mortonfest

perjantai 16. syyskuuta 2016

Olohuoneen muutos // Tikkurila pirtelö


Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila


Tummanpuhuvat sävyt ovat hurmaavia (ja juuri nyt tosi trendikkäitä), mutta jostain syystä juuri nyt minua puhuttelee oman kodin sisustuksessa hempeät ja vaaleat. Ainakin, jos puhutaan suurista pinnoista. Olohuoneen mustan seinän maalaaminen oli ollut mielessä viime keväästä saakka, joten yhteistyö Tikkurilan kanssa pisti laittamaan suunnitelmat toteutusasteelle. Ihmeellistä, että maltoin seinänmaalauksen kanssa näinkin pitkään! 


Keväästä saakka mielessä on ollut selkeänä se, että väri tulisi olemaan persikkainen, ripauksella nudea. Värin kertominen miehelle oli hieman haastavaa. Ihan mielenkiinnosta kysäisen vielä teiltäkin, että sanooko teidän talouden isäntäväelle värit "nude" tai "persikka" mitään? Olisi pitänyt heti hoksata käyttää värimallin omaa nimeä pirtelö, sillä sitä se todellakin on!

Pienenä yksityiskohtana kerrottakoon myös se, että hakukone löysi "nude wall" hakusanalla ihan vääränlaisia inspiraatiokuvia. Oh my! 

Tela, Maru sekä sisustusbloggaajan OOTD*
Musta seinä ennen "pirtelöintiä". Taulureikien paklaus suoritettu.
Tarvikkeet:
 • Tikkurila Presto LF remonttitasoite (reikien paikkaukseen) 
 • Tikkurila Varma -pohjamaali
 • Tikkurila Harmony täyshimmeä sisämaali
 • Maalarinteippi
 • Ristipääruuvari pistorasiakoteloiden irroittamiseen
 • Sanomalehtiä/suojamuovia lattian suojaamiseen
 • Sekoitustikku
 • Pensseli
 • Tela, telakaukalo ja tarvittaessa telan jatkovarsi
Maalaushommat kannattaa hoitaa huolella, joten suosittelen ehdottomasti tutustumaan tarkempiin työohjeisiin, jotka löytyvät kuvien kera täältä.

Pohjamaalattu musta seinä
Ihan varmuuden vuoksi pohjamaalasin mattamustan seinän peittävällä Varma -pohjamaalilla. Tikkurilalta oltiin kyllä sitä mieltä, että Harmony sisämaalin peittävyysaste olisi riittänyt mustan seinän peittämiseen, joten pohjamaalausta ei olisi välttämättä tässä kohteessa tarvittu. Uskoin tämän, kun ryhdyin levittämään Harmony -sisämaalia, joka oli kuin olikin tosi peittävää! Peittävyyden lisäksi täyshimmeä maali tasottui kuivuessaan tosi kauniisti. Maalia on yleensä telaillessa roiskunut ties minne, mutta jostain syystä tällä kertaa maali pysyi kauniisti siellä missä piti - telassa ja seinäpinnoissa. En tiedä, että onko syy harjaantunut maalausote, vai Harmony -sisämaalin sopiva koostumus.


Tikkurila antaa Tunne Värit -värikartan maaleille 100% sävylupauksen, kun valitset Tikkurilan sisäseinämaalin ja sävytät sen Tunne Väri -kartan sävyyn. Näin voit olla varma, että valitsemasi väri toistuu kotisi seinässä tismalleen samanlaisena kuin värilastussa. Tunne Väri -värilastujen valmistuksessa käytetään Tikkurilan ainutlaatuista, standartoitua värikarttamaalia. Lastut sävytetään samalla sävytysjärjestelmällä, kuin mitä käytetään kaupassa valitsemasi Tikkurila maalin sävytyksessä. Värisävyt tarkistetaan aina eri valonlähteiden alla ennen värikartan valmistamista. Sataprosenttinen sävylupaus koskee Tikkurilan sisäseinämaaleja: Harmony, Joker, Remontti-Ässä ja Luja -pintamaaleja.  

Muistathan, että missään nimessä ei kannata luottaa tietokoneella nähtävään värimalliin! Kurkkaappa vaikka täältä, että miltä Pirtelö näyttää tietokoneen kuvaruudulta ja vertaa yllä olevaan kuvaan. Kannattaa siis ehdottomasti tehdä sävypäätös vasta sitten, kun olet tutustunut rautakaupan värilastuihin-/karttoihin.

Valitsin olohuoneemme seinään täyshimmeän Harmony -sisäseinämaalin. Sävyksi valikoitui Tunne Värit -värikartan Y411 Pirtelö.

Sävy on tosi vivahteikas ja valon määrästä ja laadusta riippuen pirtelö näyttää seinässä hyvinkin erilaiselta. Väriskaala on hennosta vaaleanpunaisesta nudeen. Kuvasin olohuoneen puolipilvisellä säällä, joten osassa kuvista on auringonvaloa ja osassa ei. Sanoisinko, että kuvaamisen suhteen melko haastava sää. 


Mustan seinän katoaminen olohuoneesta muutti täysin koko tilan tunnelman. Sinäänsä se ei ole mikään ihme, sillä mustaa seinää lähti olohuoneesta aika monen neliön verran. Ihmeellistä on tosin se, että vanha sisustus solahti uuteen seinään oikein mainiosti! Pieniä muutoksia on tosin luvassa, mutta se ei lienee ole tässä huushollissa nykyisin enäää mikään ihme..


Mitäs sinä tuumaat olohuoneen pehmeästä pirtelöinnistä?*outfit of the day

41 kommenttia:

 1. Ihana sävy. Sopii mainiosti tilaan, vaikka tuo mustakin oli kyllä aika kiva. Minä ainakin liputan tällä hetkellä vaaleampien värien puolesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tuli kyllä tosi kiva, vaikka ei siinä mustassakaan varsinaisesti mitään vikaa ollut. Vaihtelu virkistää aina! :)

   Poista
 2. Herkullinen lopputulos! :) Sopii tosi hyvin kokonaisuuteen. Nuo hyllynkannattimetkin on tosi ihanat. Meillä on samat keittiössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä katsoikin istasta, että sulla on samat kannattimet! Tykkään hurjasti kans. <3 Ja kyllä, tästä tuli aika nami!

   Poista
 3. Ah, niin ihana <3 Siis tositosi kaunis ja niin raikas!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tila raikastui hurjasti ja koko sisustus muuttui hetkessä ihan toisen tyyppiseksi. Tykkään! :)

   Poista
 4. Ihana sävy! Kylläpä tosiaan muutti koko tilan ilmettä :) Tosi kaunis ja freesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö! Koko sisustustyyli muuttui hetkessä ihan toisenlaiseksi, vaikka ihan samoilla elementeillä mennään nykyisinkin. Freesaus oli paikallaan! :)

   Poista
 5. Niin kaunis! Hmm, mitähän mun mies tuumais pienestä pintaremontista? ;)

  Ei vaan. Suunnitelmissa se on jo kyllä, kun satuin löytämään aivan ihanaa paperitapettia ja lastenhuoneen seinät huutaa remonttia. Mut mut. Sitä vaan mietin, et miten se paperitapetti kestää lastenhuoneessa??! Et täytyiskö sittenkin muuttaa suunnitelmia, ja laittaa tapetti meidän makkariin ja maalata lastenhuoneen seinät? Toi pirtelö näyttää aikas herkulliselta väriltä meillekin.. Hmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä uskon, että tapetti kestää lastenhuoneessa. Toki sen puhdistaminen on aina vähän niin ja näin, jos sattuvat siihen vaikka piirtämään. Maalaaminen on huomattavasti helmpompi suorittaa uudestaa ja kestää toki pesuakin enemmän. :) Pirtelö on kyllä tosi kaunis - voin siis suositella. :)

   Poista
  2. Ai niin, nytpä mä muistankin yhden syyn lisää, miks mietityttää tapetti lastenhuoneeseen: Ostin pari vuotta sitten aivan ihanan täydellistä, leveää boordia lastenhuoneen yhdelle seinälle. Kaks viikkoa laittamisesta lapset oli repiny sen kerrossängyn yläpetin kohdalta pilalle.. Ehdin jo oikeasti unohtaa tuon (aika kultaa muistot, vai miten se meni)! Saattaapa siis olla, että tapetti päätyy meidän huoneeseen. Mut ei huono vaihtoehto sekään! ;)

   Poista
 6. Vau, onpa mahtava sävy! Koko tila näyttää ihan erilaiselta, todella onnistunut muutos! :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muutos on kyllä kovasti meidänkin mieleen - tuli aika freesi ja juuri sitä kaipasin. :) Ihanaa viikonloppua myös sinne. :)

   Poista
 7. Toi sävy on just nappiin! Ihana pirtelöinti :D

  VastaaPoista
 8. Upea sävy! Mulla kans ajatuksena maalata tumman vihreät seinät nude-roosa-persikka sävyllä :). Tummien sävyjen kausi meni jo mulla, haha. Eikös ne trendit mene ohi alle vuodessa ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää pirtelö on kyllä tosi herkku! Tykkään todella! Joo, ensi keväänä pastelli on taas tosi in, joten antaa muiden hypettää tummia sävyjä nyt talven yli. ;)

   Poista
 9. Täällähän tylsänä luotetaan ja tykätään tutuista ja turvallisista, mutta tämä on kyllä kaunis ja sopii todella teille hienosti! Hyvä muutos, jes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tutut ja turvalliset on kans tosi jees. :) Maali on onneksi helppo muuttaa. ;)

   Poista
 10. Musta oli hyvä, mutta niin on tämäkin! Aina sitä muutosta vähän kaipaa ja tästä tuli ihana. Voisinpa miettiä samaa sävyä tyttären huoneeseen harmaan seinän rinnalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis juuri mietin tätä maalatessa, että harmaa kävis tämän rinnalle ihanasti. Jos olis harmaa sohva, niin olisin taatusti kääntänyt sen tähän - ehdoton suosittelu siis harmaan ja pirtelön mätsille! :)

   Poista
 11. Ihana sävy! Ja tunnelma muuttui kyllä täysin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö! Siis kuinka ihmeellisesti kaikki vanhat kamppeet sopi tähän, mutta tyyli muuttui täysin! :)

   Poista
 12. Ihana sävy ja hieno muutos, vaikka mustien seinien ystävä olenkin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäi meillekin vielä mustaa seinää kolmen seinän verran. ;)

   Poista
 13. Jännä väri, sopii niin tunnelmallisiin syysiltoihin kuin raikkaisiin kevätpäiviin, valaistus kai muuttaa värin luonnetta aika paljon? Sama ei toimisi monella muulla värillä. Hienoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, hyvin sanottu! auringonvalossa on selvästi vaaleanpunainen. Pilvisellä säällä ja etenkin iltaisin keinovalossa ehdottoman nude. Tosi vivahteikas siis, mutta tykkään hurjasti. :)

   Poista
 14. Hei ja kiva on tuo teidän syyspirtelö. Netin mallitilkun mukaan en olisi sävyä seinääni roiskinut, mutta livenä (ja kortissa) näyttää muikean hyvältä. - Ritu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en minäkään olisi nettikuvan perusteella laittanut seinää - aivan eri luonnossa. :) Todellakin, ihana syyspirtelö. <3

   Poista
 15. Eikä vähän ihana väri!!

  VastaaPoista
 16. Tosi hieno sävy! En luultavasti olisi raskinut mustaa seinää tuohon vaihtaa mutta johonkin muuhun seinään ehdottomasti!! Missä valossa taittaa eniten vaaleanpunaiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti - sävy on namu. :) Eniten taittaa ehdottomasti vaaleanpunaiseen auringonvalossa. Mitä enemmän valoa, sitä enemmän vaaleanpunainen. Keinovalossa näyttää eniten nudelta.

   Musta oli kyllä sekin vallan kiva, mutta toisinaan sitä kaipaa vähän radikaalimpaa muutosta. :)

   Poista
 17. Oii miten ihana seinä! Upea lopputulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tästä tuli kyllä tosi herkku! Kannatti ottaa pieni riski. :)

   Poista
 18. Muutos on upea! Kiva blogi, kaunis koti! Jään seurailemaan mitä tapahtuu nuapurissa! http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos - tykätään kyllä itsekin hurjasti! Tervetuloa seuraamaan! :)

   Poista
 19. Todella upea muutos ja sävy on ihan täydellinen <3

  VastaaPoista
 20. Hieno tuli! Näin talvea vasten erityisesti tämä vaaleampi miellyttää silmää jo kuvien perusteella. Minusta tämä värimuutos kannatti :)

  VastaaPoista