mortonfest

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Lapsuusmuistoja lakanoissa


Kaupallinen yhteistyö: Kuovi Oy


Viime syksynä nukkui pois lapsuuteni yksi tärkeimmistä ihmisistä. Poismeno nosti pintaan muistoja lapsuudesta, mummin ja hänen siskonsa kesäpaikasta. Valkoinen vanha maalaistalo oli kivenheiton päässä lapsuudenkodista. Sinne pyöräiltiin ensimmäiset matkat, läpi lehmien aitausten, ilman äitiä. Kesäisin se oli minulle ja sisaruksilleni toinen koti ja mummin sisko oli meille kuin kolmas mummi. 

Mansikkamaito, uudet perunat, kermaviilikastike, muikkukeitto, satavuotias sauna ja aamu-usva. Ulkohuussiin juostiin kilpaa serkusten kanssa ja isommat pelotteli pöntössä asuvalla möröllä, joka nappaisi pakarasta kiinni. 

Mummi kattoi kesäkodin tuvan pöytään Birger Kaipiaisen Arabialle vuonna 1970 suunnittelemat Apila-sarjan astiat. Viime kesänä söimme perinteisen juhannusaaton kalakeiton samoilta lautasilta ja talossa tuoksui lapsuus.


Sain yhteydenottopyynnön Kuovilta blogiyhteistyön tiimoilta. En epäillyt hetkeäkään - tää on niin mun juttu! Kuovi Oy on Birger Kaipiaisen perillisten Tanja ja Pekka Kaipiaisen perustama perheyritys. Yritys syntyi yhden Suomen kansainvälisesti tunnetuimman muotoilijan Birger Kaipiaisen 100-vuotisjuhlavuotena edistämään ja kehittämään Birgerin ainutlaatuista ja rikasta tyyliä modernien sisustustekstiilien muodossa. Tuttujen klassikkojen lisäksi mallisto kasvaa jatkuvasti ajanhenkeen sopivilla uusilla teemoilla ja väriyhdistelmillä.

Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa ensiluokkaisista materiaaleista. Kaikilla myydyillä kuoseilla on saatavuustakuu tulevinakin vuosina, joten voit huoletta aloittaa sisustamisen pienelläkin kangasmäärällä. Minun mielestä tärkeä lupaus, sillä kyse on kuitenkin melko arvokkaista tekstiileistä. Upeaa, että ajatellaan jo lähtökohtaisesti pitkänlinjan tekemistä. Arvostan!


  

Birger Kaipiaisen astioihin suunnittelemat koristeet on taidokkaasti siirretty tekstiileihin. Rakastuin täysin Ketoapila -pussilakanasettiin ja sen kesäiseen, lapsuutta muistuttamaan kuosiin. Selittämättömästä syystä päädyin tähän harmaaseen versioon, vaikka todella paljon jäi houkuttelemaan myös tuo vihreävalkoinen ja vaaleanpunainen kuosi. 

Paketti saapui loppuviikosta ja sen sisältä löytyi täydellinen pussilakanasetti! Jo ensisilmäyksestä näin, että kangas on laadukas. Tunnustelu kertoi samaa kuin silmä. Tuote on minulle yksilöllisesti valmistettu ja ehkä juuri siksi niin erityinen. Kranttu kolmivuotiaskin tykkäsi heti. Poika nimesi pussilakanat osuvasti "kesälakanoiksi". 


Minulle tulee kaikista Kuovin kuoseista todella vahvasti mieleen kesä. En tiedä voisiko täydellisempiä mökkitekstiilejä löytyä? Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa Kuovin nettisivuihin ja kaupan valikoimaan. Kukapa ei haluaisi nukkua mökillä vietettyjä kesälomapäiviä täydellisissä liinavaatteissa?


Kuvat: Kuovi

Ensi kesänä suuntaan jälleen juhannuskeitolle (huom! kalakeitolle) mummin ja isotädin vanhaan kesäpaikkaan. Tällä kertaa paikalla ei ole enää heistä kumpainenkaan. Haikea olo pelkästä ajatuksesta. Pieni pala lapsuusajan kesämuistoja kulkee kotonamme jatkossa liinavaatteissa. Ehkä omat lapseni muistavat aikuisena Birger Kaipiaisen apilat astioiden sijaan lapsuudenkodin lakanoista. 


Mikä on sinun tekstiilisuosikkisi Kuovi Oy:n valikoimasta? 
Tuliko sulle mieleen jotain erityisiä muistoja lapsuudesta?

9 kommenttia:

 1. Mihin ihanuuksiin täällä törmäsinkään! Birger Kaipiainen on (Esteri Tomulan ja Marjatta Metsovaaran) ohella mun lempikuvittaja. Todella kauniit lakanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ihan mahtavaa! Nään kyllä ehdottomasti Kuovin kuosit teillä. :)

   Poista
 2. Ihanuuslakanat varmasti! Ihan mahtavaa, että laatu ja kauneus kulkevat lakanoissa käsi kädessä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös olekin! Täydellistä, että tälläisissä lakanoissa on mahdollisuus nukkua. :)

   Poista
 3. Ihastuttavat lakanat. Äidilläni on tuota apila-sarjaa. Tykkään.
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä <3
   Apila-sarjan astiakin kuumottelee. Ihanaa tiistaita!

   Poista
 4. Meillä kukkii Sunnuntaiaamu keltaisena (on blogissakin vilahtanut ;) ), sen lisäksi Kuovi -kuosi sävähdyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin mä muistelinkin! Se on aivan ihana kuosi myös. <3

   Poista