mortonfest

tiistai 11. lokakuuta 2016

Ruskean lumoissa


Enpä olisi koskaan uskonut, että tämän päivän näen. Tämän päivän, jolloin viehätyn jälleen ruskeasta. Yhden asian olen tosin tässä sisustaessa oppinut, että koskaan ei kannata sanoa ei koskaan. Ei ole nimittäin pitkä aika, kun blogissa kirjoitin, että "meillä ei tulla pastellin sävyjä näkemään". Nyt meidän olohuoneen suurin seinäpinta on maalattu hennon hempeällä vaaleanpunaisella. 

Huomaan myös yhä useammin etsiväni asunto ilmoituksia, joissa vilahtaa punainen tiili ja alkuperäisessä kunnossa oleva mosaiikkiparketti. Oih, sellainen koti olisi ihana!


Viime viikolla olin kipittelemässä juna-asemalle, kun suunnittelematta poikkesin matkalla antiikkikauppa Vanhaan Reppuun. Kauppa sijaitsee nykyisin kiven heiton päässä Kuopion torilta, joten kauempaakin tulevien kannattaa piipahtaa kurkkaamaan paikallinen valikoima. Silmään  pisti useampikin pientavara, mutta näitä ruskeita Arabian kuppeja en voinut yksinkertaisesti jättää ostamatta. Parinkympin hintakaan ei päätä huimannut. 

Selvisi, että kyseessä on Kaj Frankin Arabialle suunnittelema B mallin sokerikko ja kermakko. En tiedä, mitä tuo B -malli tarkoittaa, joten ilomielin kuulen näistä lisää, jos jollain sattuu tietoa olemaan. Olin jo jonkin aikaa metsästänyt keraamista täydennystä astiahyllyyn, joten näille oli tilausta. Etsinnässä on tosin ollut tämän tyylinen pieni ja ruskea maljakko, mutta nämä liippasi niin läheltä, että mukaan lähtivät. 


Ruskea sisustuksessa
Olen ollut erityisen ilahtunut ruskean paluusta sisustukseen. Täytyy rehellisyyden nimissä todeta, että etenkin kylpyhuoneissa olen läpeensä kyllästynyt harmaisiin lattioihin ja valkoisiin seiniin. Vihdoin lämpimämpiä vaihtoehtoja ja toivottavasti myös valtavirta imee vaikutteita omiin sisustuksiin ruskeasta. Puu on toki jo tehnyt pitkään uutta tulemistaan, joka on taatusti pehmentänyt ruskean tietä.

Uskon tosin myös sen, että aika moni siellä ruudun takana kärsii edelleen muun muassa mäntypaneeleiden aiheuttamista traumoista. Kermakosta on hyvä aloittaa!Mitä tulee näiden astioiden muotokieleen, niin rakastan sitä! Näitä katsoessa tulee mieleen punatulkku ja lapsuuden talvipäivät - mieleen tulvii lämmin sekä turvallinen tunnelma. Aika paljon kahdelta pieneltä Arabialaiselta. Tai ehkä se johtuu sittenkin tästä ruskeasta..Joko sinä olet valmis ruskean come backiin?22 kommenttia:

 1. Kiva, me ollaankin ihan edelläkävijöitä. Ruskeaa ja puuta on eri sävyissä koko asunto täynnä. Muakin kyllästyttää pelkkä harmaa ja valkonen. Sille mosaiikkiparketille en kuitenkaan lämpene (vielä?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todella! :) Mä olen taas aivan hulluna siihen mosaiikkiparkettiin. Oih! Sellaisen kun saisi. :)

   Poista
 2. Kirjoitin samasta huomiosta "ällötysväri vaan lisääntyy" jokin aika sitten. Tästä huolimatta meidän ruskeat laminaatit on kyllä ihan kamalat. Muuten mielestäni ruskea tuo kivasti pehmeyttä meidän muuten mustavalkoiseen huusholliin. Kermakko kelpaisi myös meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieninä ripauksina ruskea on kyllä mukavan lämmin piristys. Joo, uskon kyllä, että ruskea laminaatti ei ole ehkä se lempparein. :)

   Poista
 3. Näissä on minulle värillisesti vielä jotain hyi-hyitä... muodoltaan kyllä kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa sinäkin lämpenet. ;) Joo, ja näiden muoto on kyllä ihanana!

   Poista
 4. Kävin ostamassa maalia ja myyjä suorastaan hihkui vihreää sekoittaessa, kuinka "upeaa,että valkea ja harmaa alkaa väistyä värien tieltä!" Varmaan heillekin kiva sekoittaa jotain muutakin, kuin harmaan sävyjä :D No, vihreä seinä ja pala sinistä tapettia ei vielä suurta mullistusta tee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis samaa sanoi mulle laattamyyjä! Ovat totaalisen kyllästyneet myymään pelkkää harmaata - eikä ihme!

   Poista
 5. Totta, koskaaan ei saa sanoa ei koskaan. Mutta, ihan vielä en lämpene ruskealle tekstiileissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marimekolla on tullut nyt ihania ruskeita tekstiilejä! :) Ruskeaa sohvaa tuskin ostaisin - ellei se satu olemaan konjakinvärinen. :)

   Poista
 6. Ruskea näyttää hyvältä! :) Habitare-messuilta lähti meille ruskea nahkainen lepakkotuoli ja niin vain kävi että ruskea hivuttautui meidänkin kodin sisutukseen. Toki meillä on kyllä kylppäri ruskea ja se on rakennettu vajaa 2 vuotta sitten.

  VastaaPoista
 7. Just hienot arabialaiset!

  Haaveilen eräästä pienestä kesämökistä ja siinä on mäntypaneeliseinät, jotka mua salaisesti hieman viehättävät :D jos mökin saan,en niitä tule varmaankaan peittämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Mäntypaneelit mökillä on kyllä aivan must! :D

   Poista
 8. Hahhah! Never say never! Mul täytyy olla ruskeessa se tietty sävy, että oon ok sen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sävy kyllä ratkaisee paljon. Ja materiaali. :)

   Poista
 9. Olen samaa mieltä kanssasi ruskean uudesta tulemisesta. Värit pyörivät aina - ja aina ne tulevat uudestaan. Itse pakkasin Ruska-astiaston teekannun ja muutamia lautasia varastoon muutettaessa.. Itse nautin nyt astioissa valkoisesta ja mustasta, muutamilla väripilkuilla. Heikkouteni vaaleaan purppuraan ei ota laantuakseen. Hyvä löytö, kaunis muotokieli. Kaj Frankin verkkonäyttely on auki DesingMuseon sivuilla. http://franck.kokoelma.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta - mitään ei pitäisi heittää koskaan pois. :) Hei kiitti tuosta verkkonäyttelyvinkistä!

   Poista
 10. Ruskeaaaa! Mekin ollaan aallon harjalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, eikö ollut helpottavaa kuulla? :)

   Poista
 11. Näin se on - ei koskaan saisi sanoa, ettei koskaan. Noi on ihanat!! Kauhulla odottelen, mihin hullutukseen sitä pitää seuraavaksi lähteä mukaan, kun kaikki kauhistukset on aina muuttuneet ihastuksiksi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä! Toisaalta se tässä sisustamisessa on just ihanaa. Ikinä ei itsekään tiedä, että mistä hullaantuu. :)

   Poista