mortonfest

keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Mustavalkoinen työlaukku // Lämmin Ilo

Keväällä heitin ison läjän kauhtuneita "henkkamaukan" laukkuja kirpparille ja roskiin. Silloin päätin satsata yhteen laukkuun, josta olisin valmis maksamaan vähän enemmän. Selailin monena iltana suomalaisia ja ruotsalaisia nettikauppoja etsien itselleni täydellistä, persoonallista laukkua. Tuloksetta. 

Olin jo pitkään lueskellut Venlan Lämmin ilo -blogia sekä Instagramia ja ihaillut taitavia, graafisilla kuvioilla varustettuja käsitöitä, joita itse en millään kykene tekemään (yritetty on). Eräänä huhtikuun päivänä Venla teki postauksen puhelinpussukasta ja ihastuin suunnattomasti pussukan kuvioon (Venlan oma design) ja nahan ydistelmään. Päätin laittaa Venlalle viestiä, josko hän väsäisi minulle unelmien laukun.

Venla vastasi nopeasti ja minun onneksi myöntävästi. Toivoin, että laukkuun mahtuisi läppäri ja A4 kokoiset paperit vaivattomasti. Halusin laukun tuolla siksak -kuviolla ja nahkahihnoilla. Venla ideoi laukun sisävuoren taskuineen itse ja hihnat ompeli suutari, jotta lopputuloksesta tuli mahdollisimman kestävä. Muut laukun tekniset tiedot löydät Venlan blogista, tästä linkistä.

Raksatyömaann, lastenhoidon yms. lisäksi Venla oli pikkuruisella koukulla väsäillyt tätä meikeläisen laukkua. Tänään laukku tuli perille ja se tosiaankin on täydellinen. Venla on tehnyt hurjan tarkkaa ja erittäin laadukasta työtä. Ei tosiaankaan tarvitse epäillä sitä, etteikö laukku kestäisi läppärin painoa ja käyttökulutusta. Hihnat ovat napakat ja sisävuori pikkutaskuineen täydellinen. Lisäksi Venla oli lisännyt laukkuun tuon ihanan pienen meikkipussukan, joka oli allekirjoittaneelle pussukkahullulle varsin mieluisa ylläri. Venla, olet kyllä super-taitava tyyppi ja mielettömän lahjakas! 
Kannatti tosiaankin panostaa suomalaiseen käsityöhön ja olen kyllä iki-onnellinen tästä veskasta. Hienoin laukku, jonka olen koskaan nähnyt. 

Kiitos. Venlan tavoitat sähköpostitse lamminilo@gmail.com
Kannattaa käydä tutustumassa myös Venlan raksablogiin Puusta pitkälle.Postausta vastaan en ole saanut tuotetta ilmaiseksi, vaan juttu on laadittu rakkaudesta suomalaiseen käsityöhön.28 kommenttia:

 1. Onpa upea laukku ! Hienoa Maru että arvostat suomalaisen käsityöläisen tuotetta ja nostat sen hienosti blogissasi esille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukku on tosiaan ihana ja mahtavaa kuulla, että sielläkin arvostetaan kotimaisuutta. Yhä enemmän yritän panostaa laatuun ja suomalaisiin tuotteisiin. Täytyy myöntää, että tunnen jonkinasteisen piston sydämessä, jos kaupasta tulee hankittua jotakin muuta kuin kotimaista. Onneksi Suomessa on saatavilla paljon ihania tuotteita - kun vähän jaksaa nähdä vaivaa. :)

   Poista
 2. Kylläpäs on eroa perusläppäriveskaan! Aivan ihana, kelpaa varmasti työkamoja kantaa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdottomasti kelpaa - ja vaippoja kans. :)

   Poista
 3. Tosi kaunis, ihailin tuota jo työstövaiheessa <3

  VastaaPoista
 4. Suuret kiitokset kauniista sanoista! <3

  VastaaPoista
 5. On kyllä ihan tosi kaunis. Laukut on sellainen asia ittelle, josta mielellään voikin maksaa jos laadukas ja vuosia kestävä laukku löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri niin itsekin ajattelin. Laukun pitää olla kestävä ja aikaa kestävä myös ulkonäöllisesti - ja tietty persoonallisuus ei ole pahasta. :)

   Poista
 6. Hieno laukku! :) Käsityöhön kannattaa minunkin mielestäni panostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä kaunis. Tuntuu ihan uskomattomalta kantaa laukkua, jonka tekijä tietää. Jokainen silmukka on kudottu yksitellen ja ajatuksella. Kyllähän sellaista tuotetta arvostaa tusinatavaraa enemmän. :)

   Poista
 7. Moi, kylläpä on hieno veska. Ja pussukkarakastajana ymmärrän, että tuo pikkuinen meikkipussi lämmitti - ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pussukoita ei tosiaankaan voi koskaan olla liikaa! :D

   Poista
 8. Oi, sinulleko se tuli! Tämä on supermahtava, ihastelin tätä jo Venlan blogissa ja instassa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulleppa hyvinkin! Tämä on kyllä upeista upein laukku! <3

   Poista
 9. Ihan mielettömän hieno! Ja on kyllä just sun näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että näyttä "minulta". Kyllä laukun pitää sopia kantajalleen. :)

   Poista
 10. Ai miten upee! Suomidesign on satsaamisen arvoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on mieletön! Todellakin, kotimaisuuteen panostaa mielellään. :)

   Poista
 11. Kyllä on kaikkee muuta ku perusveska,siis toihan on ihan käsittämättömän upea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on niin, niin hieno! Ja taatusti minun käytössä pitkäikäinen. :)

   Poista
 12. Ihana laukku! Sellainen perus siksak-kuvio ei välttämättä hirveästi yleensä innosta, mutta tuo kyllä osui ja upposi! Niin ja pussukoitahan ei voi koskaan olla liikaa. Suomalainen käsityö on ehdottomasti panostamisen arvoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ihastuin heti tähän vähän erilaiseen siksakkiin, pikkaisen persoonallisempi ja ehkä jopa ajattomampi. Ja kyllä, suomalaisuuteen ja käsityöhön kannattaa kyllä panostaa! :)

   Poista