mortonfest

keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Mummotyyliä sisustukseen
Kipaisin ohimennen kirpparille ja katse osui kahteen ristipistotyöhön. Jokin näissä viehätti ja tiesin heti, että yhdelle löytyy paikka senkin yläpuolelta. Taulukollaasin tyhjään kohtaan on ollut hakusessa jo jonkin aikaa pikkaisen mummomainen teos. Ihastuin näiden taulujen kehyksiin, jotka kuvan ohella kertovat tarinaa. Kukakohan nämä on aikoinaan valmistanut, kenen seinällä olleet?

Toisen taulun aion lähettää rakkaalle ystävälle, jolle punatulkuilla on erityisen erityinen merkitys. Ja tiedän senkin, että tämä tyyppi ymmärtää mummomaisten juttujen päälle!

Vanhat lukijat tämän varmaan jo tietävät, että tykkään hurjasti kaikesta vähän mummomaisesta. Tuo ihanaa kontrastia myös tosi moderniin ja selkeään sisustukseen ja sellaista lämpimää kodikkuutta. Mikä voisi olla ihanampaa, kuin että kodissa olisi kevyesti mummolamainen tunnelma?

Monet ovat kyselleet, että mikä tuo ihana kello on? Kello on Muoto2 Kiekko ja valmistettu Lahdessa. Aivan ihana ja numerottomuuteen tottuu. 


Pureeko sinuun mummomaiset jutut? 
Räsymatot, ristipistotyöt, ryijyt?16 kommenttia:

 1. Taulu sopii hyvin tuohon, kaunis! Myös meillä tykätään mummomaisista jutuista. Meiltä löytyy räsymattoja ja ristipistotöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haluaisin vielä enemmän tätä mummolaa. Kunpa olisi sellainen ihana pilviraittimainen koti. <3

   Poista
 2. Meillä on tyhjennetty Mummolaani ja mummulotyyli muuttanut meille. :) Taulu sopii hyvin tuohon, kaunis kokonaisuus!

  VastaaPoista
 3. Söpöt taulut! Kunpa löytäisen perhosaiheiset makkariin. Sen verran puree mummomaiset jutut, että meidän makkarissa on mummola tunnelmaa: pitsiset verhot, retromainen tapetti, 50-luvun liinavaatekaappi, retro tv-taso pyörillä, opetustaulu, vanhoja herätyskelloja ja vintage bambeja <3 Riittiköhän mummola efektin luomiseen?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä tosi mummomaiselta! Mutta teillä onkin ihana koti! Love it! <3

   Poista
 4. Taas osasit kirjoittaa meillä ajankohtaisesta. Oon tässä pari iltaa kulkenu "pitkin seiniä" ettimässä paikkoja mummulatauluille :) Saatiin viikonloppuna miehen mummun kodista peräisin olevaa lasiesinettä (ihanan simppelit Nuutajärven ja Riihimäen lasin maljakot mm.) sekä tauluja ja jalkavalaisin sekä sivupöytä. Ei mitään sen erikoisempia, mutta tunnelmallisia ja kauniita ja yksinkertaisia juttuja, juurikin sitä lämpöä! Kirpparilta voisin vielä haluta pari patinoitunutta peiliä ja räsymatoista tehdä jakkaran (kiitos uusimman Avotakan kuvainspiraation). Ryijykin tuntuis jo mahdolliselta, varsinkin joku millä on tarina, vaikka en pari vuotta sitten olis voinu kuvitella.. Kohti mummoutumista tässä vissiin mennään :D -Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, ihan huippua! Mä haaveilen, että tekisin kollaasin vanhoisa, tosi mummomaisista tauluista. Tykkään! Hommaat jonkun selkeän seinähyllyn ja asettelet ne siihen. Ja teidän työhuoneeseen kävis kivasti joku ryijy, kun muuten tunnelma on aika simppeli. Onneksi meillä on (toivottavasti ainakin) vielä parikymmentävuotta aikaa ei mummomaista elämää. :D

   Poista
 5. Meillä oli edellinen koti ihan mummola. Nyt samaa on vielä ripauksina, mutta aika iso osa mummolakamoista odottaa varastossa sitä, että meille tulee kesämökki tai joku muu näpsäkkä sijoituspaikka niille :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ny äkkiä mökkiä rakentamaan! :D

   Poista
 6. Ihania! <3 Mummojutut uppoaa kyllä, mutta lähinnä kesällä ja syksyllä. Ehkä se on se kesämökkifiilis, mitä kaipaan. Talvella on sitten jotenkin toisenlaiset sisustusjutut mielessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Talvella sitä varmaan moni sisustaja kaipaa selkeitä linjoja. Mummojutut on kyllä omasta mielestä ihania aina. <3

   Poista
 7. Pienissä erissä kaikki mummolatyylinen menee. En tosin halua koko kotini näytävän mummolalta. ;) Mutta kyllä ryijytkin ovat omissa silmissäni nostaneet arvoaan. Kotikotoa löytyykin yksi ryijy, jonka toivon joskus saavani itselleni. Niiden kanssa pitää olla tosin tarkka, että mihin ne sijoittaa ja miten yhdistää muuhun ympäristöön, ettei tule sitä liian-mummomaista fiilistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo on totta! Modernissa kodissa pienet mummomaiset jutut on hirvittävän kivoja. Ja aika pitkälti myös värit merkitsee. Kerroksellisuus on aina tervetullutta! :)

   Poista
 8. Minusta tuo ei oo lainkaan mummomainen - teidän kotona nämä jutut ovat piste iin päälle ja tuo kerroksellisuutta. Ympäristössään näyttää ihanan raikkaalta ja jopa ristipistotyö näyttää modernilta :) Ihanat kuvat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jutta - ihana kommentti. <3 Vanhoissa jutuissa on sitä jotain - etenkin, kun ne pääsevät uuden kaveriksi.

   Poista