mortonfest

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Rintamamiestalon keittiön pintaremontti

Pääsin auttamaan rintamamiestalon pikkubudjetin keittiöremontissa. Täytyy sanoa, että aikamoisen muutoksen keittiö koki - kurkkaappa vaikka postauksesta löytyvät ennen ja jälkeen kuvat. Pintaremontin toteutuksesta vastasi talon naisväki. 

Remontissa tehtiin seuraavaa:
- Keittiön kaapinovet maalattiin V33 kalustemaalilla.
- Keittiön melamiinitasot maalattiin V33 kalustemaalilla, jonka päälle levitettiin saman merkin lakka tekemään pinnasta kestävä.
- Kaakeleiden päälle levitettiin saneerauslaasti, joka maalattiin vaaleanvioletiksi.
- Leivinuunin päälle leikattiin laminaattitaso.
- Vanha muovimatto maalattiin lattiamaalilla.

- Lisäksi ruokaryhmä vaihdettiin sirompaan.
Keittiön kaapinovet ja välitila ennen ja jälkeen.

Keittiön kaapinovien maalaaminen:

Vanhat täyspuiset kaapinovet hiottiin kevyesti. V33 kalustemaali on siitä mahtavaa ainetta, että se soveltuu kaapinoviin sekä työtasoille. Pinnat voivat olla puuta, maalattua puuta, lakattua pintaa, mdf-, melamiini- tai pvc muovia. Maali soveltuu myös metalliesineiden maalaamiseen. 

Ovet täytyy puhdistaa huolellisesti ennen maalausta. Tasaisimman tuloksen saa telalla, mutta tälläisissä uritetuissa ovissa on tarpeellista käyttää myös pensseliä. Ovet maalattiin kahteen kertaan. Kahvat irroitetaan ennen maalausta ja tässä pintarempassa myös ne vaihdettiin uusiin. 


Muovimaton maalaaminen:

Vanha muovimatto puhdistettiin huolellisesti liasta ja rasvasta. Maalipesu on tähänkin tehokas aine. Muovimatto maalattiin Betolux lattiamaalilla, jota kului mattoon runsaasti. Maali tarttui jämäkästi lattiaan, mutta on melkoinen "tahrankerääjä." Pinta imaisee itseensä melko tehokkaasti likatahrat, joten niiden kanssa saa olla varovainen. Pinta on kuitenkin näin muutaman viikon käyttökokemuksen jälkeen vaikuttanut kestävältä. Muovimaton maalaaminen Betoluxilla on kuitenkin omalla vastuulla, sillä maalia ei ole suunniteltu muovipinnoille. 

Keittiön melamiinitaso ennen ja jälkeen.

Keittiötason maalaaminen:

Melamiinitaso pestiin ensin maalaripesulla. Pesun jälkeen pinta maalattiin kalustemaalilla, jonka jälkeen pinta käsiteltiin V33 lakalla. Lakka antaa erittäin kestävän suojan maalatulle pinnalle. 


Välitila saneerauslaastilla:

Välitilan ehostus toteutettiin saneerauslaastilla ja maalilla. Samaan tyyliin, kuin miten olemme toteuttaneet myös oman keittiömme välitilan remontin. Ohjeet saneerauslaastaamiseen löydät tästä linkistä.


Mitäs tuumaat muutoksesta? Jos kysymyksiä herää, niin laittele ihmeessä viestiä. 
V33 sarjan tuotteita  myy K-rauta.Postaus on toteutettu yhteistyössä V33 ja Colornovan kanssa. Yhteistyötä vastaan olen saanut käyttööni V33 sarjan tuotteita. 

38 kommenttia:

 1. Vau, eipä ole tullut mielenkään, että muovimattoa voi maalata. Hieno muutos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilumielessä maalattu, eli varmaa pysyvyystakuuta ei ole. Eipä tuo betolux ole pysynyt lautalattiassakaan vuotta pidempään kulumatta. Muutos tosiaan on upea!

   Poista
  2. Tuota Betoluxia on montaa laatua, mikäs versio tuo tarkkaan ottaen on?
   Meillä tämä maalaus tehtäisiin porrasmaton pystyssä olevaan osaan (vaakaosaan tulee muu pinnotus), joten en huolissani tuosta kestävyydestä. Enemmän arveluttaa se, että se matto kestää sitä maalia (ettei liota muovia) eikä hilseile pois jonkun kemiallisen reaktion vuoksi.

   Poista
 2. Vau miten ihanalta näyttää! Minäkin tahtoisin maalata keittiön työtasot ja ovetkin kaipaisivat muutosta, ainakin uudet kahvat! Miehelle olen yrittänyt ehdottaa että maalattaisiin nyt ne tasot ainakin, mutta hänen mielestään liian monimutkaista tai muuten vaan ei kannata vai mitkä ne sen selitykset olivat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit sanoa miehelle, että on maailman helpoin homma! Eiku vaan maalikauppaan. Mä maalasin lieden takaa olevan tason (muovijäljitelmää) ja muuttui koko keittiö heti siistimmäksi! :)

   Poista
 3. Jestas kun on kaunista ja valoisaa :) Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki =D

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. No eikös vain olekin! Välitän terkut tekijälle. :)

   Poista
 5. Olette varmaan ottaneet asiasta selvää mutta itseäni mietityttää kyllä miten Betolux voi puulle ja betonille tarkoitettuna maalina tarttua muovipintaan ja pysyä siinä kunnolla kiinni? Matto kuitenkin joustaa askeleen ja huonekalujen alla ja maali kunnolla kuivuttuaan ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin vain testi ja pysyy minkä pysyy. Iso keittiöremppa tulossa muutaman vuoden sisällä joten vahinkoa ei synny vaikka ei kestäiskään. Entinen pinta oli kamala ja superkulunut eikä oikein muuta vaihtoehtoo ollu kun ei haluttu rueta vauvaperheessä epoksilla läträämään. Eipä tuo betolux ole pysynyt lankkulattiassakaan vuotta pidempään ilman kulumista. :)

   Poista
  2. Essi (talon asukas) vastasikin hyvin viestiisi. Hyvä huomio, jota en tarpeeksi selkeästi tuonut tekstissä esiin. Katsotaan että kuinka kestää ja lupaan tulla raportoimaan, että miten betolux on muovimatossa reagoinut. :)

   Poista
 6. Hitsi miten hieno keittiö! Jo tuo kaappien ja välitilan laitto valaisi tilaa valtavasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tuli kyllä ihana! Kokonaisuus on kyllä super-paljon valoisampi. :)

   Poista
 7. Wautsi wau! Ihan mahtava muutod! Aivan kuten meillä!! Ei sitä aina tarvitse laittaa tuhansia euroa rahaa saadakseen muutosta aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta! Pienillä jutuilla saa aikaan huimia tuloksia. :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Valoa tuli rutkasti lisää - ja käyttöikää. :)

   Poista
 9. Hei ja kiitos hyvistä remonttivinkeistä. Ne ovat syy miksi seuraan blogiasi. Mitä lakkaa olette käyttäneet v33:sen pinnoitukseen välitilaan ja työtasoon? Erillistä pinnoitelakkaa ei v33:n valikoimasta löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Mahtavaa, että olet inspiroitunut blogistani. Se onkin syy, miksi blogia kirjoitan. :) V33 on oma lakka, joka kulkee nimellä "remontointi LATTIALAKKA". On tosiaan lattialakka nimellä, joten siksi et sitä ehkä valikoimasta bongannut? :)

   Poista
 10. Hei, todella kaunis muutos. Meillä on vedetty puiset portaat betoluxilla (liuotinohenteisella) ja hyvin kestää. Maalaaminen oli kyllä naamarin kanssa kamala urakka. heh, mutta vaivan arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betolux on tosiaan aika myrkkyä! Itse maalasin betoluxilla vanhan parketin ja omaksi harmiksi se on vähän kulunut. :/

   Poista
 11. Minkälaista tuota saneerauslaastia on pitää puhtaana, kun on kuitenkin pinnaltaa röpelöinen ja huokoinen? Houkuttaisi itsekin edullisesti uudistaa kamalan näköisiä laattoja vessasta ja keittiöstä, mutta tuo puhtaanapito mietityttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kotona on tosiaan saneeraulaastipinta vessassa ja keittiön valitilassa. Puhdistus on ollut tosi helppoa - aivan kuten kaakelipinnassa (paitsi että saumakohtia ei enää tarvitse hinkata). Maalasin vessan lavuaarin taustapinnat kiiltävällä maalilla, jotta puhdistettavuus helpottuisi. Keittiön välitila on muistaakseni puolikiiltävä, eikä ole vaikuttanut puhdistettavuuteen mitenkään. Saneerauslaasti on kiinni kaakelissa tosi jämäkästi ja maali on pesun/puhdistuksen kestävää LUJA -maalia (jos nyt oikein muistelen.) :)

   Olen kuullut ja lukenut saneerauslaasti välitiloista vain hyvää. Meillä kokkaillaan paljon ja roiskeita lentää pinnoille melkoisesti, joten kulutustakin on ollut. Voin kyllä ehdottomasti oman käyttökokemuksen perusteella suositella!

   Poista
 12. Hei..miten teitte keittiön ovien kanssa? Irrotitteko vai maalasitteko paikallaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ovet irroitettiin eka. Irtoavat helposti saranoiden kiinnikkeistä ruuveja löystyttämällä. :)

   Poista
 13. Mä niin tykkään näistä sun remppavinkeistä. Hirveän inspiroivia:) On meinaan tosi mielenkiintoista lukea pienellä budjetilla toteutetuista tuunauksista ja epätavallisten ratkaisujen kestävyydestä. Hieno lopputulos !!

  VastaaPoista
 14. Kuinka on kestänyt muovimaton maalipinta? itse harkitsen muovimaton maalausta. Mietityttää vain kestävyys...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! On kestänyt hyvin, mutta imee kaiken lian itseensä. Siis aivan kaiken!

   Poista
 15. Hei! Kuinka on kestänyt muovimaton pinta nyt? Meillä olis myös edessä maalaus, mutta mietityttää kestävyys betoluxilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! On kestänyt hyvin, mutta imee kaiken lian itseensä. Siis aivan kaiken!

   Poista
 16. Moi, mitä luulet voisiko kylpyhuoneen muovimattoa, jossa lattialämmitys ja käydään suihkussa maalata? Eniten mietin liukkautta. Sinne on aikoinaan laitettu valkoinen muovimatto, joka ei 20 vuoden jälkeen ole enää valkoinen. Kaiken muun voi maalilla korjata, mutta sitten likainen muovimatto korostuu lisää.

  VastaaPoista
 17. Hei!
  Miten on muovimatto kestänyt?
  Mitä tarkoitat, imee kaiken lian itseensä, miten? Onko maali kiiltävää vai mattaaa?

  VastaaPoista
 18. Lähteekö ne maalin imemät liat kuitenkin pesemällä pois?
  Terveisin juuri ostetun ok-talon remppaaja

  VastaaPoista