonka työn tuloskin tuppaa olemaan priimaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Silja! Olipas ihana kommentti josta todella tuli hyvä mieli.<3 Priimasta en aina tiedä, mutta pyrkimys siihen on aina. :)

   Poista
 4. Tulipa siitä magee! Miten on, jos märkätilassa on mukavuuslämpölattia? Vaikuttaako mitenkään? Jos maali lähtee pois, niin lähteekö se liuskeena vai miten se kuluu? Olisi niin ihana vetää sininen/harmaa kylppäri uusiksi. Tein jo saunan tummaksi, jos kiinnostaa, niin käy katsomassa: http://kristallikimara.blogspot.fi/2015/06/kotisaunan-lauteilla.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! Minäpäs kysäisen asiaa suoraan maahantuojalta. (Ei varmaan yllättänyt, että minä en tähän pysty suoraan vastaamaan). :D

   Poista
  2. Moikka vielä! Maahatuoja vastasi, että lattialämmitteiseen (oli se sitten sähköllä tai vedellä toimiva) kaakelilattiaan voi maalata. Kunhan sammuttaa lämmityksen 1vrk ennen maalausta ja laittaa uudelleen päälle sitten, kun maali on kunnolla kuivunut (eli n. vrk kuluttua maalauksesta). Tämä estää maalin kuivumisen liian nopeaan. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Voi kiitos Pauliina! Täytyy kyllä sanoa, että olen itsekin tosi tyytyväinen lopputulokseen. :)

   Poista
 6. Tosi upea muutos, hyvä sä! Terkuin Suska koivuladesignesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tykkäät - kiitos! :)

   Poista
 7. Tulipa hieno! On kyllä keittiö kokenut valtavan muutoksen ja ruutulattia sopii loistavasti. :) Kiitos hyvistä ohjeista, täytyy laittaa korvan taakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että ohjeet vaikutti myös sinne ruudun toiselle puolelle selkeältä. Voin tosiaan ehdottomasti suositella - eiku vaan maalikaupoille! :)

   Poista
 8. Ihan sikamagee muutos!!!! Mäkin voisin ottaa tuommoisen ruudukkolattian, tosin en ehkä tähän nykyiseen taloon, kun se vaatisi selkeästi oman keittiöalueen... Meillä kun keittiö ja olohuone on yhtä tilaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu! <3 Meilläkin on keittiö ja olkkari samaa tilaa - keittiö tosin omassa pienessä kolossaan. :)

   Poista
 9. Tykkäsin teidän keittiöstä tosi paljon jo ennen muutosta, mutta onhan se nyt paljon enemmän teidän näkönen. Lattia on ihan huippu! Ilman ruudukkoa olis ollu liian vaalea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleana olisi tosiaan jäänyt aivan liian vaaleaksi. Onneksi tuli nähtyä vähän vaivaa. Eteisestä tulee sitten sellainen "keskiharmaa." :)

   Poista
 10. Tuo ON hieno lattia!! ♥
  Ja mielettömän kiva ja onnistunut koko muutos tuosta alkuperäisestä tähän nykyiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Eija! <3 Muutos on kyllä ollut melkoinen ja mikä parasta, siihen ei ole mennyt koko omaisuus. :D

   Poista
 11. Melkoinen muutos varsinkin tuosta alkuperäisestä keittiöstä! Uusi lattiakin raikastaa yllättävän paljon. Toivottavasti maali kestää kauan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös olekin! Kiitos Miina! Lattian maalaus todellakin teki ihmeitä koko keittiölle. Uskon ja luotan maalin kestävyyteen, joten eiköhän me tällä aika pitkälle pötkitä. :)

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Pienen alueen maalaaminen teki kyllä koko keittiöön ihan uuden ilmeen. :)

   Poista
 13. En kestä. Tää on siis niiiiiiiiiin hieno ♥

  Ootsä kyllä melkoinen nainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih! Kiitti! Tästä tuli kyllä tosi kiva - kannatti maalata. :)

   Poista
 14. Upeaa, että joku on oikeasti käyttänyt noita v33 tuotteita ja että ne ovat hyväksi havaitut! Upeita muutoksia!!!! Kovasti vain mietityttää tuon lattiakaakelimaalin "liukkaus". Eli kun haluaisin maalata kylpyhuoneen lattian, mutta muut kaakelimaalit eivät siihen sovellu, ja myyjätkin sanovat, että pinnasta tulee liian liukas kylpyhuoneeseen, eli ei sovellu sinne. Tuo v33 kuitenkin sivujen mukaan soveltuisi. Siitä ei tule pinnaltaan liukasta vaikka olisi kylpyhuoneessa, joka kuitenkin suihkun jälkeen märkä? Lattialaattojen vaihto on jotenkin niiin iso projekti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Pahoittelut, että vastaus kesti. Välillä nämä kommentit "häviää" näiden postausten jalkoihin. :)

   Maali ei oikeastaan ole kaakelia liukkaampi. Minulla ei ole käyttökokemusta maalista kylpyhuoneessa, mutta uskaltaisin kuitenkin maalata. Uskon, että tämä pysyy paikoillaan oikein tehtynä ja että ei ole sen liukkaampi kuin kaakelikaan. :) Maalaamaan vaan!

   Poista
  2. Moro!

   Tasoittuuko tuo V33 miten hyvin? Eli jääkö telasta/pensselistä helposti rajoja tai muita epätasaisuuksia?

   Poista
  3. Jää helposti pensselin jäljet. Pinta ei myöskään tasainen - välillä mattaa läiskää. Ehkä johtuu maalaristakin. Pitäisi olla ammattitaitoa. Ja pinta pahuksen liukas. En suosittele. Olen harmissani, että lähdin maalaamaan V33:lla.

   Poista
 15. Kyselisin nyt kun maali on ollut lattiassa jo pitkään, millaiseksi olet kokenut kestävyyden pidemmässä juoksussa?

  VastaaPoista
 16. Wau. Ihana toi sininen tausta keittiössä, millä tehty?

  VastaaPoista