mortonfest

torstai 19. tammikuuta 2017

Nojatuoli olohuoneeseen / Hakola vs. HAY


Olohuoneen nurkka, se joka löytyy tämän vaaleanpunaisen seinän kohdalta, kaipaisi kipeästi nojatuolia. Ihanaa lepolassea, jonka syliin käpertyä työpäivän päätteeksi. Sellaista, jolla voisi istua ja ihailla lasten leikkejä. Ehkä joskus hyvän tilaisuuden tullen istahtaa ihan itsekseen. Lukea lehteä ja sen sellaista. Nautiskella lasillinen punaviiniä. 

Olohuoneen fengshui on ollut aution nurkkauksen takia hukassa. Annoin sille pientä tekohengitystä siirtämällä pienen sohvapöydän sohvan päätyyn ja autioon nurkkaan iskin puisen nojatuolin. Taulut etsii vielä paikkaansa ja yksi vaaleanpunainen sohvatyyny on kateissa. Sitä en kyllä ymmärrä, että kuinka sohvatyyny voi kadota alle 90 neliön asuntoon. Mystistä.Olohuoneen nojatuoliksi on nyt kaksi ihanaa vaihtoehtoa: Kotimainen Hakola Day -nojatuoli (alk. 699€) ja tanskalainen Hay About A Lounge Chair (1283€) korkealla selkänojalla. Kotimainen Hakola on edullisempi ja kotimainen, josta tietenkin maksaa mielellään. Hay:n tuolissa viehättää muotokieli ja lisäosana hommattava kaunis jalkarahi. Kankaan väriä en ole vielä päättänyt - vaaleanpunainen/roosa miellyttää kankaana kovasti, joten seinä lähtisi sitten sen myötä maalaukseen. 

Kuva: Hakola Huonekalu Oy

Kuva: HAY

Kumpaakaan en ole päässyt itse istumaan, joten mieluusti kuulisin teidän kokemuksia näistä molemmista. Kylläpä näistä kummankin mieluusti kotiuttaisi. 18 kommenttia:

 1. Mun silmään tuo Hakolan tuoli on kauniimpi. Ihana! Hinnan ja kotimaisuuden perusteella valitsisin ehdottomasti sen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kaunis ja näyttää myös huomattavasti mukavammalta kuin tämä tanskalainen. :)

   Poista
 2. Täältä ääni Hakolalle :) Muutenkin pidän enemmän sen muotokielestä, mutta suuri plussaa on irroitettavat päälliset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Sekin vielä - ehdottomasti ISO plussa. :)

   Poista
 3. Tuo Hayn tuoli on ihan yllättävän suuri, mukava istua kuitenkin. Hakolan tuolin valitsisi itse, se on jotenkin vähemmän massiivisen näköinen. Vaaleanpunainen kangas on kyllä ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Massiivinen tuoli mahtuu tähän nykyiseen tilaan, mutta toki sitten muuta paikkaa ei välttämättä sille löydy, jos järjestys vaihtuu. Hyvä huomio siis! Hakola on kyllä hurjan kaunis. Se onkin ollut ykkösvaihtoehto toistaiseksi. :)

   Poista
 4. Molemmat on kauniita, mutta parhaillaan Hakolan sohvalla istuessa on pakko antaa ääni Hakolan tuolille. Ja itselläni valintaan kyllä vaikuttaisi myös kotimaisuus ja valitettavasti myös hintalappua on pakko tuijottaa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kotimaisuus on ehdottomasti yksi tärkeä kriteeri. Hakola onkin ollut ykkössuosikki. :) Ja sama täällä, hintalappu ratkaisee myös - muutenhan sitä ottaisi molemmat. ;)

   Poista
 5. Olen tuosta Haysta pitkään haaveillut, mutta hihta huimaa! Tuo Hakola on kaunis sekin ja saattaisi olla joskus ihan realistinen hankinta omaankin kotiin, plus kotimaisuus eli ääni sille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sama täällä. Hintaa tosiaan on ja oma kipuraja ylittyy HAYn suhteen heittämällä. :D Kotimaisuus saa täältäkin erityispisteet. :)

   Poista
 6. Kauniit tuolit. Itse kallistuisin tuohon Hakolaan hinta ja kotimaisuus.
  Täällä mietinnässä vastaava nurkka, jotain pitäis saada "täytteeksi". Itse mietin jalkalamppua, valoa kun ei ole koskaan liikaa. Mutta, millainen valaisin, saattaapi kehkeytyä pitkä prosessi tästä hankinnasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurkan täyttö vaatii pitkää harkintaa - sitten sinun täytyy alkaa piakkoin miettimään jalkavalaisimelle sopivaa nojatuolia. Ja, ja, ja.. ;D

   Poista
 7. Hakolan tuoli on ihan huippu!! Meillä on Hakolan sohva ja olen ollut niin tyytyväinen hankintaamme, peukku siis suomalaiselle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos suosituksesta! Hakolan sohvia on monet kehuneet - ne ovatkin super-kauniita ja kankaat ovat ihanat! Tätä tuolia en ole päässyt vielä itse istumaan.

   Poista
 8. Hakola. Ihanjo siksikin koska kotimaisuus! Myös muoto on jotenkin pehmeäpi ja mulavampi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin minäkin mieltäisin, että Hakola on pehmeämpi. HAY:ssä ei ole tuota pehmustettua istuintyynyä, joten ei välttämättä ole niin mukava. Ja kyllä - kotimaisuuden puolesta liputan minäkin! :)

   Poista
 9. Hakola ehdottomasti! Upea kotimainen kasvutarina heillä ja tuolikin on silmään heti kivemman näköinen. :) Hakolan sohvaa oon kans pitkään haaveillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hakolan tuotteet on ihania ja tarinalla tosiaan on merkitystä, kun miettii omia ostopäätöksiä. :) Sama täällä, heidän sohvasta haaveilen myös. Harmittaa, kun tätä nykyistä ei pysty pesemään. :/

   Poista