mortonfest

keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Lapsiperheen (ärsyttävä) eteinen


Eteistä inhoan kodissamme ylivoimaisesti eniten ja syy on yksinkertainen - siellä vallitsee loppumaton kaaos. Yleensä kulkutilaa ei ole näinkään runsaasti, sillä kapean käytävän täyttää naulakoissa roikkuvat takit ja haalarit. Sisääntulon valloittaa myös lapsen rattaat, joten ulos meno on melkoista askartelua. Miehen mielestä säilytyspenkki on tarpeellinen, kun vauva täytyy pukea sylissä. Minun mieleen olisi ennemmin liukuovikaappi, joka kätkisi sisäänsä kaikki lasten ulkovaatteet. Molempi parempi. Ainakin melkein. 

Tuulikaapin muoviset kenkätelineet on ikeaa ja jätin ne tarkoituksella eri tasolle, jotta yläpuolelle jää naulakkotilaa pienille takeille. Lasten kengät mahtuu näppärästi laatikoiden päälle. Seinähyllyt ja säilytyslaatikko ovat myös Ikeasta. Mustavalkoiset korit on Clas Ohlsonilta. 

Mun unelmien eteisessä olisi tuplasti enemmän säilytystilaa, tai ylipäätään tilaa. Ja suihkunurkka kurahousuille ja kengille. Oi, se olis ihanaa! Mikä on sun mielestä täydellisen eteisen edellytys? 24 kommenttia:

 1. Oi mä niin ymmärrän tuskasi! Meillä yksi suurimmista syistä lähteä rakentamaan uutta taloa oli eteinen. Se oli edellisessä talossa ihan liian pieni, ahdas ja pimeä. Isolla perheellä on miljoonat kengät ja takit ja pipot ja ne vaan vie tilaa. Lisäksi tuulikaappiratkaisu tuntui sitä taloa suunnitellessa ihan hyvältä idealta, energiatehokkuus ja silleen, mutta se aiheutti sen ettei koko perhe mahtunut ovesta kerralla sisään, ja osa joutui jonottamaan ulkona että ensimmäiset on riisuneet ja päässeet tuvan puolelle. Tosi kätevää :-D
  Nyt meillä on eteinen vähän yliampuvankin avara, mutta halusin sen niin. Korkeuttakin on kahden kerroksen verran, samoin ikkunaa. Vieressä on kodinhoitohuone jossa arkieteinen, eli siellä on paikka niille miljoonille kengille sun muille niin niitä ei ole pakko katsella "paraatipuolella" jos ei halua. Ja se kurapistekin, tosin sitä en ole vielä oikein oppinut käyttämään. Mut siis, toiva eteinen on kyllä kulllan arvoinen arjen pelastaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen niiiiin monta kertaa ihaillut teidän eteistä - ehkä sellaisen saavuttamiseen tarvitaankin useampi itse suunniteltu koti. :) Minusta tuntuu, että olen jo kolmen lapsen kanssa kärsimässä tämän ahtauden takia. Jo nyt joutuu osa jäämään ulos ja odottamaan. Eteinen ja kodinhoitohuone on varmasti keittiön ohella ne ykköspaikat, jotka pitää arjen kannalta toimia. Täydellisesti! :)

   Poista
 2. Tarpeeksi iso, ettei ahdista. Kaikelle paikka ja mielellään piiloon ovien taakse tai laatikoiden sisään. Joku ihana taulukollaasi tai printti arkea sulostuttamaan ja jotain hullua/hauskaa, mikä ei mitenkään kuulu eteiseen. Ja kiva matto! Ja kunnon valaistus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ehdottomasti kaikki piiloon! Se olis mun vähimmäisvaatimus. Ja minusta on aina hauskaa, kun huoneessa on jotain yllättävää, siis sellaista joka ei sinne kuulu. Kuten meillä hattuhylly makuuhuoneessa ja pukukaappi lastenhuoneessa. Ne on ehdottomia sisustuksellisia lemppareita - ristiriidat siis. :)

   Poista
 3. Vaikka meillä ei vielä lapsia olekaan niin silti vihaan eteisiä. Naulakko ei ole koskaan siisti ja seesteinen, kenkiä on liikaa, tila loppuu ja pipot ja huivit tippuilevat päälle.. Täydellinen eteinen on itsestään siivoutuva ja pieni tilaihme! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, tippuilevat pipot ja hanskat ovat maailman ärsyttävin juttu!! Ja hahahah, se olis täydellistä jos se siivoutuis itsestään. Sitten ei ne tippuilevat hanskatkaan niin ärsyttäisi. :)

   Poista
 4. Voi sentään, varmaan kauhistuisit jos näkisit meidän eteisen, vaikka lapset eivät enää ole kotona asumassa. Pitääpä ryhdistäytyä? - Teetkö muuten stailauksia kotona? Eli saako sinulta neuvoa sisustamisessa ja järjestelyssä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä vaan teen ja tosi mieluusti! :) http://remontointiriemu.fi nettisivuilta löytyy muutamia referenssejä ja tietoja. Voit laittaa postia myös suoraan osoitteeseen nuapurissa@gmail.com

   Poista
 5. Pystyn myös samaistumaan ärsytykseesi. Meillä lähtee portaat yläkertaan heti ulko-oven vierestä, eli säilytystilaa on oven oikealla puolella vähän, ja lasten vaatepiste on portaiden alla. Joka päivä saa muistuttaa vaatteiden paikoista, niin lapsia kuin miestäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama täällä. Jostain syystä vaatteet löytyy miehen jäljiltä aina lattialta. Tai ainakin useimmiten. Ärsyttävää! :)

   Poista
 6. En ole vielä täydelliseen eteiseen törmännyt. :) Säilytyspaikka kaikelle, on ehkä jo hyvä alku. Kenkäkaappi on myös hyvä keksintö. Mutta, kyllä teidän eteinen näyttää kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kivalta se näyttää siistinä. Mutta todellisuus ei ole koskaan tämä. :D Täydellistä eteistä etsiessä.. Tule kertomaan, kun löydät! :)

   Poista
 7. Meillä on kanssa ihan mitättömän pieni eteinen (vaikkei tämä omakotitaloksi muutenkaan iso ole) ja mua ärsyttää se ihan suunnattomasti. Jos kaksi ihmistä tulee ulkoa yhtäaikaa, niin toineen saa odotella aina ulkona, että ensimmäinen saa kengät jalastaan tuulikaappiin ja pääsee sisemmälle takkia riisumaan. Seuraavaan taloon mä rakennutan jonkun hallin eteiseksi, niin ei ainakaan tila lopu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, samat suunnitelmat myös täällä! Sitä odotellessa.. :) Onneksi kohta on kesä, niin ei tarvitse takkia.. eikä kenkiä. :)

   Poista
 8. Eteinen ja varsinkin suomalaisen lapsiperheen eteinen on kyllä ihan oma lukunsa. Täällä ei ihan onnistu sellainen eurooppalainen tyyli, että ovi avautuu suoraan olohuoneeseen ja siitä vain saapastellaan sisään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaah. :D No ei todellakaan. Sitä rompetta ja kerrosta kun on yhdellä lapsella kolme ja lapsia kolme, niin sitä tavaraa tuppaa kertymään! Kengistä puhumattakaan. Huhuhh! :)

   Poista
 9. Eteiset on kyllä vihonviimeisiä! Itsekin olen pähkäillyt taas päiviä tulevan eteissäilytyksen kanssa ja kironnut, miksi luovuinkaan suunnitelmasta rakennuttaa iso vaatehuone heti eteiseen..sinne olisi saanut kaiken pois näkyviltä! No seuraavaan sitten..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että siellä mietitään jo seuraavaa! :D Tsemppiä pähkäilyyn. Vaikeita nämä säilytysratkaisut.. Sitä mielummin keskittyisi tapetteihin ja mattoihin. :)

   Poista
 10. OIh ja voih! Et ole ainoa, jolla ärsyttävä eteinen :))! Täällä kanssa! UGH!!!! Aina kengät hujan hajan, takit siellä sun täällä ja eteisenkaappia ei edes viitti avata, kun on niin täynnä!! Huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sama täällä! Ihanaa, jos kaikki olisi piilossa. Siististi piilossa. :)

   Poista
 11. Meillä on tilava eteinen, mutta hienostipa senkin saa täytettyä. Nyt siellä näyttäisi olevan pari lumilautaa, pari kirppiskassia, yhdet monot ja tietysti se perussetti kenkiä =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se taitaa olla, että saman ongelman äärellä ollaan, vaikka tilaa olisi paljon - ei ole tarve siirrellä niitä mihinkään, kun mahtuu olemaan. :) Ei taida tämä eteisongelma poistua tilan määrälläkään. :)

   Poista
 12. Ihanat hyllyt! Mistä nuo on?

  VastaaPoista
 13. Mikä pn tuo ihana laukku tuossa seinällä?

  VastaaPoista