mortonfest

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Tacoja, tasseleita ja tissuttelua // KUOPIO

Kaupallinen yhteistyö: CTA

Eräs lapsiperheellinen julkkispariskunta kertoi yhdessä lehtihaastattelussa viettävänsä treffi-iltaa kaksi kertaa viikossa. KAKSI KERTAA VIIKOSSA? Piti ihan useampaan otteeseen lukea, sillä tuntui jotenkin niin uskomattomalta ja etäiseltä noin runsas kahdenkeskinen aika. Minä kun ajattelin, että yksi ilta kerran kahdessa kuukaudessa on melko hyvä suoritus. Siihen ollaan viime kevään jälkeen pyritty ja ollaan todettu ilta erinomaiseksi irtiotoksi tästä perhehässäkästä. Toisinaan on myös ihan kiva kuulla, että mitä tuolle arjessa kamppailevalle elämänkumppanille oikeasti kuuluu.

Meille tarjoutui upea mahdollisuus deiteille, kun yhteinen ystävämme järjesti todennäköisesti Kuopion tämän hetken parhaimmissa puitteissa minulle ja miehelleni kahdenkeskisen illan. Tämän postauksen tiimoilta on myös korkea aika jatkaa hieman hiljaiseloa viettänyttä "kuopion helmiä" -juttusarjaa. Saanen esitellä, kolme kovaa kuopiolaista.

Pahoittelen, että illalta ottamani kuvamateriaali on heikonlaista. Mies käski jättää järkkärin kotiin (mikä oli varsin järkevää) ja postauksessa olevat muutamat kuvat on puhelimella räpsittyjä. RAVINTOLA PANZA

Harvalle kuopiolaiselle mexikolainen Ravintola Panza kaipaa esittelyä. Ravintola on niittänyt mainetta valtakunnallisesti ja valoittanut täysin meidän savolaisten sydämet - pääsääntöisesti ruuallaan, mutta myös lupsakan leppoisalla ja persoonallisella salityöskentelyllä. Ravintola on taatusti omistajiensa näköinen ja ruoka törkeän hyvää! Mitäpä muuta voi odottaa, jos Panzan kokeilla on työhistoriaa muun muassa Chez Dominicin ja Ravintola Olon keittiöstä. 

Paikallisena ei voi muuta kuin olla ilahtunut ja erityisen onnellinen olen siitä, että savolaiset ovat löytäneet tiensä Panzaan jopa niinkin innokkaasti, että pöytävaraus on hyvä hankkia viikonloppua ajatellen hyvissä ajoin. 

Ruuan lisäksi ravintelista saa mielettömän hyviä drinkkejä ja innokkaan sisustajan silmin ravintolan tyyli on ihan huikea! Oikeastaan jo sen takia kannattaa mennä. 

kuva: ravintola Panza

CLUB CLAVIER // Sirkus Komponentti

Oltiin miehen kanssa tästä seuraavasta osuudesta ennakkoon todella täpinoissämme. Club Clavier esitys on sirkusta, tanssia, musiikkia ja burleskia yhdistävä show, joka on suunnattu aikuisille. Show sai ensi-iltansa 20.11. ja täyden salin lisäksi myös me kaksi saimme olla paikalla. Akrobatiaosuudet olivat huikeita ja burleski tietenkin jäi erityisesti mieleen. Sitä olisi voinut olla lisää! 

Opiskelijoille tiedoksi, että seuraavaan esitykseen torstaina 3.12. klo 19.00 pääsee kaksi opiskelijaa yhden hinnalla. Varaukset info@sirkuskomponentti.net

Tulevan torstain lisäksi esityksiä on seuraavasti:
Perjantai 4.12. klo 19.00
lauantai 5.12. klo 19.00
perjantai 11.12. klo 19.00
lauantai 12.12. klo 19.00
perjantai 18.12. klo 19.00
lauantai 19.12. klo 19.00

Tykkäsin myös siitä, että esiintymispaikaksi oli valittu satamassa sijaitseva Kallamarina. Ehkä erityisesti sen vuoksi, että en ollut koskaan käynyt siellä ja jostain syystä paikka houkutteli kovasti. Vähän jotakin uutta myös sijainnin puitteissa. Kallamarina sopi myös kivasti Club Clavierin hämyiseen tunnelmaan, kun sateisena perjantaina kipittelimme keskustasta kohti satamaa. 

kuva: sirkus komponentti


KAUPPAHUONE GUST RANIN // Lignell & Piispanen

Club Clavierin jälkeen suuntasimme Suomen ainoaan konseptiravintolaan Kauppahuone Gust. Raniniin.

Oy Gust (markkinointinimi Lignell & Piispanen) on Suomen toiseksi vanhin perheyritys, joka valmistaa arktisen luonnon antimista alkoholijuomia. Kauppahuone Gust. Ranin on Lignell & Piispasen konseptiravintola, jonka tarkoitus on kertoa perinteikkään perheyhtiön tarinaa, sekä tutustuttaa asiakkaat uusiin Lignell & Piispasen tuotteista rakennettuihin coctail -makuelämyksiin. Huikea idea, sanon minä!

Kauppahuone on sisustettu todella taidokkaasti, vanhan kauppahuoneen tyyliin. Jokaisesta kauppahuoneen nurkasta huokuu vanhan ajan henki ja se, että kyseisen "kapakan" sisustuksen eteen on nähty hurjasti vaivaa. Arvostan. Maistelimme kauppahuoneella neljää coctailia joista jokainen oli todella hyvää! Tykkäsin erityisesti siitä, että kaikki meidän maistelemat drinksut maistui hyvinkin talvisilta. Lista vaihtelee kuhunkin vuodenaikaan sopivaksi ja niin se pitää tämän tasoisessa paikassa ollakin. 

Kannattaa käydä tutustumassa Katariinan ja Gustavin tarinaan ja alla olevaan YouTube videoon, josta pääset kurkistamaan Kauppahuoneelle. Tätä paikkaa ei missään nimessä kannata jättää väliin, jos liikuskelet Kuopiossa! 

Katariina tarttui Gustavia kädestä ja hymyili kauniisti. Tästä alkoi yksi kaupunkimme hienoimmista tarinoista mitä oli nähty tai kuultu..


Kuva: Kauppahuone Gust. Ranin
Ai kuinka meidän ilta Kauppahuoneen jälkeen jatkui?
Ei ainakaan yhtä romanttisesti kuin Gustavilla ja Katariinalla. 

Mies nappasi snägäriltä kebabin ja minä taisin torkahtaa bussiin. 
Yhdeltätoista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti