tiistai 4. lokakuuta 2016

DIY seinähylly ja TOAD


Ei auta, se on syksy nyt. 

Saako jo etukäteen ahdistua siitä, että kelloja siirretään pian? Aamukuuden herätykset vaihtuvat kello viideksi ja päivänvaloa saa odotella useamman tunnin. Sinä, joka olet päättänyt kellojen siirtämisestä et ole kyllä yhtään tullut ajatelleeksi meitä pikkulapsiperheitä. Uskon, että pian Suomessa on jälleen kerran kymmeniätuhansia väsyneitä vanhempia. Tai siis normaalia väsyneempiä. 

Joka tapauksessa on jälleen kerran aika tarkastella kodin valaistusasioita. Tykkään epäsuorasta valosta ja iltaisin olemme suurimmalta osin jalka- ja seinävalaisimien varassa. Aiemmin syksyllä minulle tuli mahdollisuus ansaita Himmeen valaisin ja päädyin tähän super-söpöön Toadiin, joka on saanut nimensä Super-Marion sienen mukaan. Sopii paremmin kuin hyvin tälläiselle Nintendon kasvattamalle kasarin lapselle. 

Toadissa on valkoisen lasikuvun ansiosta pehmeä valo ja valitsin lampuksi kelvinasteikoltaan 3000K lampun, jotta valo on mahdollisimman valkoinen. En siedä yhtään keltaista valoa, vaikka niitäkin meiltä vielä löytyy. Pitäisi uusia korkeampaan kelvinasteikkoon koko kodin lamput. 

Jos kelvinit ja luumenit on vielä hakusessa, niin kannattaa käydä perehtymässä postaukseen: Valaistuksen lyhyt oppimäärä.


DIY seinähylly
Olohuoneen seinän maalauksen yhteydessä seinä kaipasi ehdottoasti hyllyä. Haaveilin siihen Hakolan riippua, mutta se oli tähän elämäntilanteeseen turhan tyyris, vaikka kertakaikkisen hurmaava onkin. 

Elokuun Avotakasta bongasin nämä messinkiset hyllynkannattimet ja muistijälkeen painautui, että ne oli hommattu Perobasta. Habitare viikonlopun aikana soitin Perobaan ja kyselin messinkisten kannattimien perään. Onnekseni niitä oli vielä yksi pari jäljellä! Kahta tosin toivoin, mutta tällä oli nyt pärjättävä. Kipaisin Perobaan ja hommasin kannattimet hintaan 18€. Kävi tuuri, sillä kotoa sattui löytymään vanha Ikeasta hommattu puinen hyllylevy. Levy oli aavistuksen hieman leveä, mutta puukolla veistelin siitä sopivan kokoisen. OYOY:n kukkaruukku on ostettu DomDomin verkkokaupasta ja hommasin siihen myös Ferm Livingin mustan korin, jotta ruukku on mahdollista asettaa myös suoraan seinälle. Teline on kuitenkin vielä asentamatta, sillä en ole löytänyt sille täydellistä paikkaa. Joskus on parempi tuumailla, kun lähteä hötkyilemään. Seinähyllyn myötä minulla on myös mahdollisuus tehdä kotiin pieniä asetelmia. Ne kun sattuu olemaan turvassa täällä yläilmoissa. Taapero nimittäin laittaa tehokkaasti oman kädenjälkensä äidin asetelmiin, jos niitä yrittää laittaa pienten sormien ulottuville. Pienten ja erittäin nopeiden sormien ulottuville. 


Huomenna suuntaan Helsinkiin kouluun ja täällä taas tapani mukaan väännän koulutehtäviä viimeisillä hetkillä. Mikä onni, että ne sattuu olemaan erityisen mielekkäitä. Ihanaa tämä opiskelu aikuisena! Nautin. 

20 kommenttia:

 1. Kaunis hylly, upea valaisin ja tuo seinän väri on niin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinän väri on kyllä ihan huippu. Kiitos Jaana! :)

   Poista
 2. Ihana valaisin va seinähylly. Jossain verkkokaupassa bongasin aikasemmin samoja kannattimia, mutta en sillon niitä hoksannut tilatat. Pitäisi pienimmän seinälle saada kans hyllyt. Ja aika moneen muuhunkin tilaan :D Mukavia opiskelupäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä tosi kauniit kannattimet. Kannatti vähän metsästää ja olikin tosiaan kaupan viimeiset. :) Hyllyjä tuskin voi koskaan olla liikaa! :)

   Poista
 3. Meillä kanssa meinaa taapero (ja kolmevuotiaskin) laittaa asetelmat uusiksi. Onneksi tosiaan on hyllyjä. Nuo kannattimet on kyllä söpöjä. House doctorilla on myös aika samantyylisia. Tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin muuten onkin! Ja kyllä, kolmevuotiaskin on ahkera sisustaja meilläkin. ;)

   Poista
 4. Ihanat kannattimet ja tuo Toad on kyllä melkoinen herkku! Opiskelu aikuisiällä on kyllä erityisen mukavaa, osaa jotenkin paremmin keskittyä itse asiaan, kun tietää, että itseään varten siellä penkkiä kuluttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Motivaatio ratkaisee kaiken. :)

   Poista
 5. Kaunis hylly ja valaisin, tykkään juuri tuollaisesta yksinkertaisemmasta tyylikkyydestä.

  VastaaPoista
 6. Kauniin sirot kannattimet ja väri on aika chic! Tsempiä opintoihin, aikuisiällä tosiaan istuu itselleen...eli komppaan Jossua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä juurikin näin. Opiskelu on aikuisena ihanaa! <3

   Poista
 7. Sinäkö tuumailet?! Uskoiskohan tota ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! oikeasti! Olen opetellut. ;)

   Poista
 8. Eikö ne kellot siirry siihen lempeämmän vaihtoehdon suuntaan, eli aamulla saa nukkua tunnin pidempään ja kun heräät on vielävähän valoisampaa kuin ilman kellonsiirtoa.. Illalla kyllä sitten puolestaan hämärä laskeutuu jo entistä aikaisemmin. Yhtäkaikki; joka kellon siirto sekä keväällä että syksyllä on yhtä kummallista ja tuntuu tarpeettomalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, mutta lapsethan eivät ymmärrä sitä, että olisi tunti lisää aikaa nukkumiseen. ;)

   Poista