mortonfest

sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Helppo DIY seinävaate


Siivosin kaappeja ja satuin löytämään kaappien kätköistä ontelokudetta ja puisen pyöreän kepin. Heti välähti ja voitte uskoa, että siivoukset jäi sitten hieman kesken. Kokeilin seinävaatteen tekemiseen trendikästä makramee -tekniikkaa sekä letitystä, mutta päädyin kuitenkin maailman helpompaan ratkaisuun ja jätin narut liihottelemaan vapaana. Pienenä jununa lisäsin seinävaatteeseen puisia helmiä, jotka nekin satuin löytämään kaapeista.  


Tarvikkeet:
 • ontelokude noin 30m
 • sakset
 • puisia helmiä
 • keppi noin 50cm
 • iso silmäneulaOhjeet:

 • Leikkaa ontelokuteestan noin 2m mittaisia pätkiä. 
 • Taita pätkät kaksinkerroin ja solmi ne yksi kerrallaan keppiin alla olevan kuvan tavoin.
 • Pujoita yksitelleen naruihin puuhelmi. Mahdollisimman iso silmäneula on plussaa.
 • Helmet pysyvät paikoillaan ilman solmuja, sillä ontelokude tekee reiästä tarpeeksi napakoita. Asettele helmet haluamaasi muotoon.
 • Leikkaa lopuksi narut saman mittaisiksi. Tässäkin voit käyttää omaa mielikuvitusta ja tehdä leikkauksen oman maun mukaan. 

Olette toivoneet tosi paljon DIY idiksiä ja itsekin niitä tekisin nykyistä enemmän. Elämäntilanne on kuitenkin nyt sellainen, että DIY jutuille jää ihan liian vähän aikaa. Se harmittaa kovasti. Lupaan kuitenkin ehdottomasti petrata tämän asian suhteen ja repiä sieltä täältä aikaa helpoille ja nopeille DIY idiksille. Tästä on hyvä jatkaa!


Joko sinä olet kokeillut seinävaatteiden tekemistä? Linkkiä vaan kommenttikenttään, niin mielelläni tulen kurkistelemaan teidän tuotoksia. :) 


27 kommenttia:

 1. Ihan mahtava idea! Täytyisikin joskus kokeilla :) Tosin siihen se helppous loppuukin, kun pitäisi ensin hankkia ontelokudetta (tai mitä tahansa lankaa) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin kannattaa! Ja hei, sitä ontelokudetta saa ihan perus prismasta. :D Mutta todellakin ymmärrän sun tuskan. Olen itse ihan samanlainen. Heti menee liian vaikeaksi. :D

   Poista
 2. Tosi kaunis! Mulla on ollut jo hetken aikaa halu tehdä joku vastaava seinävaate mutta solmimiset ovat tuntuneet liian työläitä. Kaikki kun pitäisi saada heti valmiiksi 😉 Tällä ohjeella voisin saada meillekin valmista seinälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mä olen juuri sellainen kans! Mun blogissa kaikki ohjeet perustuukin aika pitkälti "hetivalmis" -teeman alle. :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tämä on kyllä omastakin mielestä aika jees! :)

   Poista
 4. Työn alla on just makramee-seinävaate. Ideasi on hauska ja nopea toteuttaa, sopii paikkaansa mainiosti, terkuin Suska Koivulasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jään innolla odottamaan sun tuotosta - on taatusti haastavampi kuin tämä minun versio. :D

   Poista
 5. Hauska! :) Saattaa olla, että suunnittelen jotain tämän kaltaista projektiini ;)
  Hei kivaa viikkoa sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, mahtavaa! Jäänpä odottelemaan, että mitä sieltä syntyy. :)

   Poista
 6. Tosi nätti! Mulla taitaa olla kaikkia aineksia kaapissa myös, pitäisiköhän jossain vaiheessa tekaistakin joku versio tuosta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt äkkiä hommiin! Tämä versio sopii myös kiireisellä äiti-ihmiselle. :)

   Poista
 7. Kiva seinävaate ja kaunis huone. Mistä tuo ihana juliste on ja kenen tekemä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Juliste on Hanna Konolan ja ostettu hänen omasta verkkokaupasta. :)

   Poista
 8. Ompa hieno ja varmaan helppo tehdä! Mun tulee hirveen vähän tehtyä mitään, mutta joku ton tyyppinen juttu vois olla ihan toteuttamisen arvoinen idea. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on super-helppo! Minulla meni alle tunti, eli sopii myös kiireiselle ja kärsimättömälle. :)

   Poista
 9. Hih! Päivitän täällä juuri omaan blogiini tekemääni seinävaatetta ja sitten piti välillä käydä katselemassa mitä netissä tapahtuu ja törmäsin tähän sinun seinävaatteeseesi! Upea tämä sinun omasi!
  Eli olen siis kokeilut seinävaatteen tekoa, seinävaate oli jo nähtävillä Seinäjoen käsityömessuilla ja toivottavasti saan tekstit tehtyä tänään loppuun, niin näkyy työni myös blogini puolella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa! Pitää tulla ehdottomasti kurkistamaan myös sun tuotos. :) Ja kiitos paljon kehuista - tämä on tämmöinen hätäisen naisen DIY. ;)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Tänks! Siitä vaan väkräilemään!

   Poista
 11. Hei vitsit, onpa kiva idea! Ja tajusin juuri, että meiltä löytyisi tähän tarkoitukseen sopiva kuopuksen kotiin kantama luonnonkeppikin ja jotain kudettakin taitaa olla jemmassa. Pitääpä kypsytellä hieman ideaa ja väsätä jotain tällaista itsekin:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, nyt ihmeessä testaamaan! Super-helppo ja nopea tehdä. :)

   Poista
  2. Todella hieno ja tälläiselle "ei käsityö ihmiselle"selkeät helpot ohjeet��

   Poista
 12. Hieno 😊 ja todella selkeät ohjeet tälläiselle joka ei oikein osaa käsitöitä tehdä😁😁

  VastaaPoista