mortonfest

keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Keltainen kerrossänky DIY / Tikkurila greippi


Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila

Lastenhuone on paikka, jossa kuuluu olla väriä! Pojat muuttivat viime vuoden puolella takaisin vanhaan, melko mustavalkoiseen huoneeseensa ja ainakin äiti on kaivannut sinne kovasti vähän jotain ytyä. 

Löysin nettikirpparilta matalan, 120cm korkean kerrossängyn, joka on kuitenkin pituudeltaan parimetrinen. Se tarkoittaa siis sitä, että pojat mahtuvat nukkumaan sängyssä teini-ikään saakka, sillä sängyt saa eroteltua myös omiksi yksiköiksi. Sänky oli kuitenkin maalattu päädyistä vaaleanpunaisella ja -sinisellä sävyllä, joka ei oikein meille sopinut. Tämän lisäksi "tehostemaalaus" oli tehty huonosti ja maali oli päässyt hilseilemään. Yhteistyö Tikkurilan kanssa osui hyvään saumaan ja pääsin heiluttamaan maalitelaa poikien sängyn maalauksen merkeissä. 


Lasten mielipiteet mukaan sisustukseen

Kun touhutaan lastenhuoneessa, niin silloin on ensiarvoisen tärkeää kuulla myös asukkaiden mielipiteitä väreistä ja tunnelmasta. Tikkurilan sivuilta löytyy mahtavia ideoita lastenhuoneiden sisustuksiin ja jos ei ihan sellaisenaan ole rohkeutta toteuttaa esimerkiksi viidakkoteemaista sisustusta, niin myös inspiraation etsimiseen sivusto on mainio. 

Näin vanhemman roolissa annoin lapsille sellaiset reunaehdot, että sängyn värin täytyisi olla jotain muuta kuin musta tai valkoinen. Kuopuksen päiväkotiryhmässä oli juuri sopivasti harjoiteltu keltaista väriä, joten kun pieni kaksivuotias ei muita värejä tiedä tai tunnista, niin ehdotus tuli hänen suustaan juuri sopivasti. Neljävuotias esikoinen ehdotti mustaa, joten valinta oli helppo. Tällä kertaa mentiin kuopuksen toiveella ja ensi kerralla sovittiin valita esikoisen mielen mukaan. Kaikki oli tyytyväisiä!

Tikkurila Greippi

Sävyksi valikoitui Tikkurilan Greippi (S302), joka on ihanan pehmeä keltainen. Sopii nätisti myös sinisen muovimaton kaveriksi, josta olen alkanut pikkuhiljaa itsekin pitämään - mukavan pehmeä materiaali lastenhuoneeseen. 

Muistathan, että lastenhuoneessa maalatessa on erityisen tärkeää ottaa huomioon se, ettei maaleista haihdu haitallisia yhdisteitä pitkäaikaisenkaan käytön aikana. Vesiohenteinen Helmi kalustemaali on hajuton ja turvallinen käyttää - lisäksi se on helppoa pyyhkiä tuoreeltaan vedellä pois, jos vähän maalatessa roiskuu. 
Ohjeet kalustemaalaukseen

Kalustemaalaus vaatii kärsivällisyyttä ja useamman päivän aikaa, jotta saat tehtyä työn huolellisesti ja noudattaen kuivumisaikoja. Tee hionta, maalipesu ja pohjamaalaus huolellisesti ja käy kurkkaamassa tarkemmat ohjeet lastensängyn maalaukseen täältä. 


Mitä tuumaat lastenhuoneen aurinkoisemmasta ilmeestä? P.S. Lastenhuoneen seinämaalauksen on toteuttanut ihana ystäväni Marjo. 
maanantai 20. helmikuuta 2017

Kevättalven sisustusinspiraatio ja muutama blogivinkki


Pari viikkoa sitten lähdin lasten kanssa sairastelun lomassa vanhempieni mökille, joka sijaitsee aivan Konneveden kansallispuiston tuntumassa Rautalammilla. Mökki sijaitsee omassa saaressa ja talvella pääsemme sinne näppärästi kävellen ja useimmiten mitä upeimmissa maisemissa. Maisemat eivät pettäneet tälläkään kertaa ja saimme ihastella upeaa auringonlaskua ja kuun nousua. 

Siitä ihastuneena päätin koota kevättalven sisustusinspiksen kyseisen maisemaa myötäillen - rakastan näitä värejä! Nappasin postaukseen mukaan muutamia inspiroivia sisustuskuvia muutamilta omilta lemppari bloggaajakollegoilta (ja yksi myös Tikkurilalta). Kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa nämä blogit, jos eivät ole sinulle entuudestaan tuttuja:

Kettukarkki - sisustamista helsinkiläisessä puutalokodissa. Tsekkaa myös Kettukarkki Shop.
Valkoinen Harmaja - omakotitalon sisustusta kodikkaalla otteella ja pettämättömällä tyylitajulla. 
Pinjacolada - väriä, DIY -ideoita ja juuri nyt myös eloa rapakon toiselta puolen. 

Kuva: Kettukarkki

Kuva: Tikkurila
Kuva: Valkoinen Harmaja
Kuva: Pinjacolada


Ai että! Saisiko luonnon rauhoittavan vaikutuksen siirrettyä myös kaupunkiolosuhteisiin, jos nappaisi seinänsävyn suoraan maisemasta? Pieleen se ei voi ainakaan mennä. 


Mistä väreistä sinä innostut juuri nyt? tiistai 14. helmikuuta 2017

Uudet ystävät


Löytyivät Ikeasta muutamilla euroilla. Ihanat vaaleanharmaat ruukut kuuluivat kauppaan, joten en voinut vastustaa näitä pikkukavereita! Näillä pienokaisilla oli yllättävänkin suuri vaikutus tämän päivän tunnelmaan - oma bestikseni, armas aviomies makaa nimittäin influenssa kourissa.

Pääsin asettelemaan uusia vihreitä paikoilleen ja virittelin samalla tämän Blounin valaisimen hyllynkannakkeesta olohuoneen nurkkaukseen. Siihen nurkkaan, joka edelleen kaipaa kipeästi nojatuolia ja jotain taulujen tyyppistä seinälle. 

Viikonvaihe sekä tämä alkuviikko on mennyt joutuisasti sairastupalaisia hoidellessa, joten pieni sisustuspuuska teki hyvää ja antoi omaa pientä ajateltavaa. Viikonloppuna on ihanan ystävän häät ja edessä kaason tehtävät. Sormet ristissä toivon, että en itse sairastuisi. 

Halusin kuitenkin kaikesta sairastelusta huolimatta tulla toivottamaan teille ihanaa ystävänpäivää! 

Ihanaa kun olette, luette ja toivottavasti myös mitä suuremmissa määrin ispiroidutte!
Sydän. 
keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Vinkkejä kevään trendisisustajalle


Koko tammikuun olen lukenut muiden blogeista kevään 2017 sisustustrendeistä ja aina ajatellut, että olen oman postauksen kanssa auttamatta myöhässä. Tarkoitus oli tulla kertomaan tästä stailausprojektista jo tammikuun aikana, mutta työkiireet veivät suurimman osan ajastani ja tämä postaus jäi helmikuun puolelle. Mutta eihän se mitään haittaa, sillä kevät on vasta alkamaisillaan. 


Toteutin Savon Sanomille tämän stailauksen jo joulukuussa 2016 ja juttu onkin ollut Savon Sanomien ohella mukavasti esillä laajalti ympäri Suomen. Painetussa printissä kuvauksen on toteuttanut printtimedian kuvaaja, blogitekstin kuvat ja teksti ovat minun omaa käsialaa. 

Toteutin kevään 2017 trendikatsauksen pääsääntöisesti lainakalusteilla ja paikallisia (Kuopio) liikkeitä hyödyntäen ja se toteutettiin tänne meidän omaan kotiin. Stailauksen rakensin muutaman teeman ympärille ja teemoiksi nousivat värit, kotimaisuus, kasvit ja taide

Värit
Ilahduttavinta vuoden 2017 trendeissä on ehdottomasti värit. Halusin omaan stailaukseen tuoda melko voimakkaita sävyjä, mutta kuitenkin luonnonläheisiä. Voimakasta tummanvihreää, okrankeltaista ja haaleaa vaaleanpunaista. Pääasia vuonna 2017 on, että väriä löytyy. Hillitymmät sisustajat valitsevat haaleammat luonnonsävyt; beigen ja harmaan eri vivahteet. Tehostevärejä voi lisätä pienin annoksin - onnistut varmasti, kun otat väripaletin luonnosta. 

Suomi 100
Kotimaisuutta ei voi sivuuttaa vuonna 2017. Suurilta suomalaisilta brändeiltä löytyy juhlavuodelle oma mallisto. Arabialla on Suomi 100 mukimallisto ja juhlavuoden sinivalkoisiin väreihin on puettu myös Iittalan klassikoita. Juhlavuoden talkoisiin on Iittala sekä Arabian ohella lähteneet myös Vallila Interior ja Finlayson.


Maalaus seinällä: Timo Tolonen, "Ihmisiä", 2012, 81x85cm, 1800€, G12/Kuopio

Taide sisustuksessa 
Printtien ohella kodeissa toivottavasti tullaan näkemään entistä enemmän myös taidetta. Taidelainaamot ovat mahdollistaneet taiteen hankkimisen myös sellaisiin koteihin, joilla ei ole aiemmin ollut mahdollisuutta panostaa aitoon taiteeseen ja paikallisiin tekijöihin. Kannattaa ehdottomasti tutustua paikallisten taidelainaamojen tarjontaan! Kuopiossa taidetta voi lainata muun muassa taidegalleria G12 Kuopiosta, joka on keskittynyt nykytaiteeseen.

Aidot materiaalit
Puu, korkki, betoni ja villa tulee taatusti näkymään monessa eri muodossa myös sisustuksessa. Aidot materiaalit kestävät aikaa ja ikääntyessään useimmiten vain paranevat. Ekologisuus ja lähellä valmistetut tuotteet nousevat kuluttajien valinnoissa kärkisijoille myös vuonna 2017. Toivottavasti tämän rinnalla nähdään myös pienyrittäjien valmistamia tuotteita - yksilöllisiä mittatilaustuotteita. 

Maalaus seinällä: Timo Tolonen, "Ihmisiä", 2012, 81x85cm, 1800€, G12/KuopioViherkasvit
Kodikkuutta ja väriä tilaan helposti viherkasveilla. Hulluttele ruukuilla ja sekoittele erilaisia materiaaleja keskenään. Varitse erikokoisia kasveja suurilla ja pienillä lehdillä. Helppohoitoisimpia kasveja ovat paksulehtiset viherkasvit - kaktukset, anopinkieli, aloevera sekä peikonlehti. Köynnöskasveilla saat nopeasti lisää vehreyttä ja vihreyttä. Itse vasta harjoittelen kasvien hoitoa, joten vasta-alkajan kannattaa tutustua esimerkiksi Riikka Katinkosken ja Susanna Venton Green Home Book -kasvikirjaan. 

HUOM! Muistathan kasveja hankkiessa, että trendikasveja ei välttämättä ole saatavilla pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Pienten kukkakauppojen ei ole järkevää lähteä jokaiseen trendihullutukseen, sillä menekki näillä kasveilla on näillä leveysasteilla massoihin nähden pientä. Nämä olivat erään kukkakauppiaan terveiset. Mistä sisustamisen trendeistä sinä innostut juuri nyt?

Stailaus toteutettu yhteistyössä alla olevien yritysten kanssa ja tuotteet saatu pääsääntöisesti kuvauslainaksi. Alla tuotelistaus ja hintatiedot:

Iittala Outlet Iittala Kastehelmi kynttilälyhty, pomeranssi                                      32,50 €
Iittala Outlet Iittala Kaasa kynttilälyhty, hiekka                                                      89,00 €
Iittala Outlet Iittala Sarjaton muki, vanha roosa                                                     14,90 €
Iittala Outlet Iittala Piano alku-/jälkiruokalusikka                                                   16,40 €
Iittala Outlet Iittala Leimu valaisin, kupari                                                              549,00 €
Iittala Outlet Iittala Vitriini alusta                                                                            30,90 €

Hakola         Riippu -hylly,                                                                                       249,00 €

Vepsäläinen  Divaani Low, Faset villakangas                                                           1409,00 €
Vepsäläinen  Sohvatyyny kukka, Furninova                                                              33,00 €
Vepsäläinen  Sohvatyyny vaal.pun., Furninova                                                         35,00 €

Kukkasali Floretta        
                                          
ISKU              VM-carpet Satine 321 Oranssi 160x230                                             549,00 €
                                                                
Galleria12     Timo Tolonen, "ihmisiä", 2012,  81x85cm                                          1800€

H&M home   Samettityynynpäällinen                                                                      7,99 €
H&M home   Tuoksukynttilä lasiastiassa                                                                 4,99 €


IKEA              Gladom tarjotinpöytä                                                                         29,90 €
IKEA              Himalaya Sedum tornado viherkasvi                                                  3,99 €

Kuopion Tapetti ja väri      Tapetti/ Caselio Shine 6859 4026,                                63,00 €/rll
Kuopion Tapetti ja Väri      Lattiamaali/ GVK Gevefloor lattiamaali, sävy: NCS S 0502-Y hinta 49,00 €/2,7 L

                     tiistai 7. helmikuuta 2017

Muute ja Muita Ihania


Pyysin mieheltä joululahjaksi ison repun ja sain Muuten mini Ahtin. Ihan viikonloppukassiksi tästä ei ole, mutta hirvittävän kätevä kaupunkireppu ja super-söpökin vielä. Tiesitkö muuten sen, että Muuten kaikki reput on valmistettu Suomenlinnassa, teollisuuden ylijäämästä. Arvostan. Edelleen haaveilen isommasta Ahtista, mutta ehkä sitten ensi jouluna.  

Makuuhuoneen hattuhyllylle pääsi hiljattain myös Muita Ihania Tiinan printti, jonka senkin ostin itselleni joululahjaksi. Unohdin vain hakea sen ennen joulua ja joululahjasta tuli tammilahja. Kiva niinkin. Tykkään hurjasti näistä Tiinan taideteoksista ja jään innolla odottelemaan, että mitä se Tiina seuraavaksi keksii. Peace -valokuvaprintin vierestä löytyy Kaisa Kartelan kettuperhe -juliste, jonka tilasin kuopuksen syntymän jälkeen. 

Täällä kaikki hyvin ja kevättä kohti mennään tässäkin taloudessa. Sepä tarkoittanee kiirettä, tahmaisia ikkunoita, tulppaaneja ja päivittäin piteneviä päiviä. I H A N A A !