mortonfest

maanantai 13. kesäkuuta 2016

Ihanimmat kukkatapetit

Rakastan kukkatapetteja. Aivan kauheasti. Kukkatapettirakkaus on jo sitä luokkaa, että minulla alkaa olla pakonomainen tarve tapetoida kotiimme yksi kukkainen seinä. Toinen vaihtoehto on vanhan puutalon hankinta. Uskonpa vaan, että isäntä valitsee näistä kahdesta tuon ensimmäisen. 

Parhaat kukkatapetit löytyy naapurimaasta. Jos kukkatapetit kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti kurkata etenkin Svensk Tennin ja Boråstapeterin valikoimiin. 

Tähän alle kokosin pienen erän tämän hetken omia suosikkeja. Dramaattisista tummista hempeämpiin söpöliineihin. 

Kuva/tapetti: Boråstapeter
Kuva/Tapetti: MissPrint
Kuva/tapetti: Svens Tenn
Kuva/tapetti: Eco wallpapers
Kuva/tapetti: Boråstapeter
Kuva/tapetti: Nina Campbell 
Kuva/tapetti: Svensk Tenn
Kuva/tapetti: Sandberg 
Kuva/tapetti: Marimekko
Kuva/tapetti: Sandberg


Iskeekö kukkatapetit? Löytyikö tästä sinun omia suosikkeja? 
19 kommenttia:

 1. Ihania kaikki! Tykkään kukkatapeteista, mutta kukaan meillä ei tykkää tapetoida. Tytön huoneessa on sentään yksi seinä ihanaa ruusutapettia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, minä rakastan tapetointia! Jotenkin siinä näkee niin nopeasti huiman muutoksen. Mutta toisaalta ymmärrän kyllä myös sen liisterin kanssa läträämisen huonot puolet.. etenkin jos sattuu olemaan paperitapetti.

   Poista
 2. Kukkatapetit ei kyllä varsinaisesti ole olleet koskaan mun juttu, oikeastaan yhtään, mutta nuo Boråstapetit on kyllä jotenkin hurmaavia. Ei omaan kotiin, mutta jonnekin muualle, missä voisin niitä ihastella :) Raparperit ja poimulehdet ja kevätesikot <3 Ja jos omaan kotiin jotakin, niin ehdottomasti nuo vanamot! Oh. Kyllä näihin ehkä herkästi rakastuisi, jos liian kauan katselisi.. - Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Boråstapetit on kyllä hienosti saaneet näihin kukkatapetteihin sellaisen skandinaavisen henkäyksen. Eivät ole liian mummomaisia, vaan tosi tyylikkäitä! Joo, kyllä näihin tosiaankin ihastuu helposti. Ainakin näin kesäisin. ;)

   Poista
 3. Mulla oli edellisen talon aikoihin kausi, että haaveilin kielotapeteista ym, mutta jostain syystä niitä ei tullut sinnekään laitettua. Väriä oli toki muuten seinillä runsaastikin. Nykyiseen taloon on aika vaikea kuvitella kukkatapettia, mutta jos meillä olisi vaikka kesämökki, niin sinne laittaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä voisin teillä nähdä nytkin jonkin tuollaisen dramaattisen mustapohjaisen tumman kukkatapetin. Vaikkapa eteisessä. Minäkin kyllä itse koen, että tämä meidän melko uusi rivarikoti rajoittaa aika paljon tätä sisustamista suhteessa kukkatapetteihin. Tai olisi pitänyt aloittaa sisustaminen ihan eri lähtökohdista.

   Poista
 4. Iskee, täysillä :) Juuri nuo Borås-tapettien versiot on suosikkeja, esim Trollslända. Meillä uudessa kodissa wc-tila, joka ankeudessaan piristyisi kummasti kesäisellä kukkatapetilla :) Jossain vaiheessa sitten tuumasta toimeen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vessassa nämä olisi ihania! <3 Borås -tapetit iskee kyllä varmasti täysillä moneen suomalaiseen. Ovat kyllä onnistuneet mallistossa täydellisesti! :)

   Poista
 5. Jaiks! Ei saa tällaista tapetointikuumetta levittää :D

  Meillä keskusteltiin makuuhuoneen tapetointia ennen siitä, että voisiko seinä olla dramaattinen ja tumma. Mä liputin puolesta, Janne vastaan. Tietkö vaikka miten ihanaupea toi EcoWallpaperin Botanica siellä on, niin silti mun sydän hyppäsi jokaisen noiden tummien kohdalla. Siinä on siis seuraava haave:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tummat ja dramaattiset iskee kyllä myös meikäläiseen! Jotenkin tuntuvat sellaiselta ympärivuoteen sopivimmilta ratkaisulta. Tosin kirkkaammat toisivat koko vuodeksi kesän. :)

   Poista
 6. Pihlgren&Ritolan Juhannusruusu on niiiiiiin kaunis! Vielä kun olisi se puutalon vinokattoinen vinttikammari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Aaah, samasta haaveilen minäkin. <3

   Poista
 7. Minulla on ihana sama kuume! Vielä en tiedä minne, mutta johonkin on pieni pala kukkatapettia saatava! Mielenkiinnolla jään seuramaan minne teidän kukkatapetti tulee. Mukavaa viikkoa sinulle! : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, mikä lie kesän tuoma epidemia! ;) Minuakin jännittää. Laitoin jo isännälle synttärilahjatoiveen vetämään. :)

   Poista
 8. Iskee!!! Ja mulla on kanssa herännyt omituinen kuume ostaa vanha puutalo.... Pelottavaa aikaa nämä kesät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Ja kyllä - sama täällä! :)

   Poista
 9. Kyllä iskee! <3 Onneksi olen päässyt kesäkodissa maalla sisustumaan kukkatapeteilla, Boråsia on kahdessakin kammarissa, sekä tummaa että vaaleaa. Juuri nyt haaveilen kukista kotiinkin, saas nähdä saisiko kukkia näihinkin seiniin sitten kun huoneruletti alkaa vauvan saadessa oman huoneen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkoti pitäisi olla kyllä kaikilla, jotta pääsisi sisustamana kahta erilaista kotia. <3 Minä laitoin jo miehelle synttäri-/häälahjatoiveen vetämään.. Ei siis kesäkoti, vaan kukkatapetti. :D

   Poista
 10. Kyllä todellakin iskee! olen nyt haaveillut yli vuoden verran kukkatapeteista, varsinkin Boråsin tapetit ovat aivan ihania. Harmi, että asustelemme vuokrakämpässä, eikä omia haaveita pääse ihan samanlailla toteuttamaan. No ehkä vielä joskus :D

  VastaaPoista