mortonfest

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

senkki


Olin inhonnut meidän korkeakiiltovalkoista tv-tasoa jo pidemmän aikaa. Kiikarissa oli vanha 50-60 -luvun teak-taso ja sitä sitten pyydysteltiinkin jokusen tovin. Yhden kohtuuhintaisen jätin jo ostamatta, kun mies kielsi. Sen jälkeen harmitti pitkään ja ilmoitin itsekkäästi, että seuraavan osuessa kohdalle en kysele. 

Toissapäivänä nettikirpparia selaillessa silmään osui suttuinen kuva vanhasta tasosta. Kuva kertoi riittävästi, vaikka vähän jännitti, että miltä se livenä tulee näyttämään. Hintaa 50€. Laitoin ilmoituksen perään tekstarin. Mitään ei kuulunut. En meinannut saada unta, kun mietin, että joku muu oli ehtinyt ennen minua. Seuraavana päivänä soitin perään. 

Valitsemanne numero ei ole käytössä.

Siitä seurasi armoton googletus ja puhelinnumeroselvittelyt. Ei auttanut, kun laittaa vastailmoitus ja toivoa, että ilmoitukseni osuisi myyjän silmään sillä samalla nettikirpparilla, johon ilmoitus tasosta oli laitettu. Eikä aikaakaan, kun myyjä otti yhteyttä - oli nähnyt ilmoituksen ja kertoi puhelinnumeron menneen väärin. Pienet voitontanssit tepastelin ja ilmoitin isännälle, että nyt lähti korkeakiiltovalkoinen taso myyntiin!

Aamulla mies lähti senkinhakureissulle. Minuutin kuluttua lähdöstä isäntä tuli kuitenkin takaisin ja kertoi auton renkaan menneen puhki. 

Onko se pakko hakea tänään?

On.

Sinne se sitten lähti. Vaihtoi renkaan ja haki senkin. ♥ Onneksi se oli vielä kauniimpi kuin kuvissa. Ihastuin etenkin puisiin vetimiin, sillä luulin niiden olevan kuvan perusteella muovia. Sisustin tason lasten päikkäreiden aikaan paikoilleen, vaikka sen pinta kaipailee vielä pientä kunnostusta (ja johdot siistinpää sijoittelua). Mies makoili sohvalla ja totesi, että onhan se hieno. No onhan se! 28 kommenttia:

 1. Oi! Se on ihana, oikea löytö tosiaan ja onneksi löysi viimein tiensä teille:-) Ja näyttääpä nuo taulut kivalta tuossa telkkarin yläpuolella, pitääkin mallailla jotain samantapaista meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Joo taulut löysi kivasti uudet paikkansa senkin päältä. Ärsytti se iänikuinen tauluhylly!

   Poista
 2. Wautsi wau! Aivan upea ja kivan särmikäs :)) ja millä hinnalla??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Tämä on täydellinen. <3

   Poista
 3. Tykkään hirmuisesti näistä pelkistetyistä vanhoista huonekaluista. Valitettavan usein vaan liiaksi moitetta kunnossa vaikkei nyt 50-vuotiaan enää voi priima kuvitella olevankaan.. Hauska, että meillä on ollut samat ajatukset ja touhut, viime viikolla kun itse bloggasin myös senkkiostoksistani!

  -Johanna Pappadiippa-blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sama täällä! Usein tosiaan nämä vanhat ovat hirvittävän huonossa kunnossa. Onneksi tämä oli tosi hyväkuntoinen - mitä nyt pientä kosteusjälkeä pinnassa, mutta ne saa fiksailtua kuntoon. :)

   Poista
 4. Oi,oi,,mulla ollut joskus tuollainen senkki...niin ,,,ne lastulevy huonekalut ja tasot tuli muotiin,niin sinne hävis sit senkkikin...on se ihana...kiva kun joku vielä pelastaa näitä käyttöönsä...

  VastaaPoista
 5. Tosi nätti! Toivottavasti viilupinta on kunnossa, ainakin näyttää ihan siistiltä ja sopii teille tosi hyvin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kunnossa joo! Vähän kosteusvauriota pinnassa, mutta saa onneksi fiksailtua kuntoon. :)

   Poista
 6. Ihana! Mäkin etsin ihan tosi kauan tämän tapaista. Lopulta tein itse. Mä olen ehtinyt liinavaatekaappia monta vuotta...Siis kohtuuhintaista läheltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näistä välillä pyydetään ihan kauheita summia! No sinä oletkin niin näppärä, että pyöräytät senkitkin itse. Just. :D

   Poista
 7. Hieno senkki! Ja, näyttää olevan hyvässä kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, tosi hyvässä kunnossa. :)

   Poista
 8. Hieno, ja millä hinnalla! Meidän senkit on kyllä varmaan samasta pajasta, niin samanlaisilta näyttää joka kulmasta! Kirppislöytö sekin parin vuoden takaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Olisiko tosiaan samaa tuotantoa - piti ihan käydä kurkkaamassa ja kyllä, tutulta näyttää! :)

   Poista
 9. Ei voisi teidän kotiin paremmin sopia! Omani löysin 150km:n päästä 1,5 vuotta sitten, myös kohtuu hinnalla. Sitäkin sain nettikirppiksiltä metsästää jonkun tovin. Meilläkin senkki tai tarkemmin vanha kirjahyllyn alaosa on tv-tasona. Se korvasi myös meidän edellisen valkoisen tv-tason :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Näiden kanssa pitää olla kyllä nopea ja nähdä vähän vaivaa. :)

   Poista
 10. Noh olipas ongelmia kerrakseen senkin saamisessa, mutta voiton sit veit:) Hieno!
  Mä muuten tein viime viikolla sen mikrosementtilattia vessaan, josta joskus viime kesänä suakin pommitin!Hieno tuli ja oon poikki, mut onnellinen!http://kristallikimara.blogspot.fi/2016/03/diy-mikrosementti-lattiaan.html

  VastaaPoista
 11. Ihan mielettömän kaunis! On kuin teille tehty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö! Kyllä kannatti metsästää: :)

   Poista
 12. Hyvältä näyttää, meillä on hieman samantyyppinen. Värikin näyttää liki samalta :) Kivaa viikkoa Maru :)

  VastaaPoista