mortonfest

lauantai 29. elokuuta 2015

Tunnelmavalo olohuoneeseen
Syksyn hiipiessä sitä taas alkaa miettimään kodin valaistusta. Kerran eräs valaisimiin/valaistukseen erikoistunut arkkitehti kertoi, että huoneen jokaisessa nurkassa tulisi olla valaisin, jotta huoneen muoto tulisi heti sisään astuttaessa paremmin esille. Tästä lähtökohdasta on hyvä aloittaa pohtimaan omankin kodin valaistusta. Noh, meillä ainakin niitä valaisimia puuttuu lähes jokaisesta nurkasta..

Kattovalaisimille ei juurikaan ole pimeinä iltoina ainakaan meidän olohuoneessa käyttöä. Olkkari on kuitenkin ehdottomasti liian pimeä, jos ainoa valo nurkkaukseen tulee televisiosta. Perjantain pakolliselta Prismareissulta tarttui mukaan nämä hurmaavat pallovalot (n.20€). Virittelin ne Granitista aiemmin ostamani metallikorin ympärille ja kappas, edullinen tunnelmavalaisin on valmis!


Pohditaanko teillä tänä syksynä valaisimien uusimista/lisäämistä?


20 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, mukavaa lauantaipäivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja samoin sinne! Tosin nyt on jo sunnuntai. Ihanaa sunnuntaita siis. :)

   Poista
 2. upeita kuvia! tykkään tosi paljon tosta viritelmästä, pallovalot luo aina kivan tunnelman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sannieerika! Palautetta kuvista on aina ihana saada, kun sitä itse kokee olevansa ihan lapsen kengissä näissä kuvaushommissa. :)

   Poista
 3. Kauniilta näyttää, ihanat valot ja ihana kasvi! ^^ Valaistusta pitäisi meilläkin lisätä, jotkut tunnelmavalot olisivat kivat ja ulos pitää saada nuiden pallovalaisimien lisäksi joku kirkkaampi, että olisi talvella mukava olla ulkona illallakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä anopinkieli on ainut kasvi, jonka olen saanut pidettyä hengissä - tykkään kyllä itsekin! Ulovalaistus tosiaan on melko tärkeää, että syksyn tullen elämä ei siirry kokonaan sisätiloihin. Pimeässä kun ei viihdy kukaan! :)

   Poista
 4. Näin noita prismassa, täytyy varmaan hakea meillekin kun näyttää noin hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa olla nopea! Meidän prismassa nämä oli meinaa viimeiset. :)

   Poista
 5. Tahtoo tommoset myös...oliko näitä valkoisenakin mahdollisesti? Tai tiedätkö mistä saisi valkoisena?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut valkoisena, mutta spraymaalilla vaan suhuuttelemaan. ;)

   Poista
 6. Superhyvä idea! Ja hei, tuo jokaisessa nurkassa valaisin... Auts, osui ja upposi - ei löydy meiltäkään. Ehkä seuraavassa kodissa siihenkin tulee muutos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun pääsette pohtimaan uudessa kodissa myös valaistusta uusiksi. Voih, odotan sitä jo innolla! Ja kiitos kehuista, itsekin kyllä tykkään ja tuo juuri sopivasti valoa olohuoneeseen. :)

   Poista
 7. Hei mut noi kirkkaathan on vielä kivemmat! Hieno ja omaperäinen idea muutenkin tuo valaisin. Kiitos myös vastauksestasi edellisessä postauksessa.

  VastaaPoista
 8. Saako Prismastakin noin kivoja pallovaloja? Meillä on yhdet tosi pitkillä väleillä, niitä ei oikein voi sisäkäyttöön laittaa. :) Ja hei, hieno tuunaus. Meilläkin on aika vähän valonlähteitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, saa! Paitsi aika monesta Prismasta ne taitaa olla loppu.. Sokos myy kans!

   Poista
 9. Minä jo yritin tänään noita pallovaloja etsiä prismasta, loppuneet olivat... Ainoastaan löyty sitä jatko-osaa niihin, mikä on kanssa aika kiva että saa jatkettua jos tarvitsee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi. :/ Mutta huomasin kanssa tuon jatkopalamahdollisuuden. Hyvä idea. Sokos myy näitä myös, että jos sellainen sun kaupungista löytyy, niin katsii käydä kyttäämässä. :)

   Poista