mortonfest

maanantai 16. marraskuuta 2015

Keittiön face lift


Kaupallinen yhteistyö: DOMUS

Aika moni teistä muistaa, että olen päällystänyt meidän punapähkinän/kirsikan väriset keittiön kaapinovet valkoisella DC-fix muovilla. Muutoksesta voit käydä lukemassa esimerkisi täältä.  Muovi on ajanut asiansa kutakuinkin pari vuotta, mutta nyt näyttää pikkuhiljaa tulleen tiensä päähän. Lasten kädenjälki alkaa näkyä negatiivisesti muovin pinnassa ja muutenkin olen haaveillut keittiön selkeämmästä ilmeestä jo pitkään. Keittiö on ollut pohjaratkaisultaan oikein toimiva, joten sen suhteen emme kaivanneet suurempaa muutosta. Kyseessä onkin ehkä ennemmin sellainen face lift -tyyppinen ratkaisu. 

Selailin kettiöfirmojen nettisivuja ja pysähdyin pidemmäksi aikaa tutkimaan DOMUKSEN sivustoja. Ilahduin siitä, että kyseessä on kotimainen perheyritys, joka itselle tuli hyvinkin positiivisena yllätyksenä. Kirjoittelin pienen sähköpostikirjelmän ja pian minulle soitti sisustussuunnittelija Tiina Ruotsi, Kuopion Domuksen toimipisteestä. DOMUS halusi lähteä kanssani toteuttamaan selkeämpilinjaisempaa keittiötä ja ehkä vähän jotakin uutta.

Eräänä pimeänä päivänä lompsin lasten kanssa keittiöfirmaan ja kysyin mieheltä ennen käyntiä, että onko hänellä erityisiä toiveita keittiön suhteen.

"Kunhan se on valkoinen." Hän totesi ja loput saatattekin arvata..


 • Alaovista/laatikoista tulee mattamustat (pinta muistuttaa liitutaulua), joita kehystää kapea alumiini. Näihin huomaamattomat vetimet. Laatikot myös vähenee, sillä tavoittelemme selkeämpää ilmettä. 
 • Yläovet vähenee yli puolella. Nykyään lavuaarin yllä on 9 pientä ovea, näiden tilalle vaihdetaan 3 suurta ovea, joiden väri on vaalea akaasia. Mustat, linjakkaat vetimet. 
 • Välitila maalataan todennäköisesti roosan/persikan sävyllä.
 • Mikron eteen tule ovi (akaasia).
 • Mikron yläpuolella oleva kaapisto kapenee samaan linjaan mikrokaapin kanssa
 • Lavuaarin yläpuolella oleva loisteputkivalo poistetaan ja tilalle asetetaan koko kaapiston leveydeltä valokisko. 
 • Yläkaappien alareunassa oleva lista poistetaan. 
 • Aito kivitaso jää.
 • Ruokapöydän takana oleva taso poistetaan ja tilalle tulee kaksi seinään kiinnitettävää "moduulia". 


Joo, ei tosiaan tullut valkoista, vaan kaikkea ihan muuta.

Kuopion Domuksen Tiina Ruotsi kannusti valitsemaan jotain muuta kuin sitä perusvalkoista, vaikka ehdinkin miehen toiveen ääneen esittää. Minähän olen sen verran yllytyshullu, että lähdin tähän Tiinan sparraukseen, vaikka olen ollut aiemmin sitä mieltä, että "erivärisiä kaapistoja en kyllä koskaan ota!"

Enpä. Niin, ja siinä hekumassa unohdin täysin miehen toiveen valkoisesta keittiöstä. Onneksi mies on hyvin sopeutuvainen ja puhuttavissa. Tykkäsi kyllä mun valinnoista ja tiesin sen. En minä muuten olisi uskaltanut..

Keittiöremontti toteutetaan joulukuun toisena viikonloppuna, joten pian pääsen myös kirjoittelemaan siitä, että miltä ovet näytti dc-fixin irroituksen jälkeen. 


Mitäs tuumaatte? Hitti vai huti?P.S. Jos kiinnostuit näistä vanhoista ovista (punapähkinä), niin laita viestiä: nuapurissa@gmail.com.


23 kommenttia:

 1. Mahtavan kuuloinen suunnitelma! Ja voi vitsi, mä niin haluaisin meidänkin keittiöön pienen face liftin.... Tai oikeasti haluaisin räjäyttää koko keittiön, mutta face liftikin kelpaisi paremman puutteessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D face lift on toisinaan ihan jees. Meidän pikkukeittiössä ei ole hirveän monta järkevää sijoitteluvaihtoehtoa, joten face liftillä mennään - hyvä niin. :)

   Poista
 2. Hitti! Onhan noita valkoisia nähty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Välillä vähän jotain muuta. :)

   Poista
 3. Domuksen valikoima on pyörinyt meilläkin ruudulla moneen kertaan uutta keittiötä suunnitellessa. Valikoima on mielestäni todella tyylikäs! Ja mitä tulee ei-valkoiseen keittiöön... Liputan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heillä on kyllä useampikin keittiömalli ja ovia saa muuten valittua tikkurilan värikartan mukaan! ;)

   Poista
 4. Mahtavaa!! Innolla jään seurailemaan sinun projektiasi :))!

  VastaaPoista
 5. Kivaa nähdä lopputulos, kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin innolla ja jännityksellä odottelen. :)

   Poista
 6. Hey jee! Taatusti piristävä facelift! Ja sopivasti uusi köökki jouluksi! :)

  VastaaPoista
 7. Lähes valkoinen ;) Ei mutta, tosi hyvältä kuulostaa!

  VastaaPoista
 8. Hitti! Kuulostaa raikkaalle, selkeälle ja pehmeämmälle, kuin kokovalkoinen.

  Mielenkiinnolla odotan tulevia postauksia tästä aiheesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Minäkin täällä jo innoissani odottelen.. Tulis jo joukukuu! :)

   Poista
 9. Oi, kuulostaa kivalta! Heti kun luin miehesi toiveen niin ajattelin että jotain muuta taitaa tulla! ;) Jännä nähdä lopputulos ja kuulla prosessista lisää! Yhtä asiaa kuitenkin mietin, pärjäättekö vähemmillä laatikoilla? Minusta laatikot ovat tuhat kertaa paremmat kuin kaapit, joiden perältä on vaikea saada tavaraa. Saahan kaappeihin monesti "sisälaatikot", mutta ymmärtääkseni om kalliimpi ratkaisu.
  /Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskeskelin, että pärjään. Tällä hetkellä meillä on keittiössä aika paljon kaikkea turhaa ja pystyn siirtämään osan yläkaappeihin, jotka tällä hetekellä ovat melko tyhjillää. Juuri tuollainen sisälaatikko on tarkoitus asentaa ja sinne saa sitten sujautettua muutaman keittiökapusta. Lähdettiin hakemaan selkeää ilmettä, joten jostain on tingittävä. :)

   Poista
  2. Turhaan kyselin, kyllä sinä olet tämänkin asian miettinyt tarkasti ja tiedät mikä teille sopii! :D
   Onko muuten Löytö-blogi sinulle tuttu? Blogin ihana Johanna uudisti hiljattain heidän keittiönsä (mustat alakaapit ja valkoiset yläkaapit) :)
   http://ekojohanna.blogspot.fi/2015/11/keittiovalintani-pitavat-aikataulut-ja.html

   Poista
 10. Kuulostaa hyvältä! Mielenkiinnolla jään odottamaan miltä lopputulos näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Sama täällä - mielenkiinnolla (ja malttamattomana) täällä jo odotellaan lopputulosta.

   Poista
 11. Kuulostaa erittäin hyvältä ja raikkaalta ratkaisulta. Valkoiset keittiöt on näin keittiösuunnittelijan näkökulmasta tulleet aika tutuiksi ja itsekin olen aina aivan liekeissä, jos asiakas "uskaltautuu" tekemään jotain erilaista. Jälkikäteen olen kuullut usean asiakkaan suusta sanat "onneksi valittiin nämä materiaalit". Tsemppiä uudistukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan mahtavaa, että kuulostaa ammattilaisenkin korviin (ja silmiin) hyvältä! :) Olen kyllä itsekin innoissani ja luulen, että tykästyn tähän todella.

   Poista