mortonfest

torstai 11. elokuuta 2016

Artekin pöytä neljälläkympillä


Olen aina ajatellut, että en ole todellakaan se tyyppi, joka löytää designia kirpparilta. Ja vielä tosi halvalla. En ollut tälläkään kertaa, sillä tämä aarre ei tullut vastaan kirpparilla, vaan oikeastaan Kuopion yliopistollisella sairaalalla. 

Olin menossa keuhkokuumekontrolliin ja törmäsin labrassa vanhaan työkaveriin, joka kertoi muuttavansa piakkoin ulkomaille. Työkaveri kertoi myyvänsä asunnon lisäksi koko irtaimistonsa ja muistin hänen joskus kertoneen, että oli ostanut päiväkodin huutokaupasta kympillä Artekin pyöreän ruokapöydän. Vaivihkaa tiedustelin, että aikoisiko ystävä luopua myös pöydästä. Yhteistuumin sovittiin, että neljäkymppiä maksan ja tulen kotiovelta hakemaan. Ystävä jäi voitolle ja minä tulin onnelliseksi edullisesta löydöstä. Sovittiin vielä, että hänellä säilyy osto-oikeus, jos joskus haluan pöydästä luopua. Hyvä diili.

Ystävä kertoi myös ikävistä uutisista, jonka vuoksi istui sairaalan laboratorion jonossa. Pöydän äärellä istuessa olen usein ajatellut häntä ja toivonut parasta. Lämminsydämiselle ja elämäniloiselle ihmiselle toivoo samaa valoa ja iloa, jota hän on taatusti minun lisäksi antanut omasta itsestään monelle muulle. Kaikkea hyvää sinulle toivon, koko sydämestäni. 

12 kommenttia:

 1. Mikä tuuri tuon pöydän kanssa! Sopii teille täydellisesti. Pakko kysäistä laukun hihnoista, että oletko vaihtanut ne, käsitellyt ne vai onko muuten vain tapahtunut nahan patinoitumista?:) mieletöntä että laukku vielä noin "hengissä" :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Pöytä on aivan hurmaava. Mä en ole tehnyt laukulle mitään ja se on edelleen päivittäin käytössä. En edes käsitellyt niitä silloin, vaikka kehotit. :D Siis tämä on ollut ihan super ja saa kehuja usein! :)

   Poista
  2. Jes, kiva kuulla! Ompa hauska nähdä miten sen nahkan ilme oikeasti muuttuu:) ja varmasti paranee ja pehmenee vaan käytössä.

   Poista
 2. Ihan mieletön tuuri! Onhan tuo pöytä kertakaikkisen upea <3

  VastaaPoista
 3. Mieletön löytö! Upea klassikkopöytä.

  VastaaPoista
 4. Ihana! Minä olen katsellut sillä silmällä, kun poikani opiskelija-solukämpän yhteisssä keittiössä on sinne edellisten asukkaiden (tai ties kuinka monta asukasta taaksepäin) hylkäämä artekin pöytä ja tuolit, ne on kyllä tosi hurjassa kunnossa, mutta ainahan niitä voisi vähän fiksailla... :-D

  VastaaPoista
 5. Niin upea pöytä <3 kyllä tuo on vain löytö ollut jo ystävällesikin. Hyvään hintaan kyllä sait pöydän, sopii teille täydellisesti. Jos vaikka joskus itsellekin kävisi yhtä hyvä tuuri :)

  VastaaPoista
 6. Wau, mikä löytö!! Ja 40 euroa! Välillä sitä onnistuu olemaan just oikeassa paikassa oikeaan aikaan!

  VastaaPoista
 7. Onneks olkoon! Toi on kyllä aina yhtä hyvännäköinen!

  VastaaPoista
 8. Hyvä kauppa! Ystäväni löysi jokin aika sitten melko ison strig-systeemin roskiksesta...

  VastaaPoista
 9. Oi mitkä tuuri. Toi on ihana <3 Kaupatkin kuulosti sille, että oli molemmille eduksi. Hyvä diili:)

  VastaaPoista
 10. Pyöreä pöytä sopii kyllä teidän keittiöön! Tuli entistäkin kodikkaamman näköistä ♡

  VastaaPoista