mortonfest

tiistai 2. elokuuta 2016

Mieletön konttikonsepti ja festarialueen suunnittelu


Syntyperäisenä rautalampilaisena tunnen suurta kotiseutuylpeyttä Mortonin konttiravintoloiden puolesta. Huolimatta siitä, että Mortonin tämän hetkinen omistaja Jarna ei ole rautalampilainen niin uskon, että tästä huolimatta (tai ehkäpä juuri sen takia) Jarnan sydän sykkii Rautalammille. Jokin ihmeellinen yrittäjähenkisyys rautalampilaisilla nuorilla on - moni on lähtenyt rohkeasti tekemään juuri sitä mistä tykkää. Ja satunpa tietämään, että aika moni haikailee takaisin pieneen pitäjään. Itseni mukaan lukien. Ainakin näin kesäisin. 

Morton oli alunperin baari-/ravintola rautalammin sydämessä, mutta myöhemmin Jarna osti koko konseptin ja ryhtyi pyörittämään ravintolaa konttien voimin. Nykyään Jarna työllistää kesäisin parikymmentä työntekijää ja ravintolakontti löytyy Kuopion lisäksi myös Äänekoskelta ja Varkaudesta. Täytyy kyllä arvostaa Jarnan rohkeutta ja organisointikykyä pyörittää konttiravintoloiden lisäksi myös vauva-arkea. Melkoinen pakkaus ja muutenkin arvostan korkealle nuorta naisyrittäjyyttä ja ennakkoluulotonta otetta tehdä asioita omalla tavalla. Kun omistaa rohkeuden ja ahkeruuden lisäksi suuren sydämen, niin en voi ennustaa Jarnalle kuin menestyksekästä elämää. Upeaa Jarna!


Kiinteiden konttiravintoloiden lisäksi Morton kiertää erilaisia tapahtumia ja järjestää niitä myös itse. Tapahtumajärjestämisen kautta pääsin osaksi Mortonin tekemisen meininkiä ja nuorekasta otetta. Mortonissa asiat halutaan tehdä kunnolla ja laadusta tinkimättä. Vuoden alussa Jarna otti yhteyttä ja kertoi järjestävänsä Rautalammille yhdessä Virran Petrin ja Rämäkkä Holidaysin kanssa ihka ensimmäisen Morton Festin. Esiintyjiksi oli buukattu jo silloin Anssi Kela ja Olavi Uusivirta. Jarna kysäisi, että haluaisinko lähteä suunnittelemaan festarialuetta. No arvatkaa vaan, että suostuinko!Kuva: Eemeli Kiukkonen


No tietenkin suostuin! Olemme lähteneet tavoittelemaan rennon letkeää ja värikästä tunnelmaa joka on nähtävissä muutaman viikon päästä Rautalammilla, Morton Festeillä. Nyt jos koskaan on aika hurauttaa itsensä entiseen emäpitäjään ja lunastaa liput festeille täältä! Huhuh, en malta odottaa!


Joko sinä olet käynyt syömässä konttiravintolassa tai kenties suunnittelet saapuvasi 20.8. Rautalammille? 
Toivottavasti nähdään siellä!2 kommenttia:

  1. Me käytiin lauantaina syömässä Mortonissa - voi namskis! <3

    VastaaPoista
  2. Kyllä käytiin syömässä Kuopion konttiravintolassa :) Nostalgiselta tuntui entisenä rautalampilaisena ja ruoka maistui ,kiitos !

    VastaaPoista