mortonfest

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Maaliralli Viroon?


Kukapa ei olisi hakenut, tai vähintään tietäisi jotain, joka olisi hakenut alkoholia häihin tai muihin kesäjuhliin eteläisestä naapurimaasta? Entäpä, jos viinarallin sijaan alkaisikin maaliralli?

Törmäsin oikeastaan sattumalta Talopaketti Talo Raution postaukseen virolasista maaleista (kannattaa käydä lukaisemassa ko. postaus). Postauksen luettua kiinnostukseni heräsi ja päätinpä tulla kertomaan tästä löydöstä myös tänne oman blogin puolelle. 

Kotimainen Tikkurila valmistaa VivaColor brändille maaleja, jota myydään baltianmarkkinoilla. Kyseisen brändin maalipurkin voi käydä ostamassa Virosta kutakuinkin puolta halvemmalla, kuin mitä Suomesta. Mielestäni aikamoinen kukkaronkiristämismahdollisuus etenkin niille, joilla on talonrakennuspuuhat mielessä. Laadusta toki en voi sanoa mitään, mutta Tikkurilan maalitehdas tuskin päästää maailmalle sen huonolaatuisempaa maalia, kuin mitä täällä meillä kotimaassa on saatavana. Ja miinuksena tietenkin vielä se, että kotimaan sijaan eurot kilisevät vieraan pussiin. 

Virolainen maali, uhka vai mahdollisuus? Lähtisitkö sinä hakemaan talomaalit Virosta?

4 kommenttia:

 1. Ei huono idea hakea maaleja muualta. Muistan kuinka älyttömästi maalia meni kun talomme maalattiin. Hyvä vinkkaus!

  VastaaPoista
 2. En hakisi, kun ei maalattu, eikä maalata, taloa Tikkurilan maaleilla. :D Niissä ei ole yhtään mitään vikaa, mutta joukossa vaan ei ole meidän taloon sopivia maaleja, kun haluttiin perinteistä öljymaalia. En tiedä hakisinko muutenkaan. Parempi, että näinä aikoina jää rahat Suomeen.

  VastaaPoista
 3. Me kyllä käytiin osa rakennustarvikkeista Virosta. Meidän budjetti oli todella minimaalinen, joten hinta ratkaisi. Maalit hankittiin kyllä ihan kotimaasta :)

  VastaaPoista
 4. Peltikaton maalausremontti meneillään - tilasin maalit Virosta kotiovelle toimitettuna sähköpostikeskustelun perusteella ( http://vohvarv.ee/ asiointi sujui englanniksi, kun en Viron kieleen taivu). Teknos Kirjo aqua 65€/9l purkki, liuotinohenteinen ferrex 93€/10l purkki. rahti kotiovelle 120€. Helppoa ja nopeaa :)
  Paikalta haettuna ja kilpailutettuna varmaan vielä edukkkaampaa..

  VastaaPoista