mortonfest

maanantai 14. syyskuuta 2015

Olohuone laajakuvissa

Välillä meitä sisustusbloggareita parjataan siitä, että pääsääntöisesti esittelemme kodeistamme vain yksityiskohtia. Laajakuvaa kieltämättä näkyy harvemmin ja se olisi tilan hahmottamisen suhteen toisinaan paikallaan. Päätin, että teen kodistani juttusarjan, jossa esittelen kotimme laajakuvana huone kerrallaan. 

Paljastuksena kerrottakoon, että bloggarit ottavat lähikuvia siksi, jotta blogikodeissakin vallitseva kaaos ei jotuisi julkisuuteen. Kuka hullu sitä jaksaisi joka päivä siivota kodin sisustuslehtikuntoon? No en minä ainakaan! Nämä kuvat ovat sensuroimattomia, eli mitään en ole kuvien edestä siivonnut/järjestelly. Siivouksesta tosin ei ole aikaa kuin pieni hetki, mutta lapsiperheissä se täydellinen järjestelmällisyys ei kestä kovinkaan pitkään. Ja tiedän, näissä kuvissa olevan sotkun ja epäjärjestelmällisyyden taidan nähdä vain minä..

Täytyy kyllä myöntää, että näiden kuvien julkaiseminen oli jostain syystä yllättävän vaikeaa. Piti tehdä se jo perjantaina, mutta keräsin rohkeutta viikonlopun yli. (Kuvia on otettu eri päivinä, joten valon määrä/laatu kuvissa vaihtelee).Meillä kävi myös muutama viikko sitten vieraita, jotka kävivät meillä viimeksi kutakuinkin 3-vuotta sitten. Siis silloin, kun yhtäkään remonttia ei oltu vielä tehty. 

"Hauskaa huomata, että teillä on ihan tavallinen koti, kun kuvista tulee ihan sellainen sisustuslehti-fiilis." Niinpä. Ihan tavallisessa lapsiperhekodissa täällä asustellaan. Täysipainoista elämää näissä blogikodeissa vietetään, vaikka aina sinne ruudun toiselle puolelle ei se sama tunnelma aina välittyisikään. Kuvat helposti "vääristää" kokonaisuutta ja todellisuutta. Kuvien on yleensä tarkoitus inspiroida ja itse en ainakaan kovin usein inspiroidu sotkusta ja kaoottisuudesta. On myös aika voimaannuttavaa löytää omasta sotkuisesta kodistaan yksi siisti paikka, napata siitä kuva ja laittaa nettiin. :)


28 kommenttia:

 1. Onpas kiva nähdä laajempia kuvia :)). Hahahha, tuo on niin totta. Harvemmin koti on laajalta alueelta siisti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla S! Joo, kyllä en minä jaksaisi siivota kotia aina kuvauskuntoon. :)

   Poista
 2. Ihana kun tuosta teidän olohuoneesta löytyy niin monta kuvakulmaa. Olen jonkinlaisen käsityksen hyvin saanutkin kun kuvailet niin erilaisia kuvia. Meillä esimerkiksi on olohuoneesta oikeastaan vaihtoehtona vain yksi suunta. :D Ihailen sun sisustustapaa kun teillä on tosi värikästä, olematta sitten kuitenkaan kirjavaa. Ihana koti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä kans hurjasti tästä meidän olkkarista. Yksi kuvakulma jäikin näihin vielä ottamatta, mutta sen aika koittanee sitten joskus. Ja kiitti kehuista Sonja! Lämmitti, todella. <3

   Poista
 3. Kaunis koti. Kerrotko vielä vinkit miten saat sohvan pysymään valkoisena... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Noh, ei se ole ihan valkoisena pysynyt, vaikka kuvissa siltä näyttää. Pesen päällisiä pari kertaa vuodessa ihan kotikoneella. Kyllä siihen on parit pissat, räät ja likaiset varpaat osuneet. ;)

   Poista
 4. ooo, tykkään kovasti! Ja sama kun aiemmassa kommentissa. Ihana kun on noin monta kuvakulmaa! Ja ihana kun on kulmia. Ei pelkkää neliöä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Moonamartta maria! :) Ja totta. On kivaa, kun on useampi kulma.

   Poista
 5. Mitä sitä turhaan jännäämään :)

  Teidän kodista ja neliöistä on kyllä hyvä kuva/käsitys tullut sun kuvien perusteella. Ja ihanan kodikkaan ja persoonallisen näköinen sisustus teillä.

  Sinäpä sen taisit sanoa. Kai mä vähän hullu olen. Siis vastauksen ollessa myöntävä tuohon lähinnä retoriseen kysymykseesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin ihmettelin! Kun yleensä en jännää juuri mitään. Ja voi kiitos Ilona! Ihanat kehut. :)

   Sinä taidat olla kyllä vähän hullu, plus että teillä on taatusti aika paljon vähemmän tätä leviteltävää tavaraa kuin meillä. ;)

   Poista
 6. Minäkin laitoin taannoin laajemmalla kulmalla otetun kuvan olohuoneesta, ja jotenkin siinä tila muuttui minusta oudon näköiseksi. Varmaan objektiivikin vääristää, mutta korkea ja suht kapea tila on tosi haastava kuvattava, ja tuntuu että huone on pelkkää valtavaa tyhjää seinää :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Laajakuvien ottaminen on tosissaan melko haastavaa. Siis siten, että tilasta tulisi realistinen kuva. Jään odottelemaan teidän ihanasta kodista niitä laajakuvia. :)

   Poista
 7. Laajempia kuvia tosiaan tulee harvemmin otettua ellei ole juuri sattunut olemaan siivouspäivä :) Teillä on kaunista ja ihanan kodikasta <3

  VastaaPoista
 8. Näyttääpäs todella kivalta nämä laajat kuvat :)

  VastaaPoista
 9. Kyllä näitä laajan kuvakulman kuvia onkin välillä tosi kiva katsella. Teillä näyttää tosi hyvältä - ja siistiltä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sanna! Tykkään kyllä itsekin katsella blogeista toisinaan niitä laajakuvia. Kivaa vastapainoa yksityiskohdille. :)

   Poista
 10. Näyttäpäs niin kauniilta. Hienoja kuvia ♥

  VastaaPoista
 11. Tosi kiva idea näyttää laajempia kuvia ja kauniilta näyttää eikä yhtään sotkuiselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, haaste heitetty eteenpäin. ;) Sotku tosiaan taitaa olla vain bloggarin päässä. Sitä kun osaa katsoa sillä silmällä, että mitä raivaisi pois. mm. tuon punaisen rikkaimurin tuolta keittiön nurkasta. ;)

   Poista
 12. Mitäs sä nyt näiden takia rohkeutta keräsit? Hienoja kuvia, ja kaunis koti. Myös laajemmasta kulmasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti! Sitä minäkin ihmettelin, kun en yleensä mieti tälläisiä. Jostain syystä nyt oli yllättävän tiukka paikka.. :)

   Poista
 13. Hienoja kuvia ovat! Kamppailen itse saman asian kanssa. Jotenkin miellän, että sisustusjutuissa blogissa pitäisi olla laajempi kuva tilasta, ei vain kukkaruukkua ;) Ehkä johtuu siitä, että aloitin sisustusblogin pitämisen jo ennen kuin lapsia syntyi. Mutta nyt lapsien myötä olen huomannut, että onhan se aika mahdotonta :D Juuri eilen julkaisin blogissani jutun tästä aiheesta; hassu yhteensattuma!

  Olen jo instan kautta pidempään seuraillut sun juttuja, mutta nyt vasta ekaa kertaa täällä blogin puolella. Kaunis ja mukaansatempaava blogi sulla, ja tsemppiä styleroom-haasteisiin :)

  VastaaPoista
 14. nyt löyty seurattava blogi!<3 :D ihanaa! mistä tuo matto??

  -Norrena-

  VastaaPoista