mortonfest

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Riippukeinu terassille


Elämä on siirtynyt ulos. (Oonko mä aloittanut jonkun tekstin joskus ihan just tällee?)
Meillä on tosi kiva rivitalokodin piha ja terassilla on tilaa niin "lounge" -osastolle kuin pienelle kesäkeittiölle. Talostakoti -blogin tavoin meidänkin pihassa kasvaa pari kirsikkapuuta ja niiden kukkimista odotan kovasti! Toivottavasti kukkia tulee meille vähän enemmän, kuin mitä Lyden puutarhassa tänä keväänä nähtiin. On muuten ihana tuo Lyden koti! Kannattaa käydä kurkkaamassa, sillä suurten ikkunoiden vuoksi piha tuntuu olevan sisätiloissa ympäri vuoden.  

Kesäkeittiö ja lounge-osasto ovat vielä jonkin verran vaiheessa. Tarkoitus on rakentaa kesäkeittiön yhteyteen kuormalavoista viherseinä, mutta voi että miten kallista tämän pihan laitto onkaan! Viherseinä toteutetaan tietenkin DIY -tyyliin, joten kantsii olla kuulolla jos pikkubudjetin pihanlaitto kiinnostaa.

Helsingissä ollessa tulee aina pyörähdettyä iki ihanaan Granit -sisustuskauppaan. Kävipä muuten tuuri, sillä siellä sattui olemaan alennuksessa riippukeinut ja -tuolit. Nappasin mukaan riipputuolin, joka osui omaan budjettiin täydellisesti! Hintaa tuolille tuli olemaan kutakuinkin neljäkymppiä. Todellakin se oli pakko viritellä terassin valokatteeseen heti kuin mahdollista. Hyvä istua, siro ja kaunis. 

Terassin värimaailma on tosi neutraali. Musta, ruskea ja ripaus valkoista. Väri tulee kasveista (ja leluista). Sään kestävä lelulaatikko onkin seuraava hankinta, jotta värikkäät pihalelut saadaan käytön jälkeen piiloon. Ei sillä etteikö lasten läsnäolo ja leikit saisi näkyä, mutta kyllä ne sotkulta näyttävät, jos lojuvat pitkin pihoja kaikissa iloisissa karnevaaliväreissään. Joko teidän terassi on siinä kunnossa, että kelpaa kesän tulla?
13 kommenttia:

 1. Ihana tuo riipputuoli! Mäkin haaveilen vastaavasta, täytyisi vaan rakentaa terassia lisää :D Ja se se vasta kallista onkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy tämä vaikka omenapuun alle. ;)

   Poista
 2. Siis niin ihana riippukeinu ja mietin, että sopisikohan tämä partsille :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Todellakin sopii - on aika siro, joten menee pieneenkin tilaan. :)

   Poista
 3. Tuo riippukeinu on meidän haaveena. Täytyy ehkä tilata, kun ei näytä olevan nyt aikaa lähteä naapurikaupunkiin ja Granittiin. Ihana terassi teillä, kyllä tuolla kelpaa oleskella.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä meidän terde on kyllä aika kiva - riippukeinu kiva lisä! Suosittelen hommaamaan. :)

   Poista
 4. Ihanan kodikas terassi ja tuo riippukeinu on tosi suloinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tuoli on kyllä kiva lisä yksinkertaiselle terassille. :)

   Poista
 5. Kiva löytö ja mukavalta kuulostavia suunnitelmiakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytö on kyllä ihan huippu! Nyt vaan pitäisi saada vielä suunnitelmat toteutettua - se onkin sitten vähän haastavampi työvaihe. :)

   Poista
 6. Ihana riippukeinu! Meilläkin olisi tarvetta jollekin löhöilypaikalle terasseille. Ja toivottavasti teillä tosiaan kukkii puut, meillä kirsikka on vielä ihan pieni taimi, viime kesänä istutettu, mutta kyllä se siitä komistuu :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä ihan huippukiva ja hyvä istua! Suosittelen. :)

   Poista